SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 dolog, amit érdemes betartani a biztonságos csomagküldés érdekében

Családinet [cikkei] - 2022-09-25
 [X]

A huszonegyedik század digitalizációs törekvései, valamint egyre gyorsuló és kényelmesedő társadalmunk miatt a csomagküldés virágkorát éli. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít az online vásárlás, de gyakran a rokonok, barátok földrajzi távolsága miatt is szinte mindennapos tevékenységgé vált a csomagküldés. Emiatt pedig maga a folyamat is könnyebbé, biztonságosabbá vált az elmúlt időszakban.
5 dolog, amit érdemes betartani a biztonságos csomagküldés érdekében

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell körültekintőnek lennünk: az alábbiakban bemutatjuk a biztonságos csomagküldés 5 legfontosabb elemét, melyre érdemes odafigyelni, ha szeretnénk problémamentesen célba juttatni csomagodat.

A biztonságos csomagküldés 5 aranyszabálya

Akár magánszemélyként, akár kereskedőként adunk fel csomagot, az igényeink és pénztárcánk mellett több szempontot is figyelembe kell vennünk, hogy a csomagunk valóban biztonságban érhessen célba.

Megfelelő szolgáltató

A belföldi csomagküldést leggyakrabban futárszolgálattal vagy postai úton bonyolíthatjuk le. Mindkét módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. A döntés során számításba kell venni, hogy a küldemény címzettje mennyire rugalmas, mikor tartózkodik az átvétel helyén. A futárszolgálatok ilyen téren alkalmazkodóbbak, míg a Posta maximum időablakos kézbesítést biztosít, ami ha meghiúsul, a címzettnek személyesen kell befáradnia a csomagért.
 
Ha a gyorsaság a legfontosabb szempont, postai csomagfeladás és futárszolgálat esetén is lehetőségünk van szinte azonnali megoldással élni, itt leginkább az aktuális árak lehetnek döntőek. A csomagküldéshez tartozó extra szolgáltatások szintén döntő szempontnak bizonyulhatnak. Nagy értékű csomag esetén érdemes olyan megoldást választani, ahol lehetőségünk van nyomonkövetést, biztosítást vagy különböző fizetési módokat választani utánvéttel kiküldött csomag esetén.

Helyes csomagolás

A megfelelően csomagolt küldeményekkel sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat és a címzettet is. Hiányos csomagolás esetén a szolgáltató visszautasíthatja a küldemény kézbesítését, vagy sérülés esetén a nem megfelelő csomagolás miatt elállhat az esetleges kártérítéstől. Másrészről a csomag tartalma is könnyedén megsérülhet. Ha nem vagyunk biztosak a küldemény megfelelő csomagolásában, kérhetjük a szolgáltatók segítségét is.
 
Mindig vegyük figyelembe a feladásra szánt termék típusát, súlyát és válasszunk ezekhez illő csomagolóeszközt. A csomag belsejének kitöltésére nincs minden esetben szükség, függ a küldemény törékenységétől és méretétől. Külső csomagolásra jó minőségű, vízálló kartondobozt érdemes választanunk, mely legalább három rétegből áll a minél nagyobb védelem érdekében. A belső és külső csomagolás után a küldemény ragasztószalagos lezárása következik - használjuk duplán!

Pontos címzés

Egy csomag megcímzése egyszerűnek tűnik, de elég egy apró pontatlanság, és a küldemény nem jut el a címzetthez. Ha tehát szeretnénk megkímélni magunkat az újraküldéssel járó plusz terhektől, be kell tartanunk néhány egyszerű szabályt. Mindig a doboz legnagyobb szabad felületére helyezzük el a címzést, a bal felső sarokba kerülnek a feladó, jobb alsó sarokba a címzett adatai.

A legtöbb szolgáltatónál a címzést már elkészíthetjük kézzel és géppel is, de mindkét esetben fontos, hogy ne maradjon ki semmilyen fontos adat. Mindenképp szerepelnie kell a feladó és a címzett teljes nevének, címeinek – település, utca, házszám – és irányítószámainak ebben a sorrendben. Amennyiben kézzel írjuk a címzést, érdemes odafigyelni, hogy minél olvashatóbb módon írjunk, nagy nyomtatott betűket használjunk.

Csomagkövetés, biztosítás

Manapság már szinte kötelező ingyenes szolgáltatás a csomagok nyomonkövetésének lehetőségét biztosítani. Akár postai úton, akár futárszolgálatnál adjuk fel csomagunkat, lehetőségünk van bárhol, bármikor ellenőrizni a kiszállítás állapotát, amivel sok felesleges fáradtságot megspórolhatunk. Online nyomkövetéssel a szolgáltató oldalán vagy mobilapplikáción keresztül mindig tudni fogunk a csomag aktuális helyzetéről, figyelemmel kísérhetjük, célba ért-e az általunk feladott csomag.
 
Ha nem elégszünk meg ennyivel, extra szolgáltatásként a legtöbb helyen már biztosítást is köthetünk küldeményünkre. Értékes, nagy csomagok esetén mindenképp érdemes megfontolni, ennek hiányában ugyanis sérülés esetén előfordulhat, hogy a tényleges érték csupán töredékét kapjuk meg kártérítésként.

Nemzetközi csomagküldés

A nemzetközi csomagküldés lehetőségei a rengeteg országokon átívelő küldemény miatt egyre szélesebbek. A futárszolgálatos szállítás legkiemelkedőbb előnye a gyorsaság. Európai országokon belül 1-2 nap, távolabbi országok irányába pedig akár 2-4 munkanap alatt is megvalósítható a szállítás. A legbiztonságosabb a légi szállítmányozást választani, a legolcsóbb és nagyméretű áruk számára a legalkalmasabb pedig a tengeri szállítást kérni. Nemzetközi csomagküldés során a vámkezelés a legtöbb embert elriasztja a dologtól, pedig egy benyújtott indítványon, majd a megállapított vám befizetésén túl nincs vele semmi dolgunk.
 
Bár szinte önjáró folyamatnak tűnik, a biztonságos csomagküldésnek is megvannak a maga buktatói. Körültekintő kiválasztással és a legfontosabb szabályok betartásával azonban könnyen elérhetjük, hogy csomagunk gyorsan, olcsón, mégis biztonságosan célba érjen.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja