SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Nemzeti Filharmonikusok Operabérlete - Szenvedélyes operák a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Családinet [cikkei] - 2024-06-05
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2024/2025-ös évad koncertjei a korábbi évekhez hasonlóan bejárják a hangversenyrepertoár valamennyi fejezetét, tallózva régi és új között.
A Nemzeti Filharmonikusok Operabérlete - Szenvedélyes operák a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

A Nemzeti Filharmonikusok műsorpolitikájának szerves alkotóeleme, hogy a zenekar és a kórus minden évadban több operaprodukciót is kínál közönségének. Az Opera bérlet a zenés színpad szerelmeseit hívja a koncertterembe, hogy torokszorító drámák tanúi lehessenek és gyönyörű énekhangokat hallgathassanak. Az Operabérlet előadásai között jól ismert, népszerű és felfedezésre váró ritkaságok egyaránt megtalálhatók.

Novemberben Bellini A kalóz című koncertszerű operaelőadása igazán fordulatos cselekménnyel bír. A történet a XIII. századi Szicíliában játszódik. Gualtiero koholt vádakkal száműzött, majd kalózzá lett gróf. Egykori szerelmese, Imogene arra kényszerül, hogy – börtönbe vetett apját ezzel mentve meg – éppen választottja ellenségéhez, Ernestóhoz menjen feleségül. Ebből az alapkonfliktusból bomlik ki a fordulatos, érzelmekben és indulatokban gazdag drámai cselekmény. Bellini művének szerepeit nemzetközi szólistagárda alakítja. A két főszerepet Kolonits Klára és Paolo Fanale alakítja, Ernesto szólamában Alexey Bogdanchikov lép színpadra. A koncertszerű előadást Dinyés Dániel vezényli.

A februári Operabérlet nézői egy igazi zenetörténeti kincset láthatnak. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar az újrafelfedezés szándékával, lemezfelvétellel összekapcsolva viszi közönség elé a „Francia opera” sorozat részeként, a Palazzetto Bru Zane-nal együttműködésben Ambroise Thomas Psyché című háromfelvonásos operáját. Thomas az önnön szépségének áldozatául eső Psyché, és az őt megmenteni szándékozó Érosz mitológiai történetét zenésítette meg. A Vashegyi György vezényelte produkció nemzetközi szólistagárdájában világhírű énekesek alakítják a Thomas-opera szerepeit.

Nemzeti Énekkar

Májusban az operairodalom egyik legnépszerűbb alkotása kerül színpadra. A Gozzi meséjét feldolgozó Turandot Puccini utolsó műve. A háromfelvonásos opera középpontjában a mese- és mítoszvilág ősi fogalmai és jelképei állnak. Ezek egyike a sorsdöntő találós kérdés, a másik a név titka. A címszerepet az ukrán szoprán, Oksana Dyka alakítja, Kalaf herceg megszemélyesítőjeként a dél-koreai tenor, Alfred Kim énekli a híres Nessun dorma áriát, Liu önfeláldozó lényét az olasz szoprán, Selene Zanetti jeleníti meg, míg a többi szólamot kiváló magyar művészek kapják: Gábor Géza, Kelemen Zoltán, Varga Donát, Megyesi Zoltán, Kálmán László és Gáspár István. Carlo Montanaro személyében az olasz opera specialistája lép a karmesteri pulpitusra.

Fotók: Csibi Szilvia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
Minden a kockapesszáriumokról: típusai, használata, előnyei

Minden a kockapesszáriumokról: típusai, használata, előnyei

A kockapesszáriumok olyan orvosi eszközök, amelyeket elsősorban a medencefenék gyengesége és a vele járó problémák, például a méh- vagy hüvelysüllyedés kezelésére használnak. Ezek a kis, kocka alakú eszközök hatékony és nem invazív megoldást nyújtanak számos nőgyógyászati probléma kezelésére.
A szerkesztő ajánlja