SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját készítésű adventi naptár: mi kerüljön bele?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2020-11-23
Borítékokból, joghurtos poharakból, bébiételes üvegekből, dobozokból, papírpoharakból, muffin sütő formákból, de még papírzacskókból, zoknikból vagy akár papírgurigákból is készíthetsz saját adventi naptárat. Nem kell nagy kézügyesség hozzá. 24 apró meglepetés kerül majd bele. Nincs ötleted, hogy mik legyenek azok? Most segítünk Neked!
Saját készítésű adventi naptár: mi kerüljön bele?

Kézzel értékesebb

Ha úgy döntöttél, hogy idén nem a bolti, ablakos-csokis adventi kalendáriumot választod, akkor elő az ollóval, kartonpapírral, filctollal és ragasztóval! Mutatjuk, milyen ötletek közül választhatsz! Egyiket sem nehéz elkészíteni, a siker pedig garantált a gyermekedtől.

 

Így készítsd házilag adventi naptáratokat


1.Dobozok, joghurtos poharak, bébiételes üvegek, papírpoharak, muffinsütő formák

Nézz körül otthon, mi az, amiből legalább 24 darab összegyűlt az elmúlt egy évben. Kisebb-nagyobb poharakból, üvegekből vagy dobozokból nagyon ízléses naptárt tudsz készíteni. Csomagold be mindet és számozd be őket. Utána felragaszthatod akár egy kartonlapra, teheted képkeretbe, vagy egy vázába is, ágacskákra akasztva. De még a hűtőre is teheted, apró mágnesekkel.


2. Borítékok, papírzacskók

Ezekbe kisebb meglepetések férnek majd. Dekortapaszokkal vagy matricákkal látványosan díszítheted őket. Az elkészült borítékokat vagy zacskókat pedig akár egy üveggömbbe vagy egy befőttes üvegbe is teheted.


3. Zoknik

Ha tényleg megpróbáltad, de nem sikerült kézzel semmit sem alkotni, vagy nincs alapanyagod, esetleg kifutottál az időből, akkor számodra a zoknis adventi naptár a legjobb választás. Felakaszthatod őket csipesszel, vagy felfűzheted egy füzérre is.


Ezt tedd a házi készítésű adventi naptárba


1. Élmények

  • Kincses térkép, kincskereső: Rajzolhatsz térképet, ami azt mutatja meg, hogy hol találja meg az ajándékát. Készíthetsz ilyet minden napra apró ajándékok megtalálásához, vagy akár egy nagy térképet, amit 24 darabra vágsz, és pont karácsonykor tudja majd kirakni teljesen. De a kedvenc plüssállatát is elrejtheted minden nap, amit a térkép segítségével lehet megtalálni.
  • Feladatok, találós kérdések: írhatsz néhány játékos feladatot, amit aznap kell megoldanotok.
  • Kuponok: közös főzés, társasozás, otthoni bábszínház, stb. Válassz azok közül, amiket szeret!

2. Kedvencei

Gondold át, hogy mi az, amit nagyon szeret csinálni, mivel szeret nagyon játszani. Ha például jó a kézügyessége, lehet a csomagokban színes ceruza, radír, festék, gyurma, stb. Ha gyűjt valamit, akkor tovább gazdagíthatod a gyűjteményét. De ha építeni, legózni szeret, akkor minden batyuban elrejthetsz pár darabkát, amiket aztán 24 nap múlva össze tud rakni. Ha pedig a borítékot választod, akkor írhatsz például minden napra egy kedves üzenetet, idézetet, vagy akár rajzolhatsz is neki.


3. Amire egyébként is szüksége lenne

Épp szétrágta a fogkeféjét? Összetörte a dínós poharát? Elfogyott a testápolója? Teljesen hétköznapi tárgyakat is elrejthetsz a csomagokban, amiket egyébként is vennél neki most. Ezeknek is nagyon fog örülni.

Idén november 29.-én vasárnap kezdődik az adventi időszak, akkor gyújtjuk meg az első gyertyát. A visszaszámlálás elkezdődött. Te hogy állsz az adventi naptárral?

 

Kép forrása: Markus Spiske fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja