SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermeke - videó a piciről

Németh Noémi [cikkei] - 2018-04-24
2018 április 23-án egészséges kisfiúnak adott életet Katalin hercegnő - még aznap elhagyhatták a kórházat.
Megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermeke - videó a piciről

Vilmos és Katalin immár három gyermek büszke szüleinek mondhatják magukat: a pici neme most is a szülőszobán derült ki, ahogy az első két trónörökös érkezésekor sem akarták előre tudni, kisfiúval vagy kislánnyal bővül-e a család.

A pici hétfőn délelőtt látta meg a napvilágot kb. 3827 grammal, a nevét egyelőre nem lehet tudni - a találgatás azonban már beindult. Londonban fogadni is lehet a kicsi nevére, a legesélyesebbek a James, az Albert és a Philip, a Boris, a Romeo, a Wayne és a Leroy.

Az újszülött a házaspár harmadik gyermeke, és az ötödik a brit trónutódlási sorban, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos, valamint bátyja, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, a május 2-án harmadik születésnapját ünneplő Charlotte hercegnő után. Vilmos és Katalin hétfőn világra jött fia így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

Van, aki szerint érthetetlen, hogy nézhet ki ilyen jól három gyermekes anyaként Katalin hercegné, pláne a szülés napján; mások azon döbbentek meg, hogy hagyhatták el a kórházat már hétfőn - mi csak jó egészséget és sok örömet kívánunk a picinek és családjának!

Katalin hercegnőt hétfő reggel nem sokkal 6 óra előtt vitte be férje autóval az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's nevű kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikájára.

A patinás klinikán született a hercegi házaspár első két gyermeke is, valamint 36 évvel ezelőtt a gyerekek édesapja, Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő idősebb fia -, és két évre rá Vilmos öccse, Harry herceg. A klinika így azzal büszkélkedhet, hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója - vagyis Vilmos és elsőszülött fia, György - is falai között jött a világra.

Az újszülött herceg nővére, Charlotte hercegnő negyedik helye a trónutódlási sorban azonban továbbra is biztosított. A brit kormány által hét éve elindított, az új törvény kihirdetésével 2013-ban kiteljesedett reformfolyamat ugyanis felszámolta azt a több évszázados diszkriminatív előírást, amely szerint a mindenkori uralkodó fiúleszármazottai előnyt élveztek a trónöröklésben, akkor is, ha volt idősebb leánytestvérük.

II. Erzsébet királynő a felszámolt régi törvény alapján csak azért ülhet 66 éve az Egyesült Királyság trónján, mert szüleinek, VI. György királynak és Erzsébet anyakirálynőnek nem voltak fiúgyermekei. A jelenlegi uralkodó egyetlen testvére a nála négy évvel fiatalabb Margit hercegnő volt, aki életének 72. esztendejében, 2002-ben elhunyt. A hétfőn világra jött herceg ugyanakkor a hatodik helyre utasította a trónutódlási sorban az eddigi ötödiket, Harry herceget.
Egy hellyel hátrébb lépett Vilmos és Harry nagybátyja, András yorki herceg, II. Erzsébet királynő másodszülött fia is, aki a hatodikról a hetedik helyre került. Ennek jelentőségét az adja, hogy ha András - aki 1996-ban elvált feleségétől, Sarah Fergusontól - újból nősülni szeretne, immár nem kellene engedélyt kérnie édesanyjától. A trónutódlási reformmal együtt átdolgozott - eredetileg 1772-ben kelt - királyi házassági törvény ugyanis most már csak a trónörökölési lista első hat helyén álló leszármazottakat kötelezi arra, hogy házasságukhoz kérjék az uralkodó beleegyezését - írja az MTI.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
A szerkesztő ajánlja