SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A táborhelyek nagyrésze már betelt – Mutatjuk az árakat és a legnépszerűbb táborokat

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-06-07
Hatalmas az érdeklődés a gyerektáborok iránt. Talán soha nem volt még ekkora szükségük a gyerekeknek egy élményekkel teli kikapcsolódásra, mint most, a járvány alatti bezártság miatt. Szinte nincs is olyan tematika, ami köré ne épült volna tábor. A Harry Potter tábortól kezdve a katonai táboron át a drónprogramozás vagy éppen robotika táborig tényleg bármit megtalálunk az összesen 1000 táborok között. Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője a Családinetnek arról beszélt, hogy többségében a tavalyi árakon rendezik majd meg a táborokat. A legolcsóbbak 26.000 Ft-ba, a legdrágábbak pedig akár 300.000 Ft-ba is kerülhetnek. Választáskor azonban érdemes nemcsak az ár alapján dönteni.
A táborhelyek nagyrésze már betelt – Mutatjuk az árakat és a legnépszerűbb táborokat

Roham a táborokért

Ahogy engedélyezték a nyári táborok megszervezését, úgy indult meg a hatalmas roham a táborokért. Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor összehasonlító portál vezetője szerint ilyen dömping még tavaly sem volt. Idén egyébként közel 1000 tábor közül tudnak választani a szülők és gyermekeik.

”A bejelentést követő órában már megugrott a jelentkezések száma, és ez azóta is tart. A legjobb ár-érték arányú táborok turnusai nagyon gyorsan betelnek, nagyrészük már be is telt. Vannak még azonban jóminőségű és jó áron kínált táborok, de ehhez mindenképp el kell kezdeni a táborkeresést.”

Soha nem volt még ekkora szükség a táborokra

gyerekek fociznakLukas fotója a Pexels oldaláról

11 hetes lesz a nyári szünet, sok szülőnek pedig minden évben problémát jelent, hogy ebben az időszakban hogy oldja meg a gyereke felügyeletét. Idén pedig még nehezebb a szülőknek, hiszen a járvány és a digitális oktatás miatt nagyon sokan kivették már előre a szabadságukat.

A gyerekeknek pedig egy ilyen leterhelt időszak után különösen fontos, hogy újra szabadon játszhassanak, futkározhassanak és rengeteg élményben lehessen részük.

A táborokban idén is kiemelt figyelmet fordítanak a járványügyi óvintézkedésekre, és a gyerekekkel csak oltással rendelkező felnőttek foglalkozhatnak.

Csak legális tábort válasszunk!

sátrakSnapwire fotója a Pexels oldaláról

Tóth Béla szeretné felhívni a szülők figyelmét arra, hogy csak olyan tábort válasszanak, aminek a szervezője egyesület, alapítvány vagy vállalkozás.

”Ez azért nagyon fontos, mert a szervezőknek kötelező bejelenteniük a hatóságok felé, hogy ők tábort szerveznek, és ellenőrzésre is számíthatnak. Joggal elvárható, hogy minden olyan egészégügyi és biztonsági szabályt, ami a tavalyi évben sem engedte terjedni a koronavírus járványt a táborokban, azokat betartanak. Ha viszont szürke vagy feketegazdaságból választ tábort a szülő, akkor kétséges, hogy milyen szabályokat fognak betartani, vagy betartanak-e egyáltalán bármit. Az a cél, hogy gyerekünk egészségesen menjen el és élményekkel gazdagodva, egészségesen jöjjön vissza.”

Szempontok táborválasztáskor

gyerekek fűbenAnny Patterson fotója a Pexels oldaláról

A szakértő azt javasolja, hogy a szülők először szűrjék le a táborokat árra aszerint, hogy mekkora az a pénzösszeg, amit rá tudnak szánni. Ezután döntsék el, hogy hol keresnek tábort, melyik megyében vagy városban, illetve hogy ottalvós vagy napközis tábort szeretnének-e választani.

”Ezek után ültessük magunk mellé a gyereket és közösen válasszunk tábort. Hagyjuk, hogy a tábor témájába ő is beleszóljon. Ez azért fontos, mert ha benne van a döntési folyamatban, akkor sokkal nyitottabb lesz, és jobban fogja várni a tábort.”

Másrészt, mint mondja, kiválaszthat egy olyan tábort is gyermekünk, amire nem is számítunk. Például egy angoltábort, aminek köszönhetően egy életre megszereti az angol nyelvet. Vagy a kislányunk esetleg kiválaszt egy katonai tábort, és ott fogja magát remekül érezni - amire magunktól talán nem is gondolnánk. Ezért is fontos, hogy engedjük beleszólni a döntésbe.

Így engedjük el a kezét, ha táborba megy

barátság karkötőRODNAE Productions fotója a Pexels oldaláról

Amikor elengedjük őt, akkor szó szerint engedjük el. Főleg az első tábornál gyakori, hogy amikor nagyon aggódunk a gyerekünkért, olyanokat mondunk, hogy: "Remélem, hogy nagyon jól fogod magad érezni, nagyon fogsz hiányozni!"
Ha azonban ehhez hasonlókat mondunk a gyerekünknek, akkor tartani fog a tábortól, és nem fogja magát olyan jól érezni, vagy szüksége lesz néhány napra, hogy feloldódjon. Pedig mi is azt szeretnénk, hogy már az első pillanattól kezdve jól érezze magát.

”Ha bennünk is van a félsz, az természetes, hiszen a legnagyobb kincsünket engedjük el. Fontos azonban, hogy úgy álljunk hozzá, hogy azt sugározzuk a gyermekünk felé, hogy nagyon jó lesz a tábor, rengeteg remek program lesz. Alig várjuk majd, hogy hazajöjjön és mindent elmeséljen - és nagyon jól fogja magát érezni. Ha így állunk hozzá, akkor a gyerek is várni fogja a tábort.”

Ezek a legnépszerűbb táborok 2021-ben

cserkészekSasin Tipchai képe a Pixabay-en

Az idei évben a legnépszerűbb táborok a sporttáborok. De kaland- és angoltáborokat is nagyon sokan választanak, illetve sokan keresnek hagyományosnak számító kézműves vagy lovastáborokat is, ahogy különleges vagy extrém táborokra is sokan foglalnak helyet.

Van például jobb agyféltekés fejlesztőtábor, androidos alkalmazásfejlesztőtábor, vagy éppen olyan katonai tábor, amit dzsungelkörülmények között szerveznek meg. De van robotika és drónprogramozás tábor is, nagyon széles a kínálat.

Összesen 1000 tábor közül választhatunk, különlegesebbnek számít az adrenalin tábor, a kiképzőtábor vagy a Harry Potter tábor. De választhatunk állatos-, bábos-, fotós-, ezoterikus-, főző-, horgász-, indián-, lövész-, mese-, tudós-, történelmi-, nomád-, vízi-, önismereti- vagy nyomozótábort is. Vagyis tényleg szinte bármilyet, amit gyermekünk megálmodik.

nagyítóval játszanakRODNAE Productions fotója a Pexels oldaláról

Tábor árak 2021-ben

Az idei tábor árak alapvetően a tavalyihoz hasonlóak, jelentősebb áremelés nem történt - mondja a taborfigyelo.hu vezetője.

”Egy átlagos napközis tábor ára 35 ezer Ft. Jellemzően egy turnus hétfőtől péntekig tart. Ilyenkor reggel visszük a gyermekünket, délután pedig érte megyünk. A 7-10 napos ottalvós táborok pedig átlagosan 56 ezer Ft-ba kerülnek. A szórás viszont elég nagy, hiszen van olyan ottalvós tábor, ami mindössze 26 ezer Ft-ba kerül, és olyan is van, aminek 300 ezer Ft a díja. A két véglet között pedig rengeteg tábor szerepel a listán, így mindenki megtalálja a pénztárcájához leginkább passzoló tábort.”


fiú célozRODNAE Productions fotója a Pexels oldaláról

Fontos azonban, hogy ne csak ár, hanem érték alapján is válasszunk tábort. Ugyanis attól lesz igazán értékes egy tábor, hogy minél több élmény éri a gyerekeket, minél több programon vehetnek részt. Ettől fogják igazán jól érezni magukat. Ez minden évben igaz, de egy ilyen digitális oktatással és korlátozásokkal terhelt időszakot követően különösen hangsúlyos.

Indexkép: Depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a baba füle elfertőződhet, vagy allergiás reakció is jelentkezhet a bőrön. Továbbá a kis alkatrészek sérülés- és fulladásveszélyesek, de az sem utolsó szempont, hogy nem a baba dönt arról, hogy viselni szeretné-e az ékszert.
A szerkesztő ajánlja