SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Négyéves unokájával a karjában ugrott a vonat elé - előre készülhetett az öngyilkosságra a horti nagymama

Faragó Tamás [cikkei] - 2018-05-28
Egyelőre ismeretlen okokból végzett magával és unokájával egy 49 éves nő - lánya, Brigitta, aki édesanyját és fiát is
egyszerre vesztette el, nem tudja elképzelni, mi vitte rá anyját a szörnyű tettre.
Négyéves unokájával a karjában ugrott a vonat elé - előre készülhetett az öngyilkosságra a horti nagymama

"Ez nem lehet igaz, ezt nem hiszem el…" - ismételgeti Brigitta azóta is.

Az anya szerint semmi nem utalt arra, hogy az a nap ilyen tragikusan fog végződni. 
A nagymama szombaton fagyizni indult az unokájával, majd a néhány kilométerre fekvő Hatvanba indultak inget vásárolni az óvódai évzáró ünnepségre. Már visszafelé tartottak, amikor egy vasúti átjárónál megálltak a biciklivel. A nagymama megvárta, míg a vonat a  közelükbe ér, majd unokájával a karjában a jármű elé vetette magát. Mindketten azonnal meghaltak.

A közösségi médiában keringő hírek szerint a család rossz anyagi körülményei vezethették a nagymamát erre a végzetes lépésre. Brigitta azonban azt állítja, a rosszindulatú pletykákkal ellentétben a gyámügytől még csak figyelmeztetést sem kaptak soha.

Brigitta nyitott gerinccel született, ezért kerekesszékben él kiskora óta. A nagymama nem tudott munkát vállalni, mivel a lányát gondozta - s emellett az unokája nevelésébe is besegített -, mindennapi megélhetési gondjaik azonban nem voltak. Nem éltek fényűzően; viszont Benett, az unoka, semmiben nem nélkülözött.

A Blikk azt írja, hogy a házat a családnak ingyen biztosító Csuka Zsolt szerint az utóbbi napokban a nagymama többször is kérdezgetett másokat, hogy fáj-e, ha valakit vonat gázol el - ez pedig arra utal, hogy az asszony előre készült a tettére.
Zsolt azt is elmondta, hogy a gyámügy többször is figyelmeztette a családot a gyerekneveléshez szükséges körülmények hiányáról. Szerinte a nagymama vélhetően belefáradt az évek óta tartó mindennapi küzdelembe.

A gyászoló anya szerint azonban ez nem igaz: "Ez hazugság, Benettnek mindene megvolt, soha még csak figyelmeztetést sem kaptunk a gyámügytől. Nem tudom, anyám miért csinált ilyet, semmi oka nem volt rá" - állítja Brigitta.

A gyámügy egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.

A mozdonyvezető a történtektől sokkot kapott, azóta is ápolják.

A nagymama ellen emberölés gyanúja miatt indult eljárás - közölte Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Indexkép: pixabay - 44833

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja