SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

„A Semmelweis Egyetemen jó hallgatónak lenni”

Családinet [cikkei] - 2022-01-20
Hogyan zajlik a felvételi folyamat? Milyen élményeket tartogat az egyetemi élet? Mi vár a hallgatókra az egyetemi évek alatt? Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a diploma megszerzése után? Milyen végzettséggel, milyen munkát fognak tudni végezni? - sok más mellett ezekre a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak a továbbtanulás előtt álló diákok a Semmelweis Egyetem online nyílt napján.
„A Semmelweis Egyetemen jó hallgatónak lenni”

Csaknem száz programmal várja az érdeklődőket az intézmény január 27-én. Ugyan a járványhelyzet miatt a felvételiző fiatalok idén sem tudnak személyesen találkozni az egyetem vezetőivel, oktatóival, hallgatóival, azonban így is betekinthetnek a Semmelweis polgárok életébe fórumok, interaktív bejelentkezések, virtuális séták által.

“Az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődők számára fontos információ, hogy évek óta a Semmelweis Egyetemen a legmagasabbak a felvételi pontszámok a hasonló képzést nyújtó intézmények közül. Ebből következik, hogy a legjobb képességű hallgatók tanulnak nálunk, ez lehetővé teszi a magas színvonalú képzést” – mondja dr. Hermann Péter. A felvételi szabályok miatt éppen ezért az oktatási rektorhelyettes azt tanácsolja a diákoknak, hogy aki a Semmelweis Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, a felvételi eljárás során mindenképpen az első helyre írja be az intézményt.

dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes

    "A Semmelweis képzései iránt érdeklődő diákok és szüleik kötetlen beszélgetéseken keresztül ismerhetik meg az elérhető ösztöndíj programokat, a kollégiumokat, a hallgatói élet eseményeit és az egyetem által kínált további közösségi lehetőségeket"

– sorolja Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Az egyetem kiemelt figyelmet fordít a fiatalok jóllétére, a közösségépítésre, a színes programok szervezésére – emeli ki, majd hozzáteszi: a Semmelweis Egyetemen jó hallgatónak lenni. Ennek érdekében a Hallgatói Önkormányzat már az első félévben fontos feladatának tekinti, hogy minden új egyetemi polgár megfelelően integrálódjon a közösséghez.

Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke

A nyílt napon az egyetem hat kara mellett az intézmény tehetséggondozó programja és középfokú szakképző iskolái is bemutatkoznak. A leggyorsabb regisztrálók amellett, hogy élőben követhetik az online eseményeket, akár előzetesen is elküldhetik kérdéseiket, ugyanakkor az előadások később is visszanézhetőek lesznek.

A részletes program és a regisztráció a https://semmelweis.hu/nyiltnap/ honlapon érhető el.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem, Barta Bálint

Videó: Semmelweis Egyetem

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja