SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rajzpályázaton keresik az ország legjobb gyermekorvosait

Családinet [cikkei] - 2013-10-30
Az ország legjobb gyermekorvosait keresik az 5-12 éves korosztály rajzainak segítségével az Astellas Gyermekrajz Pályázaton, amelyre a legkedvesebb gyógyítókat megjelenítő munkákat várják.
Rajzpályázaton keresik az ország legjobb gyermekorvosait

Az Astellas Pharma Kft. gyógyszergyár és a Móra Könyvkiadó közös pályázatának célja, hogy elismerje a gyermekorvosok munkáját, és felhívja a közönség figyelmét azokra az egészségügyi dolgozókra, akik sokszor észrevétlenül, de annál lelkiismeretesebben végzik munkájukat - mondta egy keddi sajtótájékoztatón Major László, a gyógyszeripari vállalat igazgatója.
    
Szabó László Zsolt, a kezdeményezést támogató Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója kiemelte: a gyermekek és orvosaik kapcsolatában kiemelt szerepe van a bizalomnak és az odafigyelésnek, amelyet a gyerekek rajzaikkal hálálhatnak meg gyógyítóiknak.
    
Az akcióban arra bíztatják az óvodásokat és kisiskolásokat, hogy rajzolják le kedves orvosaikat vagy egy hozzájuk kapcsolódó történetet, és aki akarja, rövid levélben részletezheti is azt.
    
A beküldött alkotásokat 5-6 évesek, 7-9 évesek és 10-12 évesek szerinti bontásban értékelik, az egyes korcsoportokban a végeredményről a pályázat zsűrije dönt, az internetes közönségszavazás nyertesei pedig a pályázat közönségdíjait vehetik át.
    
A zsűriben Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Badacsonyi Szabolcs gyermekgyógyász, Bartos Erika meseíró és -rajzoló, Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Rigler Ilona gyermekpszichiáter, Varga Edit, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István foglal helyet.
    


Az elkészült munkákat január 3-a éjfélig várják, a zsűrizés után az internetes közönségszavazás január 31-ével zárul, az ünnepélyes díjátadóra pedig február elején kerül sor.
    
A szervezők kérik a pályázók szüleit, hogy a rajzok hátulján tüntessék fel az orvos pontos nevét és pecsétszámát, a gyermek nevét, születési dátumát, életkorát és a szülők nevét, címét.
 
A munkákat "Astellas Gyermekrajz Pályázat 2013" címmel a Sesame Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448. címre várják.
    
Az Astellas-díjat 2006-ban hívta életre a vállalat, hogy elismerjék és előtérbe állítsák az orvosok és egészségügyi szakdolgozók munkáját. A kitüntetést évente három kategóriában (Az év orvosa, Az év egészségügyi szakdolgozója, Média az orvosokért) osztják ki. Az elmúlt években 27 orvos és 79 egészségügyi szakdolgozó vehette át az elismerést.

www.astellasdij.hu/gyermekrajz

Forrás: MTI
Fotó:
Stuart Miles - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja