SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ez az ideális életkor a szüléshez a szakértők szerint

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-02-22
A szakértők kiderítették, hogy hány éves korban a legoptimálisabb teherbe esni, ha egy, két, vagy három gyereket szeretnénk.
Ez az ideális életkor a szüléshez a szakértők szerint

"Ketyeg az óra"

Az Erasmus Egyetem Orvosi Központjának szakértői azt vizsgálták, hogy mi az ideális életkor a gyerekvállalásra attól függően, hogy egy, két vagy három gyereket szeretnénk - írja a Mirror.

Vannak, akik már nagyon fiatalon gyereket vállalnak, míg mások még a házasságkötés után sem érzik úgy, hogy eljött az idő. 

Egy a 13 éves lánynak azt kívánták, hogy haljon bele a szülésbe, csak mert ilyen fiatalon vállalt gyereket. Ő mégis megtartotta a picit, és mindent megtesz azért, hogy jó anya legyen. 

Mégsem ő volt a legfiatalabb lány, aki gyermeket szült. Az egész világot sokkolta az eset, amikor Lina Medina óvodáskorában, ötévesen adott életet kisbabájának. A gyermek egy ritka hormonális rendellenesség miatt kétéves korától kezdve menstruált. A világ legidősebb kismamája pedig 74 évesen hozta világra gyermekét. 

Korábban egy olyan nőt mutattunk be, aki 66 évesen vállalt gyereket. 17 évvel később pedig ő és a lánya is boldogan élnek. 

Kata 48 évesen vállalt babát, és sokkal jobb anyának érzi magát most, mint fiatalon. Azt mondta, szerette volna helyrehozni, amit korábban elrontott anyaként. 

A Cambridge-i Egyetem Murray Edwards College női hallgatói termékenységi szemináriumokat tartanak, amiknek célja, hogy figyelmeztessék a nőket a „ketyegő órára" - azaz gondoljanak arra, hogy nem várhatnak túl sokáig a gyermekvállalással.


Ennyi idősen érdemes gyereket vállalni


Egy gyerek esetén

A kutatás szerint ha egy gyermeket szeretnénk vállalni, akkor nem kell annyira sietni a teherbeeséssel. Akár a 41 éves kort is meg lehet várni, amikor még természetes úton is próbálkozhatunk. Ekkor azonban a teherbeesés esélye már csak 50 százalék.

Aki biztosra szeretne menni, az jobb, ha már korábban próbálkozik. 37 éves korban 75 százalék az esély a teherbeesésre, míg 32 éves korban 90 százalék, így aki egy gyereket szeretne, ezeket a szempontokat tudja figyelembe venni. 


Két gyermek esetén

Ha azt szeretnénk, hogy a gyerekünknek kistestvére is legyen, akkor az a legjobb, ha már 27 évesen elkezdünk próbálkozni. Ilyenkor ugyanis 90 százalék az esély arra, hogy természetes úton meg tudnak foganni a babák. 

34 évesen az esély 75 százalékra, míg 38 évesen 50 százalékra csökken. 


Három gyerek esetén

Egyértelmű, hogy akik három vagy még több gyereket szeretnének, azoknak sokkal korábban el kell kezdeniük a próbálkozást. A kutatók szerint 23 év a legideálisabb arra, hogy belevágjunk a családalapításba, hogy mind a három gyermekünket természetes úton szülhessük meg. Ilyenkor 90 százalék az esélyünk minderre. 

Szerinted mi az ideális életkor a gyerekvállaláshoz? 

Indexkép: Iuliia Bondarenko képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja