SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyenesen elérhető digitális oktatási anyagok a 3D nyomtatásról: Izgalmas anyagot készít a CraftUnique az otthoni tanuláshoz

Családinet [cikkei] - 2020-04-08
Magyarországon évről-évre növekszik a tudásszomj és az igény a 3D nyomtatásra, nem csupán a tanárok, a diákok is egyre inkább érdeklődnek a technológia iránt. Éppen ezért a CraftUnique április 6-tól ingyenes, bárki számára elérhető webinart indít.
Ingyenesen elérhető digitális oktatási anyagok a 3D nyomtatásról: Izgalmas anyagot készít a CraftUnique az otthoni tanuláshoz

A tanórák hiánypótlóak, hiszen eddig magyar nyelven nem voltak ilyen oktatási anyagok, sőt a videók bármikor visszanézhetőek is lesznek. A koronavírus miatt most otthonról tanítók és tanulók a 3D-s ismeretekkel naprakésszé és színesebbé tehetik tudásukat.

A CraftUnique mindig is nagy szerepet vállalat a hazai oktatási életben, hiszen a cég nem titkolt céljai között szerepel, hogy a 3D nyomtatás beépüljön az iskolai hétköznapokba. A vállalat az elmúlt 5 évben több alkalommal szervezett ingyenes 3D bemutatókat és 3D tárgyalkotás foglalkozásokat is. 2017-ben pedig pályázatot indított iskolák részére, amelynek keretében a tanulóknak társasjátékokat kellett tervezni és 3D nyomtatóval elkészíteni, ennek kivitelezéséhez pedig a cég 10-10 CrafBot 3D nyomtatót biztosított a tanintézményeknek, a legjobbak a pályázat végén meg is tarthatták a 3D nyomtatókat. A vállalatnak hivatalos akkreditált tanárképzése is van, 3D tárgyalkotás témakörben, amely a járványhelyzet után elérhető lesz a jelentkezők számára.

3D nyomtató

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyították, hogy egyre inkább nő az igény a 3D nyomtatás megismerésére, így a webinar indítása is egyre nagyobb fókuszt kapott a vállalatnál. Angol nyelvű anyagokkal bárki találkozhat az interneten, de kifejezetten magyar, a 3D nyomtatást bemutató oktatási anyagok nem elérhetők, így a CraftUniqe úgy döntött, hogy ezen változtatni fog.

A vállalat április 6-án induló webináriumában Kolozs Levente fogja bemutatni a 3D nyomtatót, a kezdeti lépéseket, illetve magát a tervezést és nyomtatást is. Az oktatás a mindennapjai része, hiszen ő a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatóhelyettese, informatika tanára, mérnöke, aki örömmel vállalta ezt a megtisztelő feladatot. 6-8 héten át, heti 1 alkalommal készülnek tartalmak a CraftUnique YouTube csatornájára, tehát bármikor meg lehet őket tekinteni, bármilyen előzetes regisztráció nélkül. A tanórák teljesen rugalmasak, mindenki, aki érdeklődik a 3D nyomtatás iránt bővítheti a tudását, és kedvet kaphat ahhoz, hogy még inkább elmélyedjen a témában.

3D nyomtató

A webinárium tökéletesen alkalmazkodik a koronavírus miatt kialakult otthoni digitális oktatáshoz és abban is segít, hogy a diákok és tanárok felfedezzék, hogy a 3D nyomtatás milyen széles körben felhasználható az iskolákban, legyen az akár általános, középiskola, szakképzési centrum, vagy éppen egyetem. Az oktatási anyag egyik fő célja, hogy a résztvevők a távoktatás segítségével megismerkedjenek a 3D nyomtatással, és alapszinten elsajátítsák a nyomtatáshoz szükséges tervezési folyamatot is.
Az oktatási anyag 1. része az alábbi linken elérhető:

3D nyomtató

A CraftUnique Kft.-ről
A CraftUnique 2014-ben alakult Magyarországon, 2016-ban pedig az Egyesült Államokban alapított leányvállalatot CraftUnique LLC. néven. Nem csak a cég székhelye található Magyarországon, de a hardware, a firmware és az ún. szeletelő program is magyar tervezésű és fejlesztésű. A vásárlók 2016-ban a 3D Hubs portálon a legjobb 3D nyomtatónak szavazták meg a CraftBotot „budget” kategóriában. A cég 2017-ben és 2018-ban amerikai és ázsiai vállalatokat utasított maga mögé, megnyerve a Plug N’ Play kategóriát. 2019 év végén bevezette új nyomtatócsaládját, a FLOW generationt, amivel már a korábbiakhoz képest egy kategóriával feljebb lépett, így a professzionális FDM nyomtatók körében kínál nagyon magas minőségű, de mégis jó ár- érték arányú 3D nyomtatót. A vállalat saját fejlesztésű és gyártású nyomtatója a piacon jelenleg egyedülálló nyomtatóterülettel rendelkező IDEX gép, a CraftBot FLOW IDEX XL.

Kapcsolódó cikkeink:

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja