SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Utazási ABC - gyerekkel

Családinet [cikkei] - 2015-07-21
Ki szeret autóba zárva 5-6 órát, esetleg még többet utazni? S, ha még hozzáteszem, hogy mindezt egy vagy két gyerekkel, netán hárommal? A jelszó: türelem, kitartás és lebegjen előttünk a cél, hogy nemsokára nyaralunk! Pár tipp, ötlet, hogy miként kössük le unatkozó lemenőinket az utazás alatt.
Utazási ABC - gyerekkel

1. A legelső és legfontosabb lépés, hogy próbáljunk optimistán hozzáállni az utazáshoz. Nyaralni megyünk, s az utazás csak egy kis része a pihenésnek! Ha úgy indulunk neki, hogy már napokkal korábban azon stresszelünk, hogy miképp fogjuk kibírni azt a pár órát, akkor valóban mindenkinek nehéz lesz !

2. Ha ezen már túlbillentünk, akkor jöhetnek az életmentő ötletek, amelyeket már előre ki kell gondolnunk, ne a helyszínen – azaz összezárva rögtönözzünk.

3. Pakoljunk be olyan játékokat, amelyekkel már régen játszott a kicsi. Ha nagyon pici babáról van szó, akkor ez azért lehet fontos, mert az ismert játékai már nem kötik le a figyelmét. Viszont egy-egy régebbi, elfeledett csörgő vagy baba sokkal izgalmasabb lesz. Elektromos kütyüket bevallom én csak a végső esetben pakolok be, egyrészt mivel nincs is beépíthető DVD lejátszónk, másrészt, mert a gyerekeim rosszul lesznek az autóban.

4. Képességfejlesztő játékok: ezek mindig hasznosak, főleg olyanok, amelyek nem vesznek el, tehát érdemes mágneses játékokat bepakolni.  A Ki nevet a végén c. játék nálunk sláger, beépített dobókockával  és mágneses bábukkal! De ide sorolhatjuk még a malom játékot, a sakkot vagy a Halmát.

5. Kisiskolás, nagycsoportos óvodás korú gyerekeknek gyakorlófüzetek kimondottan ajánlatosak! Bár ennek is vannak hátulütői – mert melyik gyerek szeretne nyáron is tanulni?! De minden a tálaláson múlik – ha jól vezetjük fel, s felváltva oldogatunk, vagy akár kis „versenyt” rendezünk, akkor még izgalmasak is lehetnek a feladatlapok!

6. Az egyik kedvenc játékom a „Felhős játék” – érdemes figyelni útközben a felhők alakját, melyik felhő mire hasonlít! Mi jut róluk eszedbe? Nálunk ez a játék elég sokáig szokott tartani – tehát éljen a felhős idő, bár nyaraláshoz nem felhőket kérnék!

7. Fiúknak – de még lányoknak is izgalmas lehet – ha figyeljük a körülöttünk lévő autókat! Esetleg számolhatjuk őket, gyűjtsük a piros, kék, sárga stb. színű autókat!

8. Rajzoljunk! Kitalálós játék – valamelyikünk elkezdi, s a másik kitalálja, hogy mit rajzoltunk le! De még egy egyszerű színezés is lefoglalja a kicsiket! Viszont a tollakra, ceruzákra vigyázzunk, mert hamar elveszhetnek! S, említhetném még a jó öreg barkochba játékról nem is beszéltem!

9. Hallgassunk közösen mesét, gyerekdalokat, de ha már nagyon unjuk őket, s mi felnőttek is vágyunk egy kis nyugalomra, akkor érdemes beszerezni fülhallgatós lejátszót. Nagyoknál kimondottan élmény, ha ő mutathatja meg aktuális kedvenc zenekarát, énekesét, s  a család együtt hallgatja a zenéket!

10. Természetesen  a szabad játék is fontos, nem kell mindig animálni a gyerekeket! Egy- egy plüss állat, kis figurával, akár percekig is eljátszanak!

11. Érdemes az útról is beszélgetni, hogy hova megyünk, megmutatni  a térképet, melyet esetleg a gyerek is figyelhet. Ha van útikönyvünk, mutassunk belőle képeket, beszéljünk róla, meséljük el, hogy kik éltek ott, milyen érdekességeket fogunk ott megnézni!

12. S, azt se felejtsük el, hogy a testvérek – főleg, ha korban közel állnak egymáshoz – szintén eljátszanak egymással – egy ideig! Konfliktuskezelés autóban – igen nagy kihívás, ezt is csak türelemmel lehet megoldani!

Mindenkinek kellemes nyaralást és jó utazást!

Forrás: www.napocska.hu
Kép: www.foter.com

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja