SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adventi készülődés 2.: Ünnepi ingecske

Családinet [cikkei] - 2009-12-01
Ünnepi ingecske jócselekedetekkel díszítve. Ismerd meg a történetét! Meséld el gyermekednek, biztosan ki akarja próbálni. Meglátod sok jót hoz.
Adventi készülődés 2.: Ünnepi ingecske

Az igazi karácsonyra hangolódás nem csak abból áll, hogy feldíszítjük a lakást, ajándékokat vásárolunk, süteményt sütünk, a lelkünkben is készülni kell az ünnepre.  Olyan örömmel és érdeklődéssel kell várakoznunk, mint a gyerekek. A gyerekekben még él a csoda hite, őszintén hisznek a jóban. Ahhoz, hogy ez sokáig megmaradjon a lelkükben, meg kell erősítenünk őket. Rá kell vezetnünk annak az érzésére a gyermekeket, hogy jót tenni, segíteni, jónak lenni igenis jó és érdemes.

Az advent jegyében ösztönözzük a gyerekeket jócselekedetre! De semmiképp ne azért, hogy karácsonykor megkaphassák a legdrágább ajándékokat, hanem, hogy saját maguk tapasztalhassák meg, milyen érzés az, ha életkoruktól függetlenül megpróbálnak valami igazán jót tenni. Meséljünk nekik példákat a saját életünkből, hogyan küzdöttünk meg a nehéz helyzetekkel, hogyan lettünk úrrá a gondokon, miként segítettünk másoknak, és mit kaptunk mi magunk, milyen volt az, amikor mi szorultunk segítségre és meg is kaptuk azt.

Milyen jócselekedetet várhatunk el a gyerekektől?

A gyerekek, ha adnak, akkor feltétel nélkül adnak mindent: mosolyt, rajzot, puszit… Ne várjunk óriási dolgokat, csak annyit, amennyit a gyerek egyénisége és életkora megenged. Például köszön a szomszéd néninek, magától rendet rak a szobájában, engedi játszani a testvérét a játékával, nem verekszik, saját készítésű ajándékkal lepi meg az ismerős nénit…, a jócselekedetek tárháza áll előttük.
Érdekesebbé tehetjük a dolgot, ha kézzel fogható jele is lesz a gyerek adventi jócselekedetinek. Készítsünk ünnepi ingecskét! De akár mi, felnőttek is „játszhatunk” egy kicsit.
ingecske


Diákmisén szokott elhangozni a történet, hogyan készült az „Ünnepi ingecske jócselekedetekkel díszítve".

A gyerekek fehér papírból kivágtak egy kis ingecske formát. (A forma itt elérhető.) Többször félbehajtották és ferdén bevagdosták. Aztán minden alkalommal, amikor valami jót tettek, behajtottak egy kis bevágást. Karácsonykor a kis ingecskét elővették, szétnyitották, és tátott szájjal vették tudomásul, hogy a papírlapból egy gyönyörű csipkés ingecske készült. Minél több jócselekedete volt egy gyereknek, annál szebb lett az ingecskéje. A gyerekeket öröm járta át, hálából pedig a kis ingecskéket odatették a jászol mellé a kisjézusnak ajándékul.

Meséljük el minél több gyereknek ezt a történetet, mutassuk meg nekik a formát, és biztos, hogy önszántukból akarnak majd jócselekedetekkel díszített ingecskét készíteni. Egy gyerek több ingecskével is készülhet az ünnepre. Meglátjuk, tudnak még meglepetéseket okozni és jót tenni a gyerekek! 
 
Kellemes készülődést kívánunk! Figyeld következő tippünket is!

Láttad már Karácsonyi kifestőinket?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja