SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Netflixes mesét vizsgálnak, mert egy jelenetben lányok csókolóznak

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-08-17
A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatósághoz több bejelentés is érkezett egy netflixes mese miatt, amiben lányok csókolóznak. A hivatal vizsgálja az epizódot.
Netflixes mesét vizsgálnak, mert egy jelenetben lányok csókolóznak

Lányok csókolóznak a mesében, vizsgálat indult

A mese címe: Jurassic World: Krétakori tábor. A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) érkeztek a bejelentések a kifogásolt képsorok miatt. 

A hivatal vizsgálatot indított a jelenet miatt, melyben lányok csókolóztak - ezt közölték a Mandiner című kormánypárti hetilappal

A tavaly elfogadott törvény szerint 18 éven aluliak számára készült tévéműsorokban és reklámokban nem lehet megjeleníteni a homoszexualitást. 

Bár a helyzet korántsem ilyen egyszerű, ugyanis a Netflix Hollandiában bejegyzett társaság, vagyis mint mondják, a holland médiaigazgatási szabályoknak kell megfelelnie. Ezért a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság a holland hatósággal is felvette a kapcsolatot. 

krétakori tábor

A problémás jelenet


"Nagyon rossz ma melegnek lenni Magyarországon" - vallja Judit, aki Zsuzsával neveli közösen kisfiukat

Egy korábbi cikkünkben Judit vallott arról, mennyire rossz ma melegnek lenni Magyarországon. 

A 40 éves Judit 13 éve él boldog párkapcsolatban párjával, Zsuzsával. Nyíltan beszélt nekünk arról, mikor és hogyan jött rá, hogy a lányokhoz vonzódik, hogy reagáltak minderre a szülei, milyen hosszadalmas és részben illegális procedúrán kellett átesnie, hogy végül az 5. lombikprogram segítségével világra hozhassa gyermeküket. Mert a kis Gábornak két anyukája van. 

Ma Magyarországon az egyik leggyakoribb halálozási ok az öngyilkosság. Sokkoló adat, hogy háromszor több meleg fiatal lesz öngyilkos, mint heteroszexuális. Judit szerint ennek az az oka, hogy nem fogadják el őket, vagy ők érzik úgy, hogy nem fogadják el őket.

”Ehhez nagyban hozzájárul az a kommunikáció, amit a tv-ből lát: ha azt mondják neki, hogy ez 18 éves koráig illegális - ugyanis ez is kiolvasható a törvényből. Ez nap mint nap stresszt okozott nekünk az elmúlt években. Ugyanolyan érző emberek vagyunk, és nagyon rosszul esik, ha azt mondják, hogy nem feltétlenül kell egyenrangúnak éreznünk magunkat másokkal.”

kezekStockSnap képe a Pixabay-en

Judit az elmúlt időszak történéseire a következőképpen reagált:

”Azt gondolom, hogy nem lehet megváltoztatni valakinek az irányultságát azzal, hogy hall arról, hogy nem csak heteroszexuális emberek léteznek. De sokat segít abban, hogy saját magát elfogadja, ne utálja magát ezért, és mások is elfogadják őt ilyennek.

Annyit szoktam mondani, ha valakinek nem egyértelmű, hogy egy szöveg, törvény, parlamenti felszólalás sérti a melegeket, hogy az LMBTQ-t cserélje ki zsidóra. És akkor mindenkinek világos lesz, hogy ez a narratíva nagyon hasonlít arra, ami az 1930-as évek Magyarországán volt.

Nagyon rossz melegnek lenni ma Magyarországon.

A párom nincs beírva a gyerek szülőjeként sehová. Ha én meghalok, akkor nem triviális, hogy ő lesz a gyámja. Csináltunk gyám megnevezést, de az megtámadható.

Akkor lennék a legboldogabb, ha végre véget érne ez a rémálom, és egyáltalán nem lenne ez téma Magyarországon.”

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja