SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

25 tipp, hogy tiéd legyen 2019 legmenőbb konyhája

Családinet [cikkei] - 2019-03-01
 [X]

Átalakítanád a konyhád, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Először is, gondold át, hogy pontosan min szeretnél változtatni és milyen stílusjegyeket látnál legszívesebben az otthonodban. Szakértőink segítségével összegyűjtöttünk 25 tippet a tervezgetéshez. Kóstolj bele a legfrissebb újdonságokba, március 1-3. között pedig vedd közelebbről is szemügyre a legizgalmasabb megoldásokat. A Konyhakiállításon biztosan megtalálod, amit keresel, az egésznapos konyhatervezési tanácsadás mellett megnézheted a 2019-es év legújabb konyhabútor terveit és lélegzetelállító konyhagépeit. Tarts velünk a tavasz első hétvégéjén te is a Budapest Arénában!
25 tipp, hogy tiéd legyen 2019 legmenőbb konyhája

1. Kvarc munkalapok

A munkalapok anyagai folyamatosan változnak, ugyanakkor a kvarcbevonattal 2019-ben sem lőhetsz mellé: nemcsak esztétikus, hanem strapabíró is, vagyis nem kell aggódnod amiatt, hogy a forró edények esetleg nyomot hagynak sütés-főzés közben.

Konyhakiállítás 2019 - Kvarc munkalap

2. Színek

Ne ragaszkodj a világos színekhez, bátran válassz sötét árnyalatokat, amelyek drámai hatást és eleganciát kölcsönöznek otthonodnak. A fehér konyhabútorok helyett a látványosabb és nem mellesleg egyszerűbben tisztítható, sötétebb felületek közül érdemes válogatni. A mélyzöld vagy a terrakotta például otthonos hangulatot teremt, élénkebb, vibráló színekkel keverve pedig még izgalmasabb eredményt érhetsz el.

Konyhakiállítás 2019 - Sötét színek

3. Legyen matt!

Könnyű tisztán tartani és jó érzés hozzáérni – a matt bútordarabok sosem mennek ki a divatból.

Konyhakiállítás 2019 - Matt színek

4. Marokkói és spanyol csempe

Unod a metrócsempét? Ha valami formabontóra vágysz, akkor válogass a markáns színekkel rendelkező marokkói és spanyol csempék közül, amelyek egzotikus hatást kölcsönöznek a konyhádnak.

Konyhakiállítás 2019 - Marokkói csempe

5. Mix&match

Nem muszáj egységes séma felé elkötelezned magad, keverd bátran a különböző stílusjegyeket, kombinálj egymással eltérő dizájnú bútort és csempét! Egyedivé teheted a konyhád, ha ötletesen variálod a játékos kiegészítőket, így egy-két apró változtatással is látványos eredményt érhetsz el, és nem kell lecserélned a teljes berendezést.

Konyhakiállítás 2019 - Mix & Match

6. Viszlát, rozsdamentes acél!

Ideje elbúcsúzni az egyszínű, megszokott konyhai eszközöktől. 2019-ben a hűtőszekrényed, sütőd is lehet káprázatosan színes, vad mintákkal díszített, így a legegyszerűbb konyhát is pillanatok alatt feldobhatod.

Konyhakiállítás 2019 - Viszlát acél

7. A boldogság titka: hyggie

A hyggie (hüge) maga a jóllét, meghittség, otthonosság, azaz minden, amitől a dánok a legboldogabb nemzet a világon. De hogy jön ez a konyhához? Úgy, hogy csak rajtad áll, hogy ezt az életérzést a konyhádban is megvalósítod-e. Ne másokat utánozz, találd meg, milyen számodra az ideális elrendezés. Gondolj a praktikus tárolási lehetőségekre, és arra, hogy egy-egy polc vagy szekrény áthelyezésével máris új lehetőségek nyílnak arra, hogy kényelmesebben berendezett konyhád legyen. Miért ne érezhetnéd jól magad a konyhában, ha már úgyis minden ott történik? Dobd fel a látványt díszekkel, növényekkel vagy más természet ihlette kiegészítőkkel!

Konyhakiállítás 2019 - Hygge (hüge)

8. Modern minimalizmus

Ha kedveled az egyszerűséget, letisztult formákat, akkor 2019-ben is kiváló választás számodra a minimalista dizájn: az egyenes vonalú bútorok időtlen eleganciát kölcsönöznek otthonodnak.

Konyhakiállítás 2019 - Modern minimalizmus

9. Rejts el mindent a pult alá!

2019-ben a konyhatrendek fejlesztői arra törekedtek, hogy szabaddá tegyék a pultok felületét, ezért a minden nap használt fontos eszközeink, mint például a mikrohullámú sütő és a kisebb fagyasztók a pult alá kerültek. Ha ezt a megoldást választod, rendezettebbnek tűnik majd az összkép, hiszen eszközeid nem lesznek mindig láthatóak.

Konyhakiállítás 2019 - Mindent a pult alá

10. Oszlopos hűtők

A legfrissebb trendek izgalmas darabjai az oszlopszerű hűtők, amelyek magasak és keskenyek, ezért nem foglalnak sok helyet, cserébe viszont feltűnő látványt nyújtanak a hagyományos hűtőszekrényekhez képest.

Konyhakiállítás 2019 - Oszlopos hűtők

11. Terazzo

Mindenki tudja, hogy a divat ismétli önmagát. Így van ez a nagy visszatérő, a terazzo munkafelülettel is, ami az ötvenes és hatvanas évek után ismét nagyon keresett. Előnye, hogy bármilyen letisztult mintákkal rendelkező konyhába csempészhet egy kis vidámságot.

Konyhakiállítás 2019 - Terazzo munkafelület

12. Arany és fekete

Ha időtlen és elegáns megjelenésű konyhára vágysz, akkor válassz fekete szekrényt és kombináld arany vagy réz elemekkel, fogantyúkkal.

Konyhakiállítás 2019 - Fekete és arany

13. Üvegpolc

A nyitott fa polcokhoz képest kifinomultabb megoldást jelentenek az üveg változatok, melyeket könnyebb takarítani, légies hatást eredményeznek és luxus körülményeket teremtenek a konyhádban.

Konyhakiállítás 2019 - Üveg polc

14. Indukciós tűzhely

Nemcsak gyors és biztonságos, de szép is, ezért ha új főzőlap beszerzésén gondolkozol, mindenképp érdemes indukcióst választanod. Ezek a tűzhelyek kevesebb hőt termelnek főzés közben, így a konyhában nem lesz hőség, a felületek érintése pedig veszélytelen marad. Ráadásul kevés helyet foglalnak, így a szagelszívó bármekkora és bármilyen stílusú lehet.

Konyhakiállítás 2019 - Indukciós tűzhely

15. Konyhasziget

A nagy pultokkal ellentétben egy jól felépített konyhaszigeten minden szükséges felszerelés elfér, miközben világos hatást eredményez és lehetőséget ad arra, hogy a konyhád igazán kellemes hely legyen az étkezés mellett a beszélgetéseknek is. Plusz tipp, hogyha a pult a konyhasziget szélén túlra is szétterül, több hely lesz a vendégek leültetéséhez, és közben még a főzést sem kell abbahagynod, hiszen munkafelület is bőven marad még.

Konyhakiállítás 2019 - Konyhasziget

16. Mély fiókok

A praktikus mélyített fiókok segítenek az edények rendezett tárolásában és elérheted, hogy minden karnyújtásnyi közelségben legyen hozzád főzés közben.

Konyhakiállítás 2019 - Mély fiókok

17. Izgalmas mosogatótálak

Miért választanád a szokványos mosogatótálat, mikor ma már számos izgalmas lehetőség közül választhatsz, amik trendivé varázsolják a konyhádat? Egyedi méreteivel és anyagával egy mosogatótál is új színt vihet otthonod legtöbbet használt helyiségébe.

Konyhakiállítás 2019 - Izgalmas mosogatótálak

18. A természet érintése

Ha naturális anyagokból készült részleteket csempészel a konyhába, és csipetnyi rusztikus és indusztriális hangulattal fűszerezed, akkor garantáltan egyedi végeredményt érhetsz el.

Konyhakiállítás 2019 - A természet érintése

19. Láthatatlan mosogatótálak

Ha több helyre van szükséged a konyhapulton, akkor egy egyszerű trükkel eltakarhatod az elmosásra váró edényeket, sőt, magát a mosogatótálat is. A csúsztatható felületnek köszönhetően egyetlen kézmozdulat, és semmi sem lesz az utadban sütés-főzés közben.

Konyhakiállítás 2019 - Láthatatlan mosogatótál

20. Bankett ülésrend

Ki mondta, hogy csak éttermekben és az esküvőkön működik a körasztalos megoldás? A bankett ülésrend összehozza a barátokat és a családot, ráadásul érdekes bútorokkal frissítheted fel a konyhát, ami a teljes lakás hangulatát feldobja.

Konyhakiállítás 2019 - Bankett ülésrend

21. Feltűnő padló

Markáns, cikkcakkos mintázatú padlóval vagy szőnyegekkel dinamikus látványt érhetsz el a konyhában, ami az egyszínű járólapokkal ellentétben igazán életteli hatást kelt majd.

Konyhakiállítás 2019 - Feltűnő padló

22. Világítás

Egy szemrevaló lámpa is a konyha ékessége lehet: a függő fények úgy világítják meg a területeket, hogy közben nyitottabbá válik a tér.

Konyhakiállítás 2019 - Függő világítás

23. Fából készült pultok

Ha melegebb tónust vinnél a konyhába, akkor a fa munkafelület jó választás lehet számodra, de vigyázz, mert bár csodás látványt nyújt, sok gondoskodást is igényel, és az élettartama is rövidebb szintetikus társaihoz képest.

Konyhakiállítás 2019 - Fából készült pultok

24. Rusztikus és modern

Kombináld bátran ezt a két stílust, ami nemcsak a konyhában, de minden más helyiségben is egyedi hatást kölcsönöz az otthonodnak.

Konyhakiállítás 2019 - Rusztikus és modern

25. Gyere el a 2019-es Konyhakiállításra!

A konyha enteriőrjét uraló legfrissebb trendeket élőben is megnézheted március 1-3. között a 2019-es Konyhakiállításon. A háromnapos rendezvényen olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még sosem! A szakma hazai képviselői itt mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes konyhaművészként izgalmas megoldások után kutatsz, itt a helyed! Gyere el március 1-3. között a Budapest Arénába, és inspirálódj velünk!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja