SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyerekbarát strandok vidéken: 25 fürdő, amit érdemes felkeresni

Szász Anna [cikkei] - 2021-06-23
Folytatódik a magyarországi strandokat bemutató cikksorozatunk. Ezúttal a vidéki gyermekbarát strandokról írunk, segítünk eligazodni a kínálatban. Megtudhatjátok, milyen játékok várják a kicsiket az egyes strandokon, illetve hol tudtok akár ingyenesen is eltölteni egy pompás napot.
Gyerekbarát strandok vidéken: 25 fürdő, amit érdemes felkeresni

Cikkünk 2021-ben frissült utoljára. Az aktualitásokról érdemes érdeklődni a strandok elérhetőségein, honlapjain.

1. Platán Strand - Balatonboglár

A Balaton déli partjának egyik legnagyobb és legkedveltebb strandja ingyenes belépéssel és parkolással várja a fürdőzni vágyó felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A strand bár ingyenes, mégis jól felszerelt, igényesen kialakított, virágokkal, térelemekkel díszített. Sportpályák, vendéglátó egységek fogadják az ide érkezőket. A kicsiknek játszóvárat, homokozót, mászókákat és hintákat alakítottak ki, délutánonként pedig szervezett gyermekprogramokon vehetnek részt. Külön díj ellenében kipróbálhatjátok a strand újdonságát: a Buborék Élménystrandot.

Hol van a Platán Strand?

Cím: 8630 Balatonboglár, Platán sor 18.
 

2. Kisköre strand

A strand a Tisza-tó partján található, ideális kikapcsolódást nyújt családok számára. A felnőttek különféle vízi sportokat próbálhatnak ki, úgymint kajak, vízi banán, wakeboard. A szabad vizű strand a környék egyik legjobban kiépített és felszerelt strandja. Vize sekély, hamar felmelegszik, a legkisebbek is örömüket lelik benne. A parton fa játszótér, a vízben gyermekcsúszda várja őket.

Hol van a Kisköre Strand?

Cím: 3384 Kisköre, Strand sétány

Elérhetőség: 06-20/264-3410
További információk: Kisköre Strand
 

3. Fényes Strandfürdő - Tata

Tatán, a vizek városában található ez a strand, ahol állandó úszómesteri felügyelet van. Forrástó, sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket. A gyerkőcök a nekik kialakított medencében élvezhetik a pancsolást.

Hol van a Fényes Strandfürdő?

Cím: Tata, Fényes fasor 1363/95.

Elérhetőség: fenyesfurdo@tata.hu
További információk: Fényes Strandfürdő

 

4. Liget -Termálstrand és Élményfürdő - Szolnok

Szolnokon, Tiszaligetben várja kicsiket és nagyokat egyaránt a 2000-es évek elején korszerűsített strandfürdő. Élménymedence, úszómedence mellett a legkisebbeket gyermekmedence fogadja, minicsúszdákkal. A liget kellemes, hűs árnyékot adó fákkal, nagy füves területtel rendelkezik. Lehetőség van csónakázásra is, illetve a parton egy játszótér szolgálja az apróságok örömét.

Hol van a Liget Termálstrand és Élményfürdő?

Cím: Szolnok, 5000 Tiszaligeti sétány

Elérhetőség:
Email:
info@szolnokfurdok.hu
További információk: Liget Termálstrand és Élményfürdő
 

5. Nyíregyházi Tófürdő

Nyíregyházán a sóstói tó déli partján helyezkedik el a fürdő, 2000 m²-es parkosított területen. A gyermekek felhőtlen szórakozását egy nekik épített medence szolgálja, melyben gyermekcsúszda és vízi gomba is helyet kapott. A strandolók részére büfék, vendéglátóegységek állnak rendelkezése.

Hol van a Tófürdő?

Cím: 4431 Nyíregyháza, Blaha Lujza sétány 1.

Elérhetőség: +36 42 475 736
További információk: Tófürdő
 

6. Halasthermál Strand - Kiskunhalas

Kiskunhalason kínál kellemes időtöltést a Halasthermál termálfürdő, uszoda, strand és kemping. Akár egész évben látogatható, nyitott strandja mellett fedett medencéket is találunk. Mind bent, mind kint remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztály számára: a gyermekeket élményelemekkel ellátott kismedence várja. Kempingezésre is van lehetőség. SZÉP Kártyát elfogadnak.

Hol van a Halasthermál Strand?

Cím: 6400 Kiskunhalas, Nagy Szeder I. u. 1.

Elérhetőség:
E-mail: info@halasthermal.hu
További információk: Halasthermál Strand


7. Balatonudvari Strand

A Balaton északi partján várja sok szeretettel a kikapcsolódni, strandolni vágyó szülőket és gyermekeiket Balatonudvari strandja. A strand családias hangulatú, nem túl nagy, nem túl zsúfolt. A gyermekeknek külön homokos részt alakítottak ki és egy játszótér is van a strandon. Napimádók, és árnyékot kedvelők is megtalálják a helyüket. Büfé, fagyi, strandfelszerelés vásárlási lehetőség teszi még komfortosabbá a helyet.

Hol van a Balatonudvari Strand?

Cím: 8242 Balatonudvari, Kerkápoly u. a vonatsínen túl

További információk: Balatonudvari Strand


8. Zselicvölgy Szabadidőfarm strand

Zselicvölgy évek óta népszerű a kikapcsolódásra vágyók körében. Gondoltak a gyermekkel érkezőkre is, a kis lurkóknak homokos partot alakítottak ki. A plázs mediterrán hangulatot ígér, a vízi játékok pedig a gyermekeknek nyújtanak felhőtlen szórakozást. Lehetőség van több napos itt tartózkodásra is.

Hol van a Zselicvölgy Szabadidőfarm strandja?

Cím: 7473 Hajmás, Hrsz 073/4

Elérhetőség: 82 370 655
További információk: Zselicvölgy Szabadidőfarm
 

9. Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark - Zalaegerszeg

Zalaegerszegen egész napos élmények várják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A legkisebbek bébi medencében lubickolhatnak. A medence vízmélysége 30-55 cm, rózsaszín elefánttal, gombazuhannyal. A nagyobb gyerekek is kaptak egy medencét, csúszdákkal, interaktív kókuszpálmával. A felnőttek sem fognak unatkozni, hullámmedence, lassú folyó, strandmedence teszi számukra élvezetessé az itt töltött időt. Lehet SZÉP kártyával is fizetni.

Hol van az Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark?

Cím: Zalaegerszeg, Fürdő sétány 2.

Elérhetőség:
E-mail: aquacity@aquacity.hu
További információk: Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark


10. Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, Aqua Centrum

2001. óta fogadja a fürdőzni vágyó közönséget. Számos medence található a park területén, köztük gyógyvizes is. A gyermekek részére beltéri és kültéri medencék is kialakításra kerültek. A fedett medencék egész évben látogathatók. Nyáron, június 16-tól csúszdaparkban fokozhatják az adrenalint az érdeklődők, az egészen kicsi gyerekek (3 éves kortól) pedig kipróbálhatják a gyermekcsúszdákat. SZÉP Kártyát elfogadnak.

Hol van a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, Aqua Centrum?

Cím: 2700 Cegléd, Fürdő út 27-29.

E-mail: info@cegleditermal.hu
További információk: Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, Aqua Centrum


11. Szilva Termál- és Wellnessfürdő

Rossz időben sem kell lemondanotok a strandolás élményeiről, ha felkeresitek Vásárosnaményban a Wellnessfürdőt. A gyermekeket vízi óvoda várja, vízi játékokkal, vízi csúszdával. A fürdőnek nyitott része is van, ahol élménymedencében frissíthetjük föl magunkat.

Hol van a Szilva Termál- és Wellnessfürdő?

Cím: 4800 Vásárosnamény, Beregszászi út 1/b.

Elérhetőség:
Telefon: +36 45 470 180
E-mail: reception@szilvafurdo.hu
További információk: Szilva Termál- és Wellnessfürdő


12. Városi Strand- és Termálfürdő

Családias hangulatú strand várja Abonyban a hűsölni vágyókat.. Mindenkinek ajánlható, akik szeretik a nyugodtabb környezetet, a csendesebb pihenést. Gyermekünk számára pancsoló medencét alakítottak ki. Ezen kívül van még úszó-, tan-, gyermek- és ásványvizes termálmedence is. A strand hangulatos, nem csak a helyiek körében népszerű. 3 éves kor alatt a belépés díjtalan.

Hol van a Városi Strand- és Termálfürdő?

Cím: 2740 Abony, Kálvin út 10.

Elérhetőség:
Telefon: +36 53 360 158
További információk: Városi Strand- és Termálfürdő


13. Sun City Szabadidő- és Vízisí Centrum

A Sun Cityt a strand mellett, a játszótér és a kalandpark miatt is érdemes felkeresnetek idén nyáron. Strandolás előtt vagy után a játszótér a kisebbeknek, a kalandpark a nagyobb gyermekeknek nyújt igazán szórakoztató élményeket. A strand hatalmas homokos parttal vár minden strandolni vágyót. A játszótér mellett alakították ki a vízi játszóteret a legkisebbek legnagyobb örömére. A vízi játszótér teljesen biztonságos, egy épített medencében található.

Hol van a Sun City Szabadidő- és Vízisí Centrum?

Cím: Kopáncs, Tanya 1. (Szeged és Hódmezővásárhely között)

Elérhetőség:
Telefon:
+36 70 770 00 25
További információk: Sun City Szabadidő- és Vízisí Centrum


14. Városi Fürdő és Szabadidőközpont, Marcali

A Balaton déli partjától nem messze, csodálatos, virágos parkban helyezkedik el Marcali strandja. A strandon 5 fedett és 6 nyitott medencét alakítottak ki. A medencék mellett sportpályák is várják a vendégeket. Élménymedencében hűsölhetünk, élménycsúszdán száguldhatunk, a kicsik pedig lubickolhatnak a 20-40 cm vízmélységű gyermekmedencében. Ha megunták a fürdőzést, akkor a jól felszerelt játszón folytathatják tovább a játékot.

Hol van a Városi Fürdő és Szabadidőközpont?

Cím: 8700 Marcali, Rózsa u. 2/a

Elérhetőség:
Telefon:
+36 85 515 200
További információk: Városi Fürdő és Szabadidőközpont
 

15. Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő

A régió legszebb fürdője a Kastélypark Fürdő számos különböző élményt nyújtó medencével várja a vendégeket. A fürdő múltja 1965-re tekint vissza, ekkor találtak itt először termálvizet. Mai arculatát 2005-ben kapta, amikor felújították, korszerűsítették. Látogatóinak száma évről-évre növekszik. Szeretik a családok is, mert a kis lurkóknak pancsoló medencét létesítettek, mely nagy kedvence az ideérkező apróságoknak. Lehet fizetni SZÉP Kártyával is.

Hol van a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő?

Cím: 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 88.

Elérhetőség:
Telefon:
+36 66 491 148
További információk: Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő
 

16. Tisza-Parti Gyógy- és Élményfürdő

A családi kézben lévő, gondosan irányított fürdőt folyamatosan fejlesztik, megújultak a medencék, gyógyközpontot hoztak létre. Remek élményeket kínál mind az aktív kikapcsolódást kedvelőknek, mind a pihenni vágyóknak. A nagyobb gyermekek óriáscsúszdás medencében szórakozhatnak, a kisebbeket két medence is várja, mely közül az egyik 10-30 cm vízmélységű, ideális babáknak is. Amelyik gyerkőc a parton szeretne kikapcsolódni annak a játszógalériát vagy a modern, több generációs játszóteret ajánljuk. SZÉP Kártyát elfogadnak. A parkolás ingyenes. 3 éves korig a belépés díjtalan.

Hol van a Tisza-Parti Gyógy- és Élményfürdő?

Cím: 6060 Tiszakécske, Rózsabarack tér 2.

Elérhetőség:
E-mail:
info@tiszapartifurdo.hu
További információk: Tisza-Parti Gyógy- és Élményfürdő
 

17. Annagora Aquapark

Kilátással a Balatonra, modern környezetben várja a családokat az Annagora Aquapark. 11 medence között minden korosztály megtalálja a neki legszórakoztatóbbat. Az izgalmakat kedvelők 7 csúszda közül választhatnak. Hogy a legkisebbek se maradjanak ki a csúszdázás örömeiből, számukra is létesítettek három gyermek csúszdát. Gyermekeknek külön kialakításra került pancsoló, hullám- és élménymedence is. A wellness szerelmesei is megtalálják számításaikat az Aquaparkban, pezsgőfürdő, jégbarlang, buzgár, szauna szolgálja kényelmüket, hogy csak néhányat említsünk a szolgáltatások közül.

Hol van az Annagora Aquapark?

Cím: 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 35.

Elérhetőség:
Telefon:
+36 87 581 430
További információk: Annagora Aquapark
 

18. Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdő

Különleges élményben részesülhet az aki ellátogat az egerszalóki fürdőbe. A fürdő a domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta egyedülálló, teraszos mészkőképződmény lábánál épült. 2007-ben nyitotta meg kapuit. Színvonalas wellnessrészleggel, nyitott és fedett medencékkel várják a kikapcsolódásra vágyókat. A gyermekek külön beltéri és kültéri medencét is kaptak. A strandon önkiszolgáló étterem is rendelkezésre áll. Aki több napra szeretne jönni, a fürdő melleti hotelben tud szállást foglalni.

Hol van a Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdő?

Cím: 3394 Egerszalók, Forrás u. 6.

Elérhetőség:
E-mail:
spa@salirisresort.hu
További információk: Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdő


19. Rába Quelle Fürdő

Frissítés: A fürdő jelenleg felújítás alatt áll, 2023-ban nyitja meg újra kapuit.

Aki gyógyulni, kikapcsolódni, szórakozni vágyik, annak érdemes felkeresnie a győri strandfürdőt. Olyan különleges medencékben csobbanhatunk, mint a vízeséses medence, melyben egy vízesés kapott helyet, vagy a vízi báros medence, ahol egy bár található a medencében. A legkisebbekről sem feledkeztek meg, a picik önfeledten szórakozhatnak és játszhatnak a nekik kialakított pancsoló medencében. A vízmélység 30 cm. A pancsoló mellett egy játszósarok is várja őket. A bátrabbak pedig kipróbálhatják az óriáscsúszdás medencét. 3 éves korig nem kell belépőt fizetni. SZÉP Kártyát elfogadnak.

Hol van a Rába Quelle Fürdő?

Cím: 9025 Győr, Fürdő tér 1.

Elérhetőség:
E-mail:
info@rabaquelle.hu
További információk: Rába Quelle Fürdő


20. Lipóti Termál- és Élményfürdő

A fürdőt 2002-ben újították fel és az ország egyik legmodernebb fürdőjeként tartják számon. Nem csoda, hiszen az egész család számára remek kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget ígér. Akik sportolni szeretnének kipróbálhatják magukat minigolfban, strandröplabdában, fociban. A kicsik a vízi játszóparkban játszhatnak, amely egyedi élményt ad. Csobogók, vízsugarak adnak okot a nevetésre, itt a felnőttek is jó kedvre fognak derülni! Ezen kívül családi élménymedence, gyermekmedence mini várral, termálmedencék biztosítják a felhőtlen szórakozás élményét.

Hol van a Lipóti Termál- és Élményfürdő?

Cím: 9233 Lipót, Fő út 84.

Elérhetőség:
Telefon:
+36 96 215 723
További információk: Lipóti Termál- és Élményfürdő
 

21. Brigetio Gyógyfürdő

A komáromi fürdő egész évben nyitva tart, nyáron nyitott, télen fedett medencékkel várják a feltöltődni vágyó vendégeket, családokat. 10 medence biztosítja a frissítő élményeket, köztük élménymedence, tanmedence, úszómedence, gyermek medence, melyből kettő is van a strandon. Váltakozó vízmélységűek, különböző szórakoztató elemekkel, csúszdával felszereltek. Az apróságokat korszerű játszótér, ugrálóvár, játszóház is várja. SZÉP Kártyát is választhatunk fizetési módnak.

Hol van a Brigetio Gyógyfürdő?

Cím: 2900 Komárom, Táncsics Mihály utca 34-36.

Elérhetőség:
Telefon:
+36 (34) 342-551
További információk: Brigetio Gyógyfürdő


22. Napfény Strand Balatonlelle

Kisgyerekkel szinte kötelező kipróbálnod Balatonlellén a Napfény strandot. Bár a strand bejáratánál lévő tábla retró hangulatot idéz, a strandra ez korántsem jellemző. Az egyik leghosszabb homokos partszakasszal büszkélkedhet. A Balaton mellett az élményfürdő medencéiben is megmártózhat a család, vagy a napozóteraszról gyönyörködhet a Balatonban. A víz sekély, lassan mélyülő, így a gyerkőcök nem csak a homokvár építésben lelhetik örömüket, de biztonságosan pancsolhatnak is. 
A parton több játszótér is van, nehéz lesz a gyerekeket hazavinni este innen!

Hol van a Napfény strand?

Cím
: 8638 Balatonlelle, Napospart utca 3.

Elérhetőség: +36 85 351 520

További információk: Napfény Strand




23. Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Kisújszállás egyik legkedveltebb strandja titeket is vár! Akár csónakázhat is a család a csónakázó tavon. A legkisebbeket vízi játék és számukra kialakított kül- és beltéri medence várja, a felnőttek pedig pezsgő-fürdőzhetnek, gyógyvízben töltődhetnek. Aktívabbak röplabdázhatnak, focizhatnak, tollasozhatnak. Akik több napot töltenének el itt, kempingben vagy a hotelben tudnak szállást foglalni.

Hol van a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő?

Cím: 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 8-12.

Elérhetőség: kumania@kumania.hu

További információ: Kunmánia Gyógy- és Strandfürdő


24. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Története egészen 1927-ig nyúlik vissza, ekkor kezdődött meg Berekfürdőn a kutak fúrása. A fürdőt 2015-ben újjá varázsolták, az új gyermekmedence mellett új ifjúsági medence, és fedett részleg is várja a fürdőzni vágyókat. Mély víz úszóknak, pancsoló a kisebbeknek, gyógyvíz az idősebbeknek, szökőkutak, lassabb és meredekebb csúszdák a bátraknak - itt az egész család megtalálja a maga szórakozását.



A régi idők szerelmeseinek különösen fog tetszeni a hely, a modern medencék mellett ugyanis a retro hangulat is fennmaradt - a pénztárcabarát, menza-hangulatú éttermet ne hagyjátok ki, ha erre jártok!



Hol van a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő?

Cím: 5309 Berekfürdő, Berek tér 11.

Elérhetőség: gyogyaszat@berek-viz.hu

További információ: Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő


25. Zalakarosi fürdő

Számtalan csúszda, pancsoló medence, szökőkút, vízkilövő-állomás, és Vízipók-Csodapók Mesestrand várja az apróságokat Zalakaroson, mely felejthetetlen élmény lesz számukra. Beltéren is elérhető a gyermekvilág, nagyon színes, játékokkal teli medencékben pancsolhatnak nagyokat.
Gondoltak az izgalmakat keresőkre is, Adrenalin csúszdapark szórakoztatja a merészebbeket, egyedülálló csúszdaelemekkel. Ha megéheztetek a fürdés után, széles kínálatból tudtok választani valami harapnivalót.



Hol van a Zalakarosi Fürdő?

Cím: 8749 Zalakaros, Thermál u. 4

Elérhetőség: +36 93 340-420

További információ: Zalakarosi Fürdő


Ha imádod a természetet, és szívesebben lángosozol a családdal a tó melletti vadregényes parton, érdemes átnézned az alábbi listát is: összegyűjtöttünk 25 hazai természetes strandot, ahol egy tökéletes napot tölthettek együtt a kánikulában.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja