A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vélemények apák napjáról

[cikkei] - 2005-06-15
Nőnap után van anyák napja, majd gyermeknap. "Nem járja, hogy a férfiakat sosem ünneplik." - szokták mondani elégedetlenkedve a férfiak.
Vélemények apák napjáról

Pedig létezik ám apák napja is, bár nálunk, Magyarországon még nem szokás megünnepelni. Apák napja hivatalosan június harmadik vasárnapjára esik. Arra voltam kíváncsi, vajon Piliscsabán mit gondolnak az apák napjáról a gyermekes férfiak, ezért ránézésre, találomra megszólítottam néhányat.

- Én erről nem is tudtam. Június harmadik vasárnapja? Tényleg? Köszönöm, hogy szólt, ezentúl én is megünnepeltetem magam.

- De mégis hogyan?

- Nem is tudom. Talán szerveznénk valami családi programot. Az egész napot együtt töltenénk.

Akadt olyan kiszemelt "áldozatom" is, akiről kiderült, hogy nem apuka, hanem keresztlányát sétáltatta kedvesével, s kérdésemre zavarba jött, majd barátnőjére mosolyogva annyit mondott: "Na, majd ha apuka leszek, ugye minden évben megünnepeljük?"


Találkoztam egy apukával, akinek szavai mögött nagyon mélyről jövő, komoly gondolatok és érzelmek rejlenek.

- Nekem három gyerekem van, és imádom őket. Azt gondolom, hogy az apaság minden napja ünnep, és nem tartom túl fontosnak ünnepeltetni magam, vagy hogy az apák napját bármilyen formában is tartsuk. Egy gyerek vállalása és nevelése - bár sok küzdelemmel, problémával, néha még idegeskedéssel is jár - mégis olyan megmagyarázhatatlanul csodás dolog, hogy ettől tartom én az apaságot magát egyfajta ünnepnek, amiben tényleg naponta részem van. Hallottam már az apák napjáról, amit az anyák napja mintájára hoztak létre, vagy neveztek ki, nem is tudom, és végül is, ha van anyák napja, meg van gyermeknap, miért ne lehetne az apáknak is egy napjuk.


De mindegy, melyik vasárnapra esik, mert nekem a gyerekeim minden nap adnak valamit, és az édesanyjuknak is - mosolyog rá feleségére a harmincas évei vége fele járó fiatalember. Az tény, hogy anyák napján műsor van az oviban, virágot, vagy valami általuk készített dolgot ajándékoznak a gyerekek az anyukájuknak, de én tökéletesen boldog vagyok attól is, hogy ők vannak nekem.

Az gondolom, ez az édesapa, és a hozzá hasonlóan gyermekeiket rajongva és feltétel nélkül szerető apukák is megérdemelnék, ha tiszteletükre műsor lenne az oviban, s ha ünnepnappá válna itthon is apák napja.

Szuroviák Szilvia

forrás: Piliscsabai Polgár Újság

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja