SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rajzpályázat a vakvezető kutyákról

Családinet [cikkei] - 2013-02-22
Tervezz plakátot a vakvezető kutyákról címmel 5 és 14 éves kor közötti gyerekeknek hirdetett rajzpályázatot a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány. Ahogy a téma, úgy a nyeremény is különleges, hiszen a két legjobb terv készítője osztálya, óvodai csoportja számára nyer vakvezető kutyás, terápiás kutyás bemutatót. Rajzaikból óriásplakát készül, amit áprilisban a Kossuth téri metrómegállóban lehet megnézni.
Rajzpályázat a vakvezető kutyákról

Alapítványunk nemcsak a vakvezető kutyák kiképzését, hanem a vaksággal kapcsolatos ismeretterjesztést is küldetésének tekinti. Szeretnénk, hogy az iskolákban, óvodákban beszélgessenek a vakvezető kutyákról, mert így a gyerekek megtanulják, hogyan tudnak egy kis odafigyeléssel segíteni a vak embereknek. A rajzok témáit is ennek megfelelően határoztuk meg: olyan plakátterveket várunk tehát a gyerekektől, amelyek megmutatják például, hogy a vakvezető kutyát munka közben nem lehet simogatni, vagy amelyek a helyes segítségnyújtásra hívják fel a figyelmet.  

A plakátterveket elektronikus levélben és a Facebookon keresztül lehet beküldeni, a legtöbb lájkot szerző rajz közönségdíjat nyer. A pályázatok beérkezésének határideje április 15-e, hétfő 24:00, az eredményhirdetést április 27-én, a Vakvezető Kutyák Világnapján tartjuk.

 

Budapest, 2013. február 21.

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

 

További információ: Berta László, 0620-8519-819, barathegyi.media@gmail.com

A pályázati kiírás letölthető: www.barathegyisegitokutya.hu , www.facebook.com/barathegyivakvezeto

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja