SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 híres férfi, aki egyedülállóként nevelt gyermeket

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-06-19
Tudod, mi a közös Cristiano Ronaldoban, Pierce Brosnanban és Károly hercegben? Különböző okokból, de mindannyian egyedül nevelték vagy nevelik ma is a gyermeküket, és esetük a hírességek világában egyáltalán nem számít példa nélkülinek.
8 híres férfi, aki egyedülállóként nevelt gyermeket

Válás, megözvegyülés, örökbefogadás, esetleg béranya szolgáltatásainak az igénybe vétele – számos oka lehet annak, ha egy férfi egyedül neveli fel a gyermekét. Az egyedülálló szülők élete akkor sem sétagalopp, ha ünnepelt sztárokról van szó, de mind azt mondják, a gyerekeik szeretete pótolja őket a hétköznapok nehézségeiért.

 

Híres egyedülálló apák
 

1. Pierce Brosnan

Brosnan felesége, Cassandra 1991-ben hunyt el petefészekrákban, onnantól fogva a színész nem csak a közös gyermeküket, Sean-t nevelte egyedül, hanem sajátjaként gondoskodott Cassandra előző kapcsolatából született két gyermekéről, Charlotte-ról és Christopherről is. 2013-ban újabb tragédia történt: az addigra már kétgyermekes Charlotte is elhunyt, ugyanabban a betegségben, mint az édesanyja.

Szerencsére Brosnan életében örömből sincs hiány, hiszen összesen négy fiú büszke apja: Christopher és Sean mellé Keely Shaye Smith újságíró még kettőt szült neki: Parist és Dylant.

Pierce BrosnanKép: Stars Lifestyles / youtube


2. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo legidősebb gyermekének, ifjabb Cristianonak az anyja ismeretlen, a focista újszülöttkorától fogva egyedül neveli őt. Bár sokan tudni vélik, hogy a kisfiút béranya hozta a világra, Ronaldo soha nem erősítette meg ezeket a pletykákat:

„Az emberek szeretik találgatni, hogy voltam-e azzal a nővel vagy sem, béranya-e vagy nem. Soha nem beszéltem erről, és nem is fogok” – mondta el a róla készült, Ronaldo című dokumentumfilmben, majd így folytatta: „Vannak gyerekek, aki egyáltalán nem ismerik a szüleiket, sem az anyjukat, sem az apjukat. Elég, ha apja van egy gyereknek.”

A focistának azóta 2017-ben ikrei is születtek béranyától, Mateo és Eva, majd kisvártatva világra jött a spanyol modellel, Georgina Rodrigezzel közös lánya is, Alana Martina, úgyhogy mostanra igazán népes családdal büszkélkedhet.

Cristiano RonaldoKép: SOFOO/youtube

 

3. Norman Reedus

Walking Dead sztárjának Helena Christensen modelltől született egy fia, Mingus, aki szülei szakítását követően Los Angelesbe költözött az apjával. Az egyedülálló apák különös helyzetét a színész egy, az Elle magazinnak adott interjúban így jellemezte: „Ültél már egyetlen férfiként csupa anyuka között a szülői értekezleten? Ijesztő élmény.”

Mingus azóta felnőtt, és nagyjából egy időben született meg a saját lánya az édesapja új kapcsolatából származó húgával. Azóta is szívesen kér nevelési tanácsokat az apjától, hiszen, mint mondja, ő már nem először van ebben a helyzetben.

Norman ReedusKép: Stars Lifestyles / youtube

 

 

4. Colin Farrel

Colin Farrel két fiút nevel, akik közül az idősebb, James egy ritka genetikai betegségben, Angelman-szindrómában szenved, amely megkésett fejlődéssel, hiperaktivitással, szélsőséges alvászavarokkal és tanulási nehézségekkel jár. Farellt 2009-ben a PerfectMatch.com a legszexibb egyedülálló férfinak választotta, ő azonban a szülői kötelességeit előbbre helyezi a randizásnál, és nem hiszi, hogy a közeljövőben képes lesz tartós kapcsolatot kialakítani bárkivel. „Egyedülállónak lenni sokkal egyszerűbb” – mondta el 2015-ben az OK magazinnak.

Colin FarrellKép: Christine Lamour/youtube


5. Liam Neeson

A 2003-mas Igazából szerelem-ben Liam Neeson egy frissen megözvegyült apát alakít, de akkor még senkinek sem jutott eszébe, hogy az élet követni fogja a filmszerepet: a színész 2009-ben veszítette el feleségét, Natasha Richardsont, és onnantól magára maradt két kamasz gyermekével.

A szomorú esemény után egy évvel egy „meg nem nevezett jóbarát” a People magazinnak úgy nyilatkozott: Liam szerint Natasha vágya az volna, hogy az élet folytatódjon tovább a rendes kerékvágásban, és ő ennek szellemében szeretné felnevelni a gyerekeit.

Liam NeesonKép: PeopleTV/youtube


6. Ricky Martin

A 90-es évek szívtiprója, Ricky Martin a kétezres években jelentette be hivatalosan, hogy meleg, majd 2008-ban egy béranya segítségével vált apává, akitől ikerfiai születtek, Valentino és Matteo. Nyolc évig nevelte őket egyedül, végül 2016-ban megismerkedett Jwan Yoseffel, akivel hamarosan össze is házasodtak, és egy közös lányuk is született, szintén béranyától: Lucia.

És hogy mindehhez mit szólnak a fiúk? „A gyerekek néha megkérdezik, nekik miért két apjuk van, én pedig azt mondom, hogy ez a család egy modern formája. Fantasztikus érzés ez a szabadság” – mondta el az énekes 2018-ban az Out magazinnak.

Ricky MartinKép: OWN/youtube


7. George Lucas

A Star Wars rendezője a magánéletben háromgyerekes apa, aki válása után jórészt egyedül nevelte fel a gyermekeit. 1999-ben így nyilatkozott a New York Times-nak: "Senkit nem becsülök jobban, mint az egyedülálló anyákat, ők az igazi hősök. Noha én magam is elváltam, mindennél előbbre helyeztem a gyereknevelést.” Mindennél, még a Star Warsnál is előrébb.

George LucasKép: The Skeleton/youtube


8. Károly herceg

Talán nem túlzás állítani, hogy volt felesége, Diana hercegné 1997-es tragikus halála után Károly herceg vált a világ leghíresebb egyedülálló apukájává.

Bár a szerencsétlenség után hatalmas ellenszenv vette őt körül, ez az eltelt évek alatt nagymértékben enyhült, aminek egyik oka, hogy fiai mindig rendkívül meleg szívvel nyilatkoztak róla. „Kettejük közül csak ő maradt nekünk, és ő mindig ott volt. Igyekezett a lehető legtöbbet adni nekünk, gondoskodott rólunk, és védett minket” – mondta el Harry herceg a Diana – 7 Days című 2017-es dokumentumfilmben.

Károly hercegKép: Prince's Trust/youtube

Kapcsolódó cikkeink:

Borítókép: AP Archive/youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja