SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítség a daganatos gyermekeknek

Családinet [cikkei] - 2006-12-18
35 MILLIÓ FORINT A DAGANATOS BETEG GYERMEKEK REHABILITÁCIÓJÁRA
Rehabilitációs infrastruktúráját fejleszti a Gyermekonkológiai Hálózat a Danone Kft. támogatásából
Segítség a daganatos gyermekeknek

Dobrev Klára, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökének felesége, Dr. Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium Államtitkára valamint számos neves közéleti személyiség jelenlétében adta át az idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” (TEGY) program során összegyűlt 35 millió forintos támogatást a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára a Danone Kft. A támogatásból a Hálózat 4 budapesti és 6 vidéki gyermekonkológiai és rehabilitációs központja elsősorban rehabilitációs infrastruktúráját fejleszti, valamint életmentő orvosi eszközöket vásárol. Az immár 5. éve sikeresen megvalósuló (TEGY) program keretében a Danone Kft. eddig közel 160 millió forint gyűjtött össze és utalt át a Hálózat számára. Az idei TEGY program során egy rendhagyó kezdeményezés is megvalósult. Több, mint 100.000 kézlenyomattal, 5 magyar város több mint 3.500 lakosának összefogásával elkészült a világ legnagyobb, 1.800 négyzetméter alapterületű kézzel festett képe. Az óriás kép, amely Varga Krisztina 10 éves sármelléki daganatos beteg kislány rajzának felhasználásával készült, jól szimbolizálja a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjához szükséges társadalmi összefogást. A rendhagyó műalkotást a Guinness World Record’s is regisztrálta. A TEGY program médiatámogatói a TV2 és a Danubius Rádió voltak.

 

A Danone Kft. 1999-ben indított útjára a „Tegyünk együtt a gyermekekért” (TEGY) elnevezésű társadalmi célú  támogató keretprogramját. A kezdeményezés támogatottja immár 5 éve a daganatos beteg gyermekek gyógyítását és rehabilitációját ellátó Magyar Gyermekonkológiai Hálózat.

 

A Hálózat számára kiemelkedő értéket képvisel nemcsak a TEGY program által a rehabilitációra átadott támogatás, de a programot övező társadalmi figyelem is, hiszen egy daganatos beteg kisgyermek felépülése 9-10 hónapig tart, azonban a gyermekek rehabilitációja, a mentális és fizikai stressz hatásainak feloldása akár 5-7 évig is elhúzódhat. Ez a munka nagyon sok erőfeszítést, lelki energiát és kitartást igényel mindenkitől, aki azért dolgozik, hogy a Magyarországon valamilyen tumoros megbetegedéssel kezelt közel 2.000 kisgyermek meggyógyuljon.

 

„A súlyosan beteg gyermekek gyógyulásához számos „segítő kézre”, a szülők, az orvosok, a nővérek, a terapeuták, az egészségügyi intézmények valamint a vállalati, a civil és a kormányzati szféra összefogására van szükség.” – mondta Dobrev Klára, a TEGY program záróünnepségén. „Mi, akik ma itt vagyunk, képviseljük a társadalom szinte valamennyi szegmensét. Az a közös bennünk, hogy  mindannyian teszünk és a jövőben is tenni kívánunk egy nemes ügyért, a daganatos betegségek megelőzéséért illetve a gyermekek rehabilitációjáért.” – tette hozzá Dobrev Klára.

 

„Ebben a társadalmi összefogásban a vállalatok súlyuknál és kapcsolatrendszerüknél fogva a katalizátor szerepét tölthetik be. Nagyon örülök annak, hogy a TEGY program, amelynek vállalatunk több, mint fél évtizede kezdeményezője, valódi társadalmi összefogás révén képes hozzájárulni a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjához.” – mondta Cécile Cellier a Danone Kft. ügyvezető igazgatója a Miniszterelnök feleségének szavaihoz kapcsolódva.

 

Ennek az összefogásnak a bizonyítéka a Danone Kft. által az idén megvalósított „Érintés Napja” is, amely Magyarország első társadalmi célú rekordkísérlete volt. A vállalat a TEGY program keretében áprilisban, a „Legszebb álmom” elnevezéssel rajzpályázatot hirdetett daganatos beteg gyermekeknek. A pályázatot Varga Krisztina 10 éves sármelléki kislány nyerte meg. Krisztina rajzát felnagyították, a színek helyén pedig halvány vonalak jelezték, hogy milyen színeknek kellett a helyükre kerülniük.

Az 1.800 négyzetméteres rajzot 5 részre, egyenként 360 négyzetméteres darabokra osztották, így a világ legnagyobb kézzel festett képét 5 magyar város lakosai festhették ki a saját kezükkel. A május 4-én indult idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program keretében Debrecen és Szombathely lakosai május 27-én, Pécs és Szeged lakosai június 3-án, a budapestiek pedig június 10-én képenként kb. 15.000 tenyérlenyomattal festették ki az óriás műalkotás rájuk eső hányadát. Az elkészült kép Guinness Rekord lett, amelyet a Guinness World Records hivatalosan is elismert.

 

„A daganatos beteg gyermekek az egészséges és teljes életről álmodnak. Az idei TEGY program legfőbb értéke az, hogy a már felépült daganatos beteg gyermekekkel együtt tett a most daganatos betegségekben szenvedő gyermekekért, reményt és a gyógyulás lehetőségét mutatva be ezzel nekik.” – mondta Prof Dr. Kiss Csongor, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, a 35 millió forintos támogatás átvételekor.

 

Az elmúlt 5 évben a TEGY program keretében a Danone Kft. közel 160 millió forinttal támogatta a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot. A támogatásból a Hálózat 10 gyermekonkológiai és rehabilitációs központja számos infúziós pumpát és betegfigyelő monitort vásárolt, járóbeteg ellátásának higiénés körülményeit fejlesztette, mindemellett pedig minden évben megrendezésre kerültek olyan, úgynevezett rehabilitációs események, amelyeken a gyermekek szüleikkel együtt játszhattak és programokon vehettek részt.

 

Idén a Danone Kft. május 15-től forgalmazza Magyarország első társadalmi célú márkáját, a TEGY Rudit, melynek teljes hasznát a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára fordítja és minden egyes eladott termék után 3 forintot adományoz erre a jótékony célra.

 

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” program kedvezményezettjei a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája, a Madarász utcai Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája, a Miskolci B-A-Z Megyei Kórház onkológiai központja, a Szegedi Tudományegyetem onkológiai központja, a Szombathelyi Vas Megyei Kórház onkológia osztálya valamint a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.

 

2006-ban a TEGY program elvi támogatói között a következő magánszemélyeket és intézményeket köszönthette a Danone Kft.:

 

Vitray Tamás, a TEGY program civil fővédnöke, Dr. Totth Gedeon, Főiskolai Adjunktus, a TEGY program CRM szakmai fővédnöke, Szentpéteri Csilla, zongoraművész, Egerszegi Krisztina, olimpiai bajnok úszó, Csisztu Zsuzsa, sportriporter, Kiki - Patkó Béla, zenész, DJ Dominique - Várkonyi Attila, műsorvezető, Rókusfalvy Pál, producer.

 

Miniszterelnöki Hivatal, Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, Oktatási Minisztérium, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja