SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szétesett egy körhinta Várpalotán - öten megsérültek, egy 18 éves fiú életveszélyben van

Családinet [cikkei] - 2017-09-04
Szétesett egy körhinta szombat este Várpalotán, a berendezésből többen kiestek, öten megsérültek - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
Szétesett egy körhinta Várpalotán - öten megsérültek, egy 18 éves fiú életveszélyben van

(A fotó csak illusztráció)

Kucsera Katalin tájékoztatása szerint a körhinta egy része működés közben esett szét, emiatt többen kiestek belőle. Ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg.
 

Életveszélyes állapotban van az egyik sérült

A várpalotai hintabaleset egyik sérültje életveszélyes állapotban van - közölte az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtt.

A beszámoló szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított hidraulikus szerkezet szombaton, működés közben szétesett. Többen megsérültek, volt, aki a hintából kiesett.
A helyszínről négy sérültet - egy férfit, egy nőt és két tizenévest - a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba vittek. A férfi koponyasérülést szenvedett. Őt vasárnap mentőhelikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Kórházba.
Az egyik gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de az állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

A várpalotai hintabaleset 18 éves sérültje kritikus, életveszélyes állapotban van, jelenleg intenzív osztályon ápolják - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója vasárnap az MTI érdeklődésére.

Oláh Attila elmondta, hogy a koponya- és agysérülést szenvedett fiút még szombat este megműtötték.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 


Az önkormányzat együttműködik a hatóságokkal

Az önkormányzat együttműködik a hintabaleset kivizsgálása során a hatóságokkal - közölte az MTI-vel vasárnap a várpalotai polgármester, aki az önkormányzat nevében mihamarabbi gyógyulást kívánt a sérülteknek. A Várpalotai napok hátralévő rendezvényeit nem tartják meg. 

Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) polgármester a közleményében azt írta, hogy "az első vizsgálatok alapján a Thury-Vár Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen felállított körhinta működtetője minden szükséges engedéllyel rendelkezett".
Az önkormányzat a jövő héten azonnali belső, részletes vizsgálat során áttekinti a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket - fűzte hozzá.

Várpalota önkormányzata mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülteknek és minden segítséget megad a felépülésükhöz - írta Campanari-Talabér Márta. A várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén szombat délután esett szét egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg. 

A Veszprém Megyei Napló internes oldala egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a fiatalember kizuhant a hintából és a betonra esett. A mentősök azonnal a segítségére siettek, miközben a hinta többi utasa még az eszközön lógott. Őket a rendőrök létrával hozták le. A hinta tele volt, nyolcan ültek benne.
Egy gyereket térdsérüléssel a veszprémi Csolnoky Kórházban kezelnek. Rajta kívül hárman  sérültek meg könnyebben, közülük egyet a helyszínen láttak el, ketten ambuláns kezelés után  elhagyhatták a kórházat. 


Elbontották a szerkezetet, szakértők vizsgálják

Elbontották vasárnap kora este a hétvégi várpalotai rendezvényen balesetet okozó hintát - tájékoztatta a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Orosz Katalin közlése szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított eszközt a katasztrófavédelem bevonásával, daru segítségével bontották le.
Az úgynevezett kalapácshintát a rendőrség lefoglalta, a szerkezetet szakértők vizsgálják.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a szombati baleset két legsúlyosabb sérültjének hozzátartozóival. Egy 18 éves fiatalember életveszélyes koponyasérülést, egy 15 éves fiú térdsérült szenvedett.
A polgármester mindkét családnak felajánlotta az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását. Campanari-Talabér Márta elmondta azt is, hogy a baleset kapcsán át kell gondolniuk a Várpalotai napok koncepcióját, a "vurstli-jelleg" helyett nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a vendéglátásra és a koncertekre.
Közlése szerint hétfőn átvizsgálják az önkormányzat és az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. közötti, a hétvégi rendezvényt érintő szerződéseket. A polgármester azt is elmondta, hogy több civil kezdeményezés is indult a sérültek családjainak megsegítésére.

Forrás: MTI
Fotó: pxhere

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja