SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5+1 különleges csináld magad karácsonyi ajándék

Családinet [cikkei] - 2014-12-08
Ha idén szeretnénk valami különlegeset adni a szeretteiknek, akkor készítsük el saját magunk a karácsonyi ajándékokat! Sokkal személyesebb, és nem mellesleg olcsóbb megoldás, mintha a boltban vásárolnánk valamit.
5+1 különleges csináld magad karácsonyi ajándék

1. Ízesített olajok

A család főzni tudó/szerető tagjainak remek meglepetés lehet, ha valamilyen ízesített olajat kapnak idén. Rendkívül mutatós ajándék, és könnyen elkészíthető. Amire szükségünk van hozzá:

  • Nagy üveg extraszűz olíva olaj (750 ml - 1000 ml)
  • Kisebb üres üvegek dugóval vagy tetővel
  • Rozmaring, chili, fokhagyma stb.

Az olajunk és a megtöltendő üvegeink nagyságától függően készíthetünk 2-3 különböző ízesítésű variációt. 35-40 dl-es üvegekhez kb. 2,5-3 dl olajra lesz szükségünk. Ha rozmaringos változatot választjuk, ahhoz 3-4 rozmaring ág kell, a fokhagymáshoz 2-3 gerezd pucolt fokhagyma, a chilishez pedig 1-2 szárított chili paprika, illetve 1 teáskanál (a csípősebb ízek kedvelőinek 1 evőkanál) chilipehely szükséges.

Elkészítés:

Tegyük az üvegbe a kiválasztott ízesítőket, és öntsük le őket olajjal. Érleljük 1-2 hétig napfénytől védett helyen, hogy az ízek kioldódhassanak!

2. Fürdőbomba egyszerűen

Remek ajándék anyukáknak egy-egy fárasztó nap utáni ellazuláshoz. Mivel a vízbe dobva pezseg, ezért a gyerekeket is biztos érdekelni fogja. Az összetevőinek mennyisége függ attól, hogy mennyi, és milyen alakú bombákat szeretnénk gyártani. Arra azonban figyeljünk, hogy mindig 2 rész szódabikarbónát és egy rész citromsavat adjunk a keverékünkhöz. A forma kialakításához használhatunk muffin sütőt vagy akár néhány poharat is.

Recept kb. 5 darab fürdőbombához:

  • 100 g szódabikarbóna
  • 50 g citromsav
  • 32,5 g méz
  • 50 g keményítő
  • 4-5 csepp tetszőleges illóolaj (mandulaolaj, barackmag olaj stb.)

Elkészítés:

Az illóolajat a mézben oldjuk fel, majd dolgozzuk össze minden hozzávalót. Amint elnyerték a kívánt formát tegyük őket sütőpapírra, és hagyjuk, hogy száradjanak. Akkor jó, ha már kemény a felületük. Tipp: Ha különböző színű bombákat szeretnénk, akkor pár csepp ételfestékkel színezzük meg őket, még az összetevők eldolgozásakor.

3. Antik hatású medál láncon

Remek ajándék a nagymamának, édesanyáknak egy szép portréval vagy családi képpel díszített medál nyakláncra fűzve, amit szintén elő tudunk otthon is állítani.

Hozzávalók:

  • 1 db régies hatású bélyegkép
  • üveglencse
  • az üvegcsével megegyező nagyságú fém hátlap (akasztós)
  • decoupage ragasztólakk
  • ragasztó (papír-fém)
  • snitzer
  • nyaklánc, amire felhúzható a medál

Fogjuk meg a bélyegképünket, majd az üveg lencsét, és nyomjunk egy kevés ragasztólakkot bele. Ez azért szükséges, hogy ne tudjon bepárásodni belül az üveg. Ezt követően helyezzük a lencsénket a kép megfelelő részére, és tartsuk ott 30 mp-ig!  Ha megszáradt, akkor egy szikével vágjuk körbe a képet az üveg mentén. Ragasztó segítségével illesszük bele a fém tartóba a képünket. Ha megszilárdult a ragasztó, akkor már csak annyi van hátra, hogy felfűzzük valamilyen tetszőleges nyakláncra, vagy szalagra a medálunkat.

4. Mókás könyvjelzők

Olvasni szerető családtagjainknak kiváló ajándék lehet egy-egy kreatívan elkészített könyvjelző. Csak annyit kell tennünk, hogy kinyomtatunk néhány képet (a család tagjairól, házi kedvencekről stb.) valamilyen keményebb papírra. Majd fűzzünk különféle színes fonal darabokat a könyvjelzőinkbe, hogy ne a képek lógjanak ki a könyvből, így óvhatjuk azokat az elhasználódástól. A dolog különlegessége az, hogy a fotókon különböző pózokat vehetünk fel, amelyekkel úgy tűnik, mintha a fonál ténylegesen ott lett volna, mikor a fotó elkészült.

5. Különleges alkoholok

Urak számára mindig kiváló ajándék egy-egy üveg bor, rövid ital. Ám ezt is fel lehet dobni valamivel, nem kell mindig papírtasakban átadni. Karácsony révén különféle ünnepi mintákkal fel is díszíthetjük az üveget. Jó példa erre ez a karton sör, amely rénszarvas „jelmezbe” öltözött.

+1 Könyv titkos rekesszel

Egy olyan könyv, amely belül üreges, csakis valami titkot tartalmazhat! Ideális választás ezért mindenkinek, aki szeretne elrejteni valamit!

Hozzávalók:

  • 1 nem használt keménytáblás könyv
  • snitzer
  • ceruza
  • vonalzó
  • papír ragasztó
  • fólia

Fóliával fedjük be a könyv első és utolsó néhány oldalát, valamint a borítóját, hogy ne kerülhessen rájuk ragasztó. A többi lap élét ragasztóba mártott ecsettel kenjük át. Ha ez megszáradt, akkor ceruzával és vonalzóval jelöljük ki, hogy hol vágjuk majd be a lapokat. Tipp: A sarkokba fúrhatunk egy-egy lyukat, így könnyebb lesz őket kivágni, mert nem fog túlszaladni a penge. Haladjunk óvatosan a snitzerrel, majd amikor a lapok háromnegyedét átvágtuk, álljunk le! Vegyük elő újra a ragasztót, és kenjük át még egyszer a széleket, illetve belül is azt a részt, ahonnan a lapokat kivágtuk. Ha megszáradt, kész is az ajándék! 


Forrás: 
listotic.com, craftbits.com, missvickyviola.com, sarahsaving.blogspot.dk, yellowblissroad.com
Kép: flickr.com, yellowblissroad.com, listotic.com, pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja