SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Közel ötezren voltak kíváncsiak a Jobb Velünk a Világ! 2009 idei jótékonysági koncertjére

Családinet [cikkei] - 2009-10-22
A vártnál sokkal nagyobb számban jöttek el érdeklődők az második alkalommal megrendezett Jobb Velünk a Világ! rendezvényre a Papp László Sportarénába.
Közel ötezren voltak kíváncsiak a Jobb Velünk a Világ! 2009 idei jótékonysági koncertjére

Közel ötezer vendég tartotta fontosnak, hogy támogassa a Jobb Velünk a Világ! 2009 program üzenetét, miszerint: "Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy valaki másnak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell tekinteni a világ és mások felé!" Ezzel ráirányítva a társadalom figyelmét arra, hogy a sérült és az ép gyermekek és fiatalok egyformán játszanak és szórakoznak, s több van, ami összeköt annál, mint ami elválaszt minket.

A Jobb Velünk a Világ jótékonysági rendezvényen olyan sztárok léptek fel, akik maguk is fontosnak tartották, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a sérült fiatalok nem sokban különböznek ép társaiknál. Köztük volt a Republic együttes, a Bolyki Brothers, Lovasi András, Oláh Ibolya, Tóth Vera, a 4 FOR Dance, Deák Bill Gyula, Ferenczi György, Takáts Tamás, L.L. Junior,a  Salsa Picante, a Roll Dance, a Karaván Família, a Villon Trió és a Szendrőládi Cursillo együttes.
A népszerű művészek a sérült emberekkel illetve más hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjaival - az árva gyerekekkel és a cigányság képviselőivel - együttműködve arra törekedtek, hogy a koncert bevételéből a Böjte Csaba által szervezett erdélyi napközik mintájára, itthon is hasonló intézményeket tudjanak létrehozni. Az első ilyen intézményt Borsod megyében, Szendrőládon hozták létre.

"Megdöbbentő és nagyon megható volt számomra, hogy ilyen sokan jöttek el a rendezvényünkre, s ennyi ember vallja velünk azt, hogy ezek a gyermekek, fiatalok be tudnak illeszkedni a társadalomba és az integráció megvalósítható. Az a célunk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét arra, hogy a sérült emberek is képesek segíteni, mert akarnak. A mai rendezvény egy fontos lépés volt ezen az úton." - nyilatkozta Dely Géza a Jobb Velünk a Világ!2009 program főszervezője.


Az elmúlt évben a világon egyedülálló, új kezdeményezést indított el a sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes, melynek tagjai azért fogtak össze, hogy rászoruló ép társaiknak segítsenek. Tavaly, 2008-ban egy rendhagyó, "paradigmaváltó" programot szervezett a Nem Adom Fel Alapítvány a Papp László Sportarénában, sok más szervezettel összefogva. A rendezvény különlegessége az volt, hogy a koncerttel, fogyatékkal élő fiatalok támogatták árván maradt ép társaikat. A tavalyi évben, több mint 8000 néző gazdagodott nemcsak zenei, de spirituális élményekkel is. A sérült fiatalok Rúzsa Magdival, Révész Sándorral, Presser Gáborral, Kikivel, Várkonyi Attilával és még sok más neves előadóművésszel állhattak egy színpadon és énekelték együtt: Soha nem adjuk fel!"
A kezdeményezés olyannyira sikeres volt, hogy a kijelentést később tettek is követték. A fiatalok nem adták fel és eldöntötték, hogy ebben az évben a tavalyi kedvezményezett Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal és segíteni akaró roma emberekkel közösen a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják.
Augusztus 25-én a Nemadomfel Együttes tagjai a Köztársasági Elnöki Hivatalban
jártak, hogy felkérjék Sólyom László Köztársasági elnök urat, hogy vegyen részt az október 18-i eseményen. Az Elnök úr örömmel részt vett az eseményen, ahol kifejezte további támogatását is. A koncert fővédnökei a jelenlegi Köztársasági elnök Sólyom László és Erzsébet asszony, védnökei pedig Göncz Árpád és Zsuzsa asszony, Mádl Ferenc és Dalma asszony voltak.

www.jobbvelunkavilag.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja