SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Program - Országos Rajzverseny

Családinet [cikkei] - 2023-09-25
Kiíró: SIÓ-ECKES Kft.
Pályázat érdekeltségi köre: általános iskolák - ORSZÁGOS
Határidő: 2023. november 15.
"Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Program - Országos Rajzverseny

A „Köszönjük, SIÓ!” Program a SIÓ-ECKES Kft. adományozási programja a szociálisan rászoruló családok gyermekeinek részére a tanévkezdés támogatására. A gazdasági körülmények nehezedése, a szociális olló szétnyílása szükségessé teszi, hogy mind nagyobb figyelmet fordítsunk a szociálisan hátrányos helyzetbe került gyermekek egészséges fejlődésének biztosítására. Az általános iskolák nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy az ott tanuló gyermekeket lehetőség szerint egyenlő bánásmódban részesítsék ezzel teremtve meg annak lehetőségét, hogy később ők is boldogulhassanak.

A SIÓ-ECKES Kft. felelősséget érez, hogy a gyermekek egyenlő esélyeit elősegítse és a hazai iskolarendszer integráló munkáját támogassa.

A Köszönjük, Sió! Iskolatáska Program 2008-ban indult útjára. Azóta közel 16.000 gyermek kezdhette meg a tanévet új iskolatáskákkal és tanszerekkel, több tízezren pedig együtt örülhettek, bulizhattak a SIÓ támogatásával.
2023-ben, 16. alkalommal, cégünk a szociálisan is rászoruló családok szorgalmas gyermekeinek beiskolázásában segített.
A „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program által olyan szociálisan hátrányos helyzetben lévő családokhoz juthat el a támogatás, akiknek valóban anyagi problémát jelent a tanévkezdés. Célunk, hogy e családok gyermekei jobb esélyekkel indulhassanak útnak. Segítségünkkel a gyerekek olyan felszerelésekhez juthatnak, melyek feltétlenül szükségesek tanulmányaik megkezdéséhez, ugyanakkor anyagilag jelentősen megterhelik a családot.

A Köszönjük, SIÓ! Program Rajzversenyének egyik célja, hogy a nem-rászoruló gyermekek is közelebb kerülhessenek társaikhoz, és a támogatott gyermekek megérezhessék társaik, a környezetük törődését, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy megismerhessük és közzé tehessük, hogy gyermekeink milyennek látják az őket körülvevő világot, miként változtatnának azon annak érdekében, hogy boldogabbak lehessenek a gyermekek.

Ezért 2023-ban ismét meghirdetjük Köszönjük, SIÓ! Program Rajzversenyét, immár országosan, a

„Mindenkiben ott rejlik a tigriserő. A Vitatigris kíváncsi arra, hogy a tied mi? Rajzold le egy példán keresztül azt a szuperképességedet, amivel a társaidnak segítesz!”

témakörben.

A beküldött (= online feltöltött) rajzok versenyen vesznek részt, az 50 legjobb ötlet alkotói (ebből 3 közönségdíj, a három legtöbb szavazatot kapott művek alkotóinak) SIÓ ajándékcsomagot, a legszínvonalasabb munkákat beküldő 10 intézmény SióBulit kap (ebből 3 közönségdíj, azaz a három legtöbb szavazatot gyűjtött intézmény kapja).

Résztvevők köre – általános iskolák

A pályázaton kizárólag általános iskolák és/vagy támogató civilszervezeteik (alapítvány,
egyesület, stb.) (továbbiakban: Pályázó) vehetnek részt. Civilszervezet általános iskola
nélküli pályázatát nem áll módunkban befogadni. Egyéni, azaz természetes személy által
egyénileg beküldött, pályázatot nem áll módunkban befogadni.
Amennyiben az intézmény nem rendelkezik támogató civilszervezettel (alapítvány, egyesület, stb.), úgy kérjük, hogy ezt a pályázati rendszerben jelezzék.

Rajzverseny

A pályázatot elektronikus úton bonyolítjuk. A Pályázónak, az online pályázati rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, az online pályázati rendszerbe legalább 25 db gyermekrajzot kell feltöltenie, a

„Mindenkiben ott rejlik a tigriserő. A Vitatigris kíváncsi arra, hogy a tied mi? Rajzold le egy példán keresztül azt a szuperképességedet, amivel a társaidnak segítesz!”

témakörben,

amelyet a pályázó általános iskolába járó – a pályázat által nem érintett! – gyerekek rajzoltak! A SIÓ fontosnak tartja, hogy
a teljes pályázat a közösségek összefogásán alapuljon.

  • Mivel az elmúlt évek során sokan nem a pályázati témában adtak be rajzokat, kérjük Önöket, hogy iskolai foglalkozás keretében, a rajzok készítése előtt, beszélgessenek el a gyerekekkel arról, hogy a gyerekek nem tehetnek arról, hogy milyen körülmények között élnek, valamint arról, hogy egymást támogatva, összefogva, sokkal többet érhetünk el, mint egyenként. A foglalkozáshoz támpontokat, valamint egy rövid Segédanyagot a Pályázati rendszerből tölthetnek le.

FIGYELEM! A más tárgyban benyújtott rajzokat beadó pályázókat kizárjuk a pályázatból és a Rajzversenyből!

A feltöltött rajzoknak legalább közepes, azaz 5 megapixel (300dpi) felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük

A beküldött (= online feltöltött) rajzok versenyen vesznek részt, az 50 legjobb ötlet alkotói (ebből 3 közönségdíj, a három legtöbb szavazatot kapott művek alkotóinak) SIÓ ajándékcsomagot, a legszínvonalasabb munkákat beküldő 10 intézmény SióBulit kap (ebből 3 közönségdíj, azaz a három legtöbb szavazatot gyűjtött intézmény kapja).
Figyelem! A nem közönségszavazáson odaítélt díjak nem veszik figyelembe a szerzett szavazatok számát!

A rajzversenyen beküldött munkák 2023-ban ismét bekerülnek a www.koszonjuksio.hu oldal Galériájába, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2023. november 15. – december 15.* között.
(*A Pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy az időpontot megváltoztassa, erről Pályázóinkat a pályázatkészítés során megadott emailcímen értesítjük.)

ADATVÉDELEM
Minden egyes rajzot készítő gyermek gondviselőjének Hozzájáruló nyilatkozatot kell tennie, amelyben hozzájárul ahhoz, hogy gyermeke rajza, a gyermek monogramjával és osztályának és intézményének megjelölésével nyilvánosan látható legyen a Köszönjük, SIÓ! Program online Galériájában.

Köszönjük, SIÓ! - iskolák

FIGYELEM! A Köszönjük, SIÓ! Program hivatalos kommunikációs eszközként az elektronikus levelezést (e-mailkommunikáció) fogadja el. Kérjük, a pályázatkészítés során
megadott e-mail postafiókot a pályázat teljes ideje alatt rendszeresen ellenőrizzék és csak olyan postafiókot adjanak meg kapcsolattartásra, amit könnyen elérnek és leveleink nem
kerülnek a spam mappába.

A pályázat lebonyolítása

Online pályázati rendszer

A pályázat elkészítéséhez zárt online pályázati felület áll a Pályázók rendelkezésére, ez a https://koszonjuksio.hu/palyazat/ oldalról regisztrációt követően érhető el.
Figyelem! A rendszer iskolánként 1 érvényes regisztrációnak enged belépést, hogy az adatvédelmi jogszabályoknak maximálisan megfeleljünk.
A TAGISKOLÁK, kérjük, a Tagintézmény nevével regisztráljanak, a KLIK intézmények regisztrációját is segíti a rendszer. A pályázati rendszerbe a korábbi évek során már regisztrált intézmények a korábbi adataikkal beléphetnek, amennyiben új regisztrációt szeretnének, kérjük, hogy ezt a koszonjuksio@koszonjuksio.hu email-címen jelezzék.

A jelentkezés lépései

  1. Az általános iskolát és/vagy támogató civilszervezetét (alapítvány, egyesület, stb.) a kapcsolattartó regisztrálja a https://koszonjuksio.hu/palyazat/ oldal felső menüjében a REGISZTRÁCIÓ gombra kattintva vagy közvetlenül a https://koszonjuksio.hu/palyazat/regisztracio.php oldalon, az ott kért adatok megadásával. A kapcsolattartó a regisztrációval elfogadja a Pályázat szabályzatát, melyet a regisztrációkor, majd később a Pályázati rendszerbe belépve letölthet és elolvashat.
    ii. FIGYELEM! A korábbi években a rendszerben már regisztrált intézmények a korábbi adataikkal beléphetnek a https://koszonjuksio.hu/palyazat/ oldal felső menüjében a BELÉPÉS gombra kattintva vagy közvetlenül a https://koszonjuksio.hu/palyazat/login.php, amennyiben új regisztrációt szeretnének, kérjük, hogy ezt az info@contenet.hu email-címen jelezzék, adataikat pedig a pályázati rendszerbe belépve módosíthatják.
  2. Az általános iskola és/vagy az iskola támogató civilszervezetének (alapítvány, egyesület, stb.) vezetője és/vagy e két intézmény bármelyikének kapcsolattartója az online pályázati rendszerben elkészíti a pályázatot.
  3. Az online kitöltött pályázatot a rendszeren belül kitölti, valamint a rajzokat a megadott formátumban feltölti legkésőbb 2023. október 29. (vasárnap) éjfélig, és 1 db eredeti példányban a Pályázati jelentkezési lapot, az online pályázati rendszer tájékoztatása alapján, az összefoglaló pályázati adatlappal, valamint a szükséges nyilatkozatokkal együtt a Köszönjük, SIÓ! Program részére nyomtatott formában postai úton elküldi a Pályázati kiírás végén megadott postai címre. Figyelem! A más címre érkező pályázatokat kizárjuk.
  4. A Köszönjük, SIÓ! Program fontosnak tartja, hogy a teljes pályázat a közösségek összefogásán alapuljon. Ezért, az érvényes elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, az online rendszerbe fel kell töltenie legalább 25 db gyermekrajzot (legalább közepes, azaz 5 megapixel (300 dpi) felbontásban, jpg formátumban), melyet a Pályázó intézménybe járó 1-8. osztályos gyermekek készítenek közösen, az iskolai foglalkozások keretében.
    i. Mivel az elmúlt évek során sokan nem a pályázati témában adtak be rajzokat, kérjük Önöket, hogy iskolai foglalkozás keretében, a rajzok készítése előtt, beszélgessenek el a gyerekekkel arról, hogy a gyerekek nem tehetnek arról, hogy milyen körülmények között élnek, valamint arról, hogy egymást támogatva, összefogva, sokkal többet érhetünk el, mint egyenként. A foglalkozáshoz támpontokat, valamint Segédanyagot a Pályázati rendszerből tölthetnek le.
    ii. A Köszönjük, SIÓ! Program arra kéri az intézményeket, hogy ne csak az online rendszerbe töltsék fel az alkotásokat, hanem elkészült rajzokból kiállítást, valamint esetleg, szabad döntésük alapján háziversenyt szervezzenek.
    iii. A beküldött rajzok alapján a Köszönjük, SIÓ! Program, a korábbi évek hagyományai szerint egyéni és közösségi díjakkal jutalmazza.

    (*A Pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy az időpontot megváltoztassa, erről Pályázóinkat a pályázatkészítés során megadott emailcímen értesítjük.)

FIGYELEM! A Köszönjük, SIÓ! Program hivatalos kommunikációs eszközként az elektronikus levelezést (email-kommunikáció) fogadja el. Kérjük, a pályázatkészítés során megadott e-mail postafiókot a pályázat teljes ideje alatt rendszeresen ellenőrizzék és csak olyan postafiókot adjanak meg kapcsolattartásra, amit könnyen elérnek és leveleink nem kerülnek a spam mappába.

Az online pályázati csomagnak tartalmaznia kell:

1) Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad Online rendszerben (https://koszonjuksio.hu/palyazat/) feltöltött adatok és minimum 25db gyermekrajz a „Mindenkiben ott rejlik a tigriserő. A Vitatigris kíváncsi arra, hogy a tied mi? Rajzold le egy példán keresztül azt a szuperképességedet, amivel a társaidnak segítesz!” témában.
2) Amennyiben az online rendszer használata bármilyen okból nehézséget jelent, kérjük, jelezze az info@contenet.hu email-címeken.

A postai úton beküldött pályázati csomagnak tartalmaznia kell:

1) Pályázati jelentkezési lap - erről az online rendszer tájékoztatást ad.
2) Gondviselői nyilatkozatok 1 eredeti példánya - az online pályázati rendszerből letölthető
3) Intézményi és alapítványi adatvédelmi nyilatkozat (amennyiben új Pályázó a rendszerben)
4) A rajzokat nem kell postai úton elküldeni! (Így kiállítást, akár tematikus foglalkozást vagy háziversenyt is, rendezhetnek az intézmények a munkákból.)

Formai követelmények:

1) A Pályázati jelentkezési lap nyomtatott verziójának minden oldalát szignóval és pecséttel kell ellátni!
2) A pályázati anyag kizárólag a megadott formátumokban érvényes.
3) A feltöltött rajzoknak legalább közepes, azaz 5 megapixel (300 dpi) felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a Pályázati szabályzatot, hogy a pályázat ne kerüljön kizárásra!

Pályázati naptár

Pályázati periódus: 2023. szeptember 20 – november 15.
Beérkezési (azaz online feltöltési) határidő: 2023. november 15. 24.00
Online Galéria megnyitása: 2023. november 16. csütörtök
Online szavazás: 2023 november 15. csütörtök – 2023. december 15. péntek
Eredményhirdetés: 2024. január 29. hétfő
Díjak eljuttatása: 2023/2024 tanév második félév során

A Pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a fenti időpontok bármelyikét megváltoztassa, erről Pályázóinkat a pályázatkészítés során megadott e-mailcímen értesítjük.

Pályázat elérhetőségei

A Pályázati jelentkezési lapot és nyilatkozatokat, nyilatkozatokat az alábbi címre kell eljuttatni:
A Pályázati jelentkezési lapot és a további szükséges dokumentumokat eredeti példányban postai úton az alábbi címre kell eljuttatni. (kérjük, tértivevényes módot ne válasszanak)
Kérjük, a borítékra írják rá: Köszönjük, SIÓ! Rajzverseny 2023.
Co-Minds Consulting Kft.
1221 Budapest
Szent Gellért u. 6/a

Az érvényes pályázat kitöltéséhez, kérjük, használják az online pályázati rendszerből letölthető Pályázati szabályzatot, valamint a Kitöltési útmutatókat!

További információ: https://siogyumolcs.hu/koszonjuk-sio vagy https://koszonjuksio.hu/palyazat/

A Köszönjük, SIÓ! Program és a Pályázat hivatalos e-mailcíme: koszonjuksio@koszonjuksio.hu
Technikai támogatás (webmester): info@contenet.hu

Köszönjük munkájukat! Várjuk pályázataikat!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
A szerkesztő ajánlja