SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy heroinfüggő lány szívszorító története - halála után édesanyja üzent minden szülőnek

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-01-03
Gondoltad volna, hogy a drogfüggés nem kizárólag a mélyszegénység velejárója? Hogy gondos nevelés és felvilágosítás ellenére is bárki belekeveredhet? Ahogy Alexa édesanyjának beszámolójából kiderül, néha elég a fiatal egyetlen hibás döntése ahhoz, hogy megállíthatatlanul elinduljon a lejtőn.
Egy heroinfüggő lány szívszorító története - halála után édesanyja üzent minden szülőnek

A gyászoló anya a Kelet-windsori Rendőrség (East Windsor Police Department) Facebook-oldalán osztotta meg a történetüket: 

Vajon ha meghallod a ’heroinfüggő’ szót, a képen szereplő lányhoz hasonló emberre gondolsz?

Ő a lányom, Alexa. Születésétől fogva addig a pillanatig, hogy maga mögött hagyta ezt a világot, elbűvölő volt. Nem csak a családja szerette, hanem mindenki, akivel összehozta az élet. Kíváncsi volt, játékos és intelligens. A mosolya felvillanyozta a beszélgetéseket, felvillanyozta a szobát, és felmelegítette a szíveket. Szerette a könyveket, főleg azokat, amelyek a holisztikus életmódról és a spiritualitásról szóltak, vagy amelyek segítettek neki, hogy megértse a világ igazságtalanságait, és amelyek által megtalálhatta a saját útját. A titok, a Reggeli Tiffanynál és a viktoriánus romantikus regények voltak a kedvencei. Alexa odavolt az állatokért, főleg a lovakért és a két kutyájáért, sok időt töltött azzal, hogy nevelte őket és gondoskodott róluk. Egész életében naplót vezetett, amelynek lapjain viharos érzelmek éppúgy helyet kaptak, mint költemények és finom vonalú rajzok. Érzékeny volt, aki igen intenzíven élte meg az érzéseit.

Amikor elkezdett főiskolára járni, Alexa hamar kitűnt az osztálytársai közül, és egyike lett az intézmény legkiválóbb tanulóinak. Kicsit később, még mindig a főiskolán kínálta meg őt egy fiatalember és ’barát’ az első adag heroinnal. 
"Csak próbáld ki! Mi bajod lehet tőle?". A lányunkat már a legelső használat függővé tette fizikailag és mentálisan is. Kétségbeesetten és csodálatosan küzdött, hogy kikerüljön a heroin rettenetes szorításából. Minden egyes nap egy harccá vált Alexa számára éppúgy, mint azok számára, akik szerették őt, és nézniük kellett a szenvedését. Mindent megtettünk, amit tudtunk: az életünket is odaadtuk volna érte. Ám hiába minden szeretet és gondoskodás, hiába a rehabilitáció és a detoxikáló, hiába a kitartása, a heroin elkerülhetetlenül elvette minden álmát és célját.

Alexa 2017. szeptember 21-én hunyt el túladagolásban. Voltak időszakai, amikor úgy tűnt, megszabadult a herointól. Ilyenkor könyörgött Istennek, hogy tartsa meg őt tisztán, tanácsadást keresett, holisztikus módszereket használt, sporttal és természetes életmóddal próbálta lekötni magát. Ám a sötétség újra leszállt, és olyankor megint ahhoz a droghoz fordult, amely annyi fájdalmat okozott neki, és kétségbeesetten próbált szabadulni a kínzó szégyentől és a bűntudattól, amelyet azért érzett, mert fájdalmat okozott a családjának, akiket szeretett.
„Ez egy magányos kábítószer, mindentől eltávolít az életben, és ott hagy függeni a halál küszöbén” – mondta egyszer a heroinról.

Ez Alexa története, kérlek, oszd meg a barátaiddal és a szeretteiddel. Mert:

1. El kell oszlatni azt az előítéletet, amelyet a legtöbb ember a heroinfüggőkkel kapcsolatban táplál. A mi lányunk gyönyörű, intelligens, tanult és kommunikatív volt. Minden lehetőséget megkapott, ami csak elérhető egy gyereknek. Keményen dolgozó szülők vagyunk, gyermekeinket értékek és erkölcsök mentén neveltük. Nem vagyunk függők. Normális emberek vagyunk, akik mindig a legjobbat szántuk a gyermekeinknek. Alexa nem volt "utcagyerek." 16 éves korától fogva dolgozott, és a halála előtti utolsó hónapokig fenn tudta magát tartani. Valaki volt. A mi szeretett lányunk volt. És mi örökké azon fogunk gondolkozni, tehettünk-e volna bármit másként.

2. Ha ez megtörténhetett Alexával, akkor bárkivel megtörténhet. Egyetlen alkalom elég a heroinnak, hogy függőséget alakítson ki. Alexa EGY ALKALOMMAL próbálta ki. Úgy fogyasztott heroint, hogy fogalma sem volt, milyen hatalma lesz felette. A heroin MINDENHOL ott van. Alexa a főiskolán találkozott vele, amikor ivott, így gyengébb volt az ítélőképessége. Akárcsak őt, a te szeretteidet is megkínálhatják heroinnal. Ők talán elfogadják, és úgy gondolják, nem fognak Alexához hasonlóan függővé válni. Biztos lehetsz azonban abban, ha az én nagyszerű lányom, akinek a világ a lábai előtt hevert, heroinfüggővé tudott válni, és el tudott hunyni túladagolásban, akkor ez a te gyerekeddel is megtörténhet.

Kérlek, oszd meg Alexa történetét, és mutasd meg a fényképét is.

Köszönettel:

Susan Frost Lamoureux”

Az édesanya egy honlapot és egy alapítványt is létrehozott, mely segítségével a heroinfüggőség ellen szeretné felvenni a harcot - Learn from Lexi ("Tanulj Lexitől") néven.

Forrás és fotó: East Windsor Police Department / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja