SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyre több természetbarát híresség csatlakozik a #szabadbanszabadon mozgalomhoz

Családinet [cikkei] - 2023-06-05
Több hazai híresség is meghallotta Litkai Gergely felhívását és csatlakozott a #szabadbanszabadon kezdeményezéshez. A humorista videóját látva a túlfogyasztás visszafogására ösztönző pólót húzott többek között Harcsa Veronika énekesnő, Dobos Evelin színésznő, Fördős Zé, a Street Kitchen házigazdája, Gyetván Csaba műsorvezető/YouTuber és Csalár Bence divatszakértő is. A mozgalom tudatos vásárlásra ösztönzi a résztvevőit, hogy csak akkor vegyenek új terméket, ha arra mindenképpen szükségük van, vagy ha - mint a Sandstone póló esetében - jó ügyet támogatnak ezzel.
Egyre több természetbarát híresség csatlakozik a #szabadbanszabadon mozgalomhoz

Az elmúlt napokban hazai hírességek sora döntött úgy, hogy támogatja a #szabadbanszabadon kezdeményezést és ezzel segíti a Levegő Munkacsoport küldetését is. A mozgalom arca, Rezső, és Litkai Gergely után most a kulturális élet neves képviselői közül is többen úgy döntöttek, ezt az ügyet érdemes támogatni. A Mountex és a Sandstone közös kollekciója most bárkinek lehetőséget ad arra, hogy a Rezsőt ábrázoló, provokatív póló viselésével álljon ki a túlfogyasztás ellen. Ezek megvásárlásával a természetbarátok egyben a Levegő Munkacsoportot is támogathatják, hiszen a két vállalat minden eladott póló után 300 forintot ajánl fel a nonprofit, környezetvédelmi szervezetnek.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan csatlakoztak a #szabadbanszabadon mozgalomhoz. Ez is azt igazolja, hogy komoly lendületet vett a kezdeményezés. A célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a túlfogyasztás okozta problémákra, ebben pedig hatalmas segítség nekünk, hogy olyan jelentős véleményformálók is hallatják a hangjukat, mint például Harcsa Veronika, Gyetván Csaba vagy Dobos Evelin – mondta el Baranyi Bálint, a Mountex marketingvezetője. – Reméljük, hogy mostantól még többen csatlakoznak Rezsőhöz, és felesleges holmik vásárlása helyett inkább természetjárással töltik a szabadidejüket.”

A mozgalom támogatói közül többeknek is szívügye a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyomuk minimalizálása. Csalár Bence például a fenntartható divat szakértőjeként pontosan tudja, hogyan kerülhetjük el a túlfogyasztást úgy, hogy közben divatosan öltözködünk. Gyetván Csaba rendszeresen mutat be környezetbarát megoldásokat, eljárásokat műsoraiban és maga is igyekszik úgy élni, hogy csökkentse a bolygóra gyakorolt negatív hatásokat. Az elsőként csatlakozó Litkai Gergely szintén lelkes természetvédő, együtt dolgozik például a GreenPeace-szel is, ezúttal pedig azt mutatja be videójában, hogyan lehet a túrázáshoz szükséges öltözködés ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb.

„Nagy örömmel csatlakoztam a kampányhoz, lelkes túrázóként korábban is egyetértettem a #szabadbanszabadon gondolkodásmóddal, így mondhatjuk, hogy szívügyemnek tekintem a témát. Fontos üzenet, hogy mindig csak akkor és azt vásároljuk meg, amire igazán szükségünk van. Ezt az életszemléletet remekül bemutatja Rezső karaktere. A Rezső-grafikák közül nem is volt egyszerű választani, de végül a sátrazós minta lett a kedvencem" – mondta Gyetván Csaba a kezdeményezésről.

Gyetván Csaba

A Mountex évek óta kiáll a szükségtelen vásárlások, a felhalmozás és a felelőtlen költekezés ellen. A vállalat üzletei évek óta zárva tartanak Black Friday napján, ilyenkor a természetben töltik az időt a munkatársak és erre buzdítják a vásárlókat is.

A #szabadbanszabadon mozgalomhoz bárki csatlakozhat, a Mountex és a Sandstone közös kollekciója pedig elérhető a www.mountex.hu/szabadbanszabadon weboldalon.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja