SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megszületett egy szegedi család tizedik gyermeke - videó

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-02-25
A szegedi Joób-családba nemrég megérkezett a tizedik gyermek, Gordon. Hat nővére és három bátyja nagy örömmel fogadta a kis jövevényt, a szülők pedig úgy érzik, mérföldkőhöz jutottak, de nem tartják kizártnak, hogy hamarosan még újabb tagokkal fog gyarapodni a család.
Megszületett egy szegedi család tizedik gyermeke - videó

A háromszoros világbajnok és olimpiai 7. helyezett kenus, Joób Márton 21 éves korában vette feleségül a két évvel idősebb Dórit, és egy évvel később meg is született az első gyermekük, Gréti. Mindkét szülő nagy családban nőtt fel, maguk is több gyermeket terveztek, de eleinte úgy gondolták, 5-6 után megállnak. Nem így történt, az elmúlt 14 évben összesen tíz gyerekkel gyarapodott a család: Grétit követte Martin, Noel, Kevin, Doroti, Goldi, Melodi, Molli, Lotti, majd idén februárban Gordon.

A hajdani élsportoló és felesége elmondták, hogy egy ekkora családdal nem egyszerű a mindennapok megszervezése. Már vásároltak egy 17 személyes buszt is, és mindketten letették rá a jogosítványt, mert máshogy képtelenek lennének óvodába, iskolába, különórákra szállítani a gyerekeket.

Ahogy telnek az évek, a gyerekeknek is egyre természetesebbé válik, hogy időnként kistestvérük születik, és egy idő után már ők maguk kezdik nyúzni a szüleiket egy újabb gyerekért. Mivel legutóbb zsinórban öt lány érkezett, mindannyian reménykedtek benne, hogy ezúttal egy kisfiú fogja megszakítani a sort. Így is történt, így a nemek aránya jelenleg 6:4 a lányok javára a Joób-családban.

Mivel a nagyobbak a napjaik nagy részét óvodában és iskolában töltik, a kicsik esetében pedig helyben van a nagyszülői segítség, az anyának néha még pihenni is van ideje a közel focicsapatnyi gyerek mellett. Ami pedig az élet megszervezését illeti, abba időnként a legnagyobb gondosság mellett is hiba csúszik: az apa egy korábbi interjúban elmondta, hogy előfordult már, hogy néhány gyereket egyszerűen az óvodában felejtett. Mindezt azonban ellensúlyozza, hogy a gyerekek jól neveltek, boldogok, és nagyon jól érzik magukat a családjukban.

A Tények interjúja a családdal:

Forrás és kép: Tények

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
A szerkesztő ajánlja