SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyerekprogramok Advent 3. hétvégéjére

Vincze Vivien [cikkei] - 2020-12-11
Ünnepi buszozás, trolizás, villamosozás, mini kirándulások, adventi mesék, online gyertyagyújtások, színházi műsorok, koncertek, karácsonyi kézműveskedés és még egy igazi csillaghullás is vár rátok ezen a hétvégén! Összegyűjtöttük nektek a legjobb programokat, válogassatok kedvetekre!
Gyerekprogramok Advent 3. hétvégéjére

A járványhelyzet miatt most óvatosabbak vagyunk és inkább otthoni programokat szervezünk. De az online műsorok mellett a fővárosban adják magukat az egyéb lehetőségek is. Elindultak az ünnepi, kivilágított és feldíszített járművek városszerte és ha egy esti sétán csak megcsodáljuk ezeket a gyerekekkel, már akkor is adventi hangulatba kerülhetünk!

Például remek program lehet az Ország karácsonyfáját megnézni, amihez mehetünk akár Fényvillamossal is! Egy új Mikulásjárat is közlekedik a 3-as villamos vonalán, ahol a Télapóval is összefuthatnak a gyerekek! De utazhattok a Mikulásbusszal is a 105-ösön, a Mikulástroli fedélzetén pedig a Télapó és a Krampusz vár mindenkit december 19-ig!

A karácsonyi díszkivilágítás egész Budapesten csodaszép, érdemes az egyes városrészekhez külön is elsétálni. Ilyen például Óbudán a Fő tér környéke, de akár a Budai Várba is elmehettek, ahová most a legjobb választás Siklóval utazni, amire egész decemberben a gyerekek akciósan, 100 Ft-ért ülhetnek fel!

Hoztunk nektek pár kisebb, a mostani helyzetben sem túl kockázatos kirándulástippet Budapesten, a legjobb decemberi, adventi online gyertyagyújtásokról, erkélykoncertekről pedig itt olvashattok. Mutatjuk, hogy ezeken kívül miből válogathattok még ezen a hétvégén.

 

SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

 

A Kolibri Színház ezen a hétvégén is három korosztálynak készül online műsorral. Az előadásokat pénteken 18:00 - vasárnap 22:00-ig lehet megnézni.

 

Marék Veronika: Kippkopp gyerekei

A népszerű mesehősök története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. Leginkább 3-7 éveseknek ajánlott.

Erich Kästner: Emil és a detektívek

A 12 éves Emilt anyja Budapestre küldi, hogy pénzt vigyen apjának. Emil a vonaton elalszik, és mire felébred, nyoma vész a pénznek. A fiú nyomozni kezd. Vajon, ki segít Emilnek? Az előadás 9 éves kortól ajánlott.

 

Tom Lycos - Stefo Nantsou: Kövek

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. A sikerben a téma izgalmassága mellett az is közrejátszhatott, hogy a karaktereket megformáló két színész, nem csak a fiúk, de az utánuk nyomozó rendőrök szerepét is eljátsszák. Csak 12 éves kortól ajánlott.

https://kolibriszinhaz.hu/online-eloadasok/

 

Budapesti Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül – szombaton 15:00-18:00 vagy vasárnap 10:30-13:30

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Mivel akkoriban még nem találták fel a repülőgépet, Mr. Fogg és hűséges inasa vonaton, gőzhajón, vitorláson, lovon, sőt elefánton utazik. Precízen megtervezett útját azonban nem várt események és találkozások nehezítik. Vajon sikerül-e Mr. Foggnak 80 nap alatt körbeutazni a Földet?

https://budapestbabszinhaz.hu/

 

Bóbita Bábszínház: A hollókirály - szombaton 10:00-vasárnap 22:00 (ingyenes)

Egy téli estén váratlan vendég kopogtat az Egyszemű házának ablakán: a Hollókirály az, aki feleséget keres. El is veszi a legkisebb lányt, és magával repíti zord otthonába. Ezután a fiatal királynénak már csak hét esztendeig kéne kibírnia, hogy meg ne lesse az elátkozott Hollókirályt valódi, emberi alakjában. Csoda, ha enged kíváncsiságának? A lány nem is sejti, milyen nagy bajt okoz ezzel férjének és a hollók népének. Hosszú útra indul hát, hogy jóvá tegye a hibát. Jean-François Bladé francia népmesegyűjtő lírai és sajátos humorú meséje bábbal, tánccal, zenével, 4 éves kortól ajánlott.

http://www.bobita.hu/musornaptar

 

Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr – Nemzeti Táncszínház, szombaton 11:00 (ingyenes)

A mese legmélyén az igazságot kereső segíteni akarás szándéka rejlik, amely nagyon fontos tanulság és példázat a gyerekeknek. Csizmás kandúr ravaszságának és tetteinek mozgatórugója ugyanis nem más, mint hogy a kisemmizett és földönfutóvá tett jószívű gazdáján segítsen, és legyőzze az óriást. A kandúr és a molnárfiú kapcsolata az önzetlenségen, a szereteten és a tiszteleten, a másikban való feltétlen bizalmon alapul.

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/csizmas-kandur-online-vetites/1271

 

Vaskakas Bábszínház: Leszállt az ég dicső királya – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Az egyszemélyes betlehemes előadás, ötvözi az adventi és karácsonyi népi színjátékok szinte minden fajtáját úgy, mint szálláskereső-, csillagozó-, paradicsom-, és pásztorjáték. Az előadás a tradíciók mentén meséli el Jézus, a Megváltó születésének történetét. Az előadás 6 éves kortól ajánlott.

http://vaskakas.hu/

 

KONCERTEK

 

Brass Cirkusz - Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról – szombat 19:00

Méhes Csaba és a Brass in the Five magával viszi a gyereksereget különféle képzeletbeli csodavilágokba, ez alkalommal egy varázscirkuszba.

https://trip.jegyx1.hu/eloadas/764/brass-cirkusz

 

Adventi Családi Matiné: Gryllus Vilmos koncert – vasárnap 11:00 (ingyenes)

Együtt hangolódhatunk az ünnepekre Gryllus Vilmos csodálatos dalaival.

https://www.facebook.com/events/783224165743510

 

KREATÍV, KÉZMŰVES

 

Mancsocska kézművesség, Karácsonyi hózuhatag – BMK online, szombat 10:00

Az egész családot várja a Mancsocskák csapat online foglalkozására ezen a szombaton is, ahol a legegyszerűbb alapanyagoktól az újrahasznosított termékekig mutatják meg az ajándékkészítés csínját-bínját.

http://bmknet.hu/bmk-klubok/9424-mancsocska-foglalkozas-alkoss-otthonrol

 

Karácsonyi dísz készítése Farkasházi Rékával – szombaton 16:00, Facebook (ingyenes)

Harmadszor is jelentkezik Farkasházi Réka a karácsonyra készülődő online bejelentkezésével. Most karácsonyi díszt készítenek, úgyhogy elő a színes ceruzával, ollóval, ragasztóval, zsineggel és szárnyaljon mindenki kreativitása!

https://www.facebook.com/Tintanyulak

 

EGYÉB PROGRAMOK

 

Arti és D'Arti a Fényünnepek nyomában – Deák 17 Galéria, szombat 10:00

Arti és D'Arti ezen a hétvégén a zord északra utazik. Hogyan ünnepeltek a vikingek régen, és hogyan ünnepelnek most Skandináviában? Mi köze van egy óriási macskának, egy fatuskónak és egy kecskének a karácsonyhoz? Kiderül a Deák 17 foglalkozásán!!

https://www.facebook.com/events/225947268928719/

 

Az év legütősebb csillaghullása – Svábhegyi Csillagvizsgáló, vasárnap 20:00

A hullócsillagokról mindannyiunknak az augusztus jut eszünkbe, hiszen ilyenkor csodálatos meteorhullást figyelhetünk meg éjszaka. Ezzel szemben az év legszebb “hullócsillagzáporát” kiérdemlő Geminidák csoport, nem nyáron, hanem december 14-én tetőzik. Az interaktív előadáson mindent megtudhatunk a hullócsillagokról. Az élő közvetítés linkjét a jegyvásárlás után küldik el a megadott email címre.

https://www.svabhegyicsillagvizsgalo.hu/termek/az-ev-legutosebb-meteorhullasa/

 

Ha mindezek mellett tévéznétek is egy kicsit, arra is vannak tippjeink:

 

Kung Fu Panda – Film Now, szombat 9:20

Kung Fu Panda 2. – Film Now, vasárnap 11:10

A lelkes, nagydarab és kissé esetlen panda kalandos és meseszerű bekerülése a kungfu világába.

 

Gólyák - AXN, szombat 13:00

Egy modern gólya, Junior kalandja a régi gólyákkal kapcsolatos legendához kapcsolódik, ugyanis akaratán kívül működésbe hozza a babagyártó gépet, amitől az egész élete megváltozik!

 

Vuk – m2, szombat 18:10

A legkedvesebb kisróka Vuk kalandjait szombaton

Nyitókép: wikimedia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja