SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elindult a magyar család a Fekete-erdőből a Duna fekete-tengeri torkolata felé…

Családinet [cikkei] - 2011-08-12
Július 31-én, reggel nyolckor, az első kerületből indult útjára a Hasulyó család, hogy nem mindennapi vállalkozásukat megkezdjék. Németország felé vették az irányt, szándékuk szerint 40 nap alatt végigszelik a Dunát, a folyó teljes hosszában, egy különleges sporteszköz, a sup (stand up paddle) segítségével. A család számára különleges élmény, hogy útjuk kezdetén a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole is fogadta őket, és megáldotta a világrekord kísérletet.
Elindult a magyar család a Fekete-erdőből a Duna fekete-tengeri torkolata felé…

Tibor, Dani és Brunó evezve, a család nőtagja Csilla a tervek szerint őket követve gumicsónakban, unokatestvérük Tomi pedig, aki egyben a projekt videó-felelőse is, egy terepjáróval teszi meg a távot. Velük tart még két labrador, Bilbo és Eton, akik a parton szurkolva várják a gazdikat, hogy este megpihenjenek lakókocsijukban. A www.dunaracing.com oldalon nem csak olvashatunk a család élményeiről a túra teljes ideje alatt, de láthatjuk is mindazt, amit ők. Az első videó már elérhető!

dunaracing

A Hasulyó család nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy 40 napot folyamatosan a Dunán töltenek, világrekordot állítanak fel, hiszen elsőként eveznek le a sup nevezetű sporteszköz segítségével a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. A fiúk azt mondják, a sup, azaz stand up paddle olyan, mintha összegyúrnánk a szörfözést az evezéssel, ugyanis állni kell a deszkán, de azt evezővel kell hajtani. A feladat nem könnyű, mind fizikailag, mind mentálisan felkészültnek kell lenni a feladatra, hiszen naponta 8-12 órát kell egyensúlyozni a deszkán, hogy tartani tudják az ütemtervet. Útjuk elején olyan nem remélt támogatást kaptak, amilyen megtiszteltetésre maguk sem számítottak. Németországban, a Déli-Alpok lábánál a Europe Center szellemi vezetője, a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole fogadta őket. Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatiaknak, akik a tibeti buddhista hagyomány teljes jogú lámái és meditációs tanítói. Megáldotta a családot, illetve küldetésüket, egy kis beszélgetés után egy szignózott magyar zászlóval engedte őket útjukra. Láma Ole üzenete a magyar család számára a következő: „Add, hogy a bátor Hasulyó család MIDENT elérjen és megvalósítson.”

A nulladik nap videóbeszámolója itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=EamOAS9aEyQ
    
A világrekordra készülő család kalandjait egyre többen követik a facebook-on, ahol naponta információt kaphatunk a hol- és hogylétükről. Egy nappal később sikerült csak elindulniuk az egyik fiú, Dani betegsége miatt, de hamarosan elérik a Duna gyorsabb sodrású szakaszát, így abban bíznak, nem lesznek lemaradásban a tervezetthez képest.

Nézzük őket minél többen, és nyomjunk egy like-ot:
http://www.facebook.com/pages/dunaracingcom/137794096303415

Nagyon fontos számukra, hogy útjuk során lássák, sokan támogatják őket, sokan szurkolnak nekik. Remélik, hogy sokan megértik majd, legyen szó bármilyen feladatról, legyen az akármilyen „nagy falat”, ha az ember derűvel, humorral és persze eltökélten tekint a jövőbe, akkor semmi sem tántoríthatja el! Hajrá Hasulyó család!
 

Magyar család a világrekord kapujában - Milliónyi evezőcsapással a hírnév felé

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja