SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segíts kijuttatni Dávidot a szabadba

Családinet [cikkei] - 2017-12-23
Csorba Dávid 25 éves budapesti fiú. Épp olyan, mint egy jóbarátod, a testvéred vagy a gyermeked. Neki is megvannak a maga álmai. Dávid azonban súlyos izomsorvadása miatt a lakásból sem tud kimozdulni. Ha te is segítesz, egy speciális kerekesszékkel valóra válhat legnagyobb álma: és hosszú idő után végre kijut szobájából.
Segíts kijuttatni Dávidot a szabadba

Dávid mindössze 8 évesen került kerekesszékbe súlyos izomsorvadása miatt. Rácáfolva orvosai pesszimista jóslatára ma is életben van, sőt hatalmas lelkierőről tanúskodva igyekszik minél teljesebb életet élni. Bár nem tud beszélni és lélegeztetőgép tartja életben, az interneten olvas, tájékozódik, beszélget a barátaival, szívesen megosztja gondolatait.

De a szobájából sajnos nem jut ki.

Te talán éppen azon bosszankodsz most, hogy bár bejártad a fél várost, még mindig nem szereztél be minden ajándékot. Vagy azért vagy bosszús, mert eleged van az év végi hajtásból és kimozdulás helyett arra vágysz, hogy otthon legyél.

Ami a te világodban bosszúság, az Dávidnak most még elérhetetlennek tűnő álom.

Dávid azonban nem mérgelődik. Sőt, ez a fiatalember még túl szerény is ahhoz, hogy maga kérje, amire a legjobban vágyik.

Az idén 4 éves „Ments életet karácsonyra” gyűjtéssorozat szervezői, Dávid barátai fogtak össze azért, hogy a legnagyobb vágya teljesüljön.

Hosszas keresés után kiderítették, hogy a szobából való kijutáshoz a gyógytorna mellett egy speciális, Otto Bock B600 típusú kerekesszékre lenne szükség, melyet egyedi fejtámlája miatt Dávid is tud használni, illetve rendelkezik és alkalmas a lélegeztetőgép megtartására is. Dávid csupán a kézfeje mozgatásával tudná irányítani a kerekesszéket, így végre izomsorvadása sem akadályozná őt abban, hogy kijusson a szobából és szabadabb legyen.

A speciális kerekesszék ára azonban 6000 font, azaz kb. 2,1 millió Ft. A szervezők úgy gondolják, ha 1000 ember beszáll 2000 forinttal, akkor meglehet a szék ára és Dávid kijut szobája börtönéből.


Így segíthetsz megváltoztatni Dávid életét

Kattints a mentseletetkaracsonyra.hu weboldalra és adományozz 2000 Ft-os székjegyet, ha megteheted, akár többet is. Kérjük, oszd meg családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel is a felhívás hírét!

Minden megosztás számít – ha te is megosztod az oldalt, azzal egy apró darabka szabadságot ajándékozol Dávidnak.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja