SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezekbe az országokba a legbiztonságosabb nőként egyedül utazni

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-05-05
Az elmúlt években megnőtt az egyedül utazó nők száma. Vannak veszélyesebb és biztonságosabb országok is számukra, a BBC Travel most az utóbbiakat gyűjtötte össze: azokat az országokat, ahol a nőket nem fenyegeti veszély.
Ezekbe az országokba a legbiztonságosabb nőként egyedül utazni

Egyre több nő utazik egyedül

Minden harmadik turista egyedül utazik - ez derül ki egy norvég hajótársaság kutatásából. Az idősebb nők egyre többen indulnak el akár útitárs nélkül is: míg a koronavírus-járvány előtt a 65 év felettiek 4%-a kelt útra egyedül, addig 2022-ben már 18%-ra nőtt ez az arány. 
 

Olvasd el ezt is: Hányadán áll a világ az egyedül nyaraló nővel?
 

A BBC Travel összegyűjtötte, hogy mely országok a legbiztonságosabbak azoknak a nőknek, akik egyedül utaznak.
 

Norvégia

A legboldogabb országok listáján mindig a top 10-ben szerepel Norvégia, és vezető helyet foglal el a világon a nemi egyenlőség tekintetében is. A turistákat rengeteg érdekesség várja a természetben - például a csodálatos fjordok és sziklaformációk -, de részt lehet venni hótalpas túrán, és izgalmas lehet egy sarki fény túra is.
 

Szlovénia

A kutatások szerint a nők 85 százaléka érzi magát biztonságban Szlovéniában. A BBC-nek nyilatkozott egy egyedül utazó nő, aki úgy véli, nagyon biztonságos a tömegközlekedés is az országban. Szlovénia remek kikapcsolódási lehetőségeket rejt magában mind a túrázók, mind a tengerpartok szerelmesei számára. 


Egyesült Arab Emirátusok

A 15 évesnél idősebb nők 98,5 százaléka érzi magát biztonságban ebben az országban. A válaszadók azt mondták, nem félnek éjszaka egyedül sétálni a városban. Egy utasbiztosítási társaság szerint Dubai rendkívül biztonságos az egyedül utazó nők számára. Itt található a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa. 


Japán

A Global Peace Index szerint Japán a világ 10 legbiztonságosabb országa közé tartozik. Kevés erőszakos bűncselekmény történik, és szimpatikus lehet a nők számára az is, hogy vannak olyan metrókocsik, ahová csak nők szállhatnak fel. Sőt: kifejezetten csak nők számára fenntartott szálláshelyekkel is rendelkezik az ország. Az egyik legfőbb látványosság a szigetország legmagasabb hegye, a Fudzsi. 

Indexkép: Jan Vašek képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
A szerkesztő ajánlja