SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak a Mentes Fesztivál - Szeptember 18-19

Családinet [cikkei] - 2021-09-07
Egy olyan programajánlót szeretnénk átnyújtani neked, amely gyakorlatilag kulcs lehet a jobb egészségedhez vagy kiegyensúlyozottabb életedhez. Mi is ez?! Nem, nem egy újabb csodaszert szeretnénk bemutatni neked, hanem egy fesztivált. Ez a Csak a mentes nevű rendezvény, amely már a tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol eddig több mint 400 cég mutatkozott be és egye nagyobb, híresebb és "hiánypótlóbb", mint valaha. Miért is?
Csak a Mentes Fesztivál - Szeptember 18-19

Mert az elmúlt időszakban sok mindent megtanultunk. Azt, hogy milyen fontos az egészségünk. Milyen fontos az, mennyire gondolkodunk felelősen. Vagy egyszerűen csak kaptunk egy orvosi probléma miatt egy diagnózist, mely szerint étkezzünk esetleg tojásmentesen, vagy ne fogyasszunk tejet, esetleg felejtsük el a glutént. Nagyon, de nagyon nem könnyű, ha akár egy szülő vagy felnőtt életében bekövetkezik egy ilyen változás. Mert sok minden van a piacon, de nem tudni, melyik milyen, mi van benne, mennyire fogyasztható és lássuk be, ezek a termékek nem két forintba kerülnek. Vagy az is lehet, hogy a pici baba lesz ekcémás, esetleg a családban alakul ki valakinél valami olyan állapot, ami miatt úgy döntenek, a háztartást is már zöldre váltják át. Szülőként az is fontos, hogy a gyerek tízóraiját olyan dologba csomagoljuk, ami nem környezetszennyező és a kicsi se vigyen be olyat a szervezetébe, ami káros lehet a számára. Keres, kutat az ember, megoldásra vadászik, nyilván az ésszerűség keretein belül. És szeretne fejlődni, tanulni, új termékeket használni. Vagy csak tudni azt, amit ránctalanítóként ken a bőrére, azzal milyen anyagokat visz be a szervezetébe.

Csak a mentes fesztivál

Sok-sok készítő, gyártó szeretné a portékáit megmutatni annak a közönségnek, akinek ezt szánja. A felelősen, tudatosan gondolkodók számára.

Ennek a legmegfelőbb helye a Csak a mentes! vásár, ami szinte már legenda, akkora mérföldkő az egészségesebb életet élni vágyók körében.

Csak a mentes fesztivál

Vágó Piros műsorvezető így mesél erről a tudatos fesztiválról:
"Az utóbbi másfél évben különösen felértékelődött a közösségek szerepe, így az online csoportoké is. Sokszor lendített a hangulatomon egy rosszul indult napon Andi egy-egy bejegyzése a Csak a mentes csoportban. És az utóbbi másfél évben felértékelődött a személyes találkozás szerepe is: nyár elején pont a Csak a mentes rendezvénye volt az első, ahová mehettünk, találkozhattunk, beszélgethettük, egymás szemébe nézve, egymásra mosolyogva. Ugyanezt megélhetjük most szeptemberben is, remélhetőleg, nem a nyári időszak záróakkordjaként.

Az már csak bónusz, hogy a fesztiválon a mentes termékek színe-java felvonul, kóstolhatunk, informálódhatunk, vásárolhatunk, akár kedvezménnyel. Mindegy, hogy glutén-, tej-, tojás- és még sorolhatnánk- mentes alapanyagról, vagy kész finomságról van szó, Herczeg Andi felkutatja, elhozza nekünk."

Az idei évtől már fő támogatónk a Kifli.hu, akikkel egy szorosabb együttműködés is elindult, hisz nagy öröm számunkra, hogy az ő weboldalukon kiemelt szerepet kap a mentes étkezés és környezetbarát életmód is.

Csak a mentes fesztivál

A RaM Színházban nemcsak minden kipróbálható, megkóstolható a több mint 60 kiállító jóvoltából, de sok-sok előadás is lesz.

Előadóink: Posta Reni, Stőhr Gréta, Nyers Séf, Ambrus Éva, Horváth Judit, Kiss Mona, Huszár Zsuzsanna, Tóth Andi, Kutassi Kelly csak hogy néhány nevet írjak. És milyen témákban? Étkezés, mozgás, hulladékmentes háztartás, nyers ételek, superfood finomságok. (A negyedszer megrendezésre kerülő Csak a Mentes Év séfje verseny indulói pedig itt találkozhatnak a zsűri tagjaival is.) Ám a worksopok-előadások között akár azt is megtekintheti a látogató, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben gluténmentes kenyeret sütni otthon és megannyi trükköt, tippet és hasznos terméket vihetünk magunkkal haza a kellemes társasági élmények mellett.
 
Mindenmentes, egészséges egy helyen! - szeptember 18-án és 19-én a RaM Színházban.

Ugye, találkozunk?!

Csak a Mentes Fesztivál
Szeptember 18-19
RaM Színház

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja