SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lekvárok a nyár közepén

Fürst Melinda [cikkei] - 2008-07-11
Június, júliusban bővelkedhetünk a dinnye, barack, és apró magvas gyümölcsökben a piacon, és a kertben.
Íme néhány érdekes recept vállalkozó kedvűeknek, hogy megőrizzünk valamit a nyár ízeiből, télen csak elő kell varázsolnunk a kamrából.

 

Dinnyelekvár vaníliával

Hozzávalók:
3 félliteres üveghez
1 kg sárgadinnye, 1 citrom
60 dkg zselésítő cukor, 1 vaníliarúd

A dinnyét felkockázzuk, tálba tesszük és megszórjuk a cukorral, jól átkeverjük, biztonságos helyre tesszük. Másnap, amikor jól összeért, hozzáadjuk a kikapart vaníliarudat, és a citrom felét. Időnként kevergetve, közepes lángon melegítjük, forrás után még 45 percig főzzük, ekkor már gyakran kevergetve, hogy ne  kapja oda.
Ha kellően sűrű, kivesszük a rudat, üvegekbe merjük, és betakarva dunsztoljuk, amíg kihűl.


Őszibaracklekvár gyömbérrel

Hozzávalók:
6 félliteres üveghez
2 kg őszibarackhús, 1 citrom leve
1,6 kg befőző cukor, 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Az őszibarackokat felkockázzuk, lábasba tesszük, és megszórjuk a cukorral, citromlével. Egy óra állás után főzhetjük, mérsékelt lángon, keverve, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk a gyömbért  is.
A forrástól kezdve 30-35 percig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. A habját leszedjük a tetejéről, és üvegekbe töltve,  betakarva dunsztoljuk egy éjszakára.


 

Erdei gyümölcsös lekvár

Hozzávalók:
3 negyedliteres üveghez
25 dkg málna, 25 dkg áfonya vagy ribizli, 25 dkg szamóca
55 dg zselésítő cukor, 1 citrom, 2 evőkanál konyak

A cukrot és citromlevet lábosban kis lángon melegítjük, amíg karamellizálódik, majd beletesszük a gyümölcsöket, és 25 percig  főzzük.
Hozzáöntjük a konyakot, elkeverjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd megfordítjuk, így hagyjuk kihűlni.


 

Meggylekvár  (vagy cseresznye)

Hozzávalók:
6 félliteres üveghez
2,5 kg meggy (kimagozva mérve)
1 kg cukor, 2 csomag zselésítő befőző szer
2 kávéskanál fahéj
1 citrom leve vagy 1 csomag citromsav


A meggyet összeturmixoljuk, összekeverjük a zselésítővel, felforraljuk. A cukorba belekeverjük a fahéjat és a citromsavat,  majd hozzáadjuk a forró meggyhez. 5-7 percig forraljuk még, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd megfordítjuk és így  hagyjuk kihűlni.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Felfoghatatlan tragédia: egy hatéves fiú okozta egy újszülött halálát a kórház szülészeti osztályán

Egy hatéves kisfiú felügyelet nélkül kószált egy francia kórház neonatológiai osztályán, ahol halálos baleset történt: leejtett egy koraszülött babát, aki néhány nappal később belehalt sérüléseibe. A kórház, a család és a hatóságok most próbálják feltárni, hogyan történhetett meg mindez.

Dráma a horvát aquaparkban: tragédia egy vízi csúszdán

Egy békésnek induló családi nyaralás végzetes tragédiába torkollott a horvátországi Rab szigetén, amikor egy 21 hónapos kislány kicsúszott édesapja karjaiból egy vízi csúszdán.

Hátborzongató tragédia: Négyen is meghaltak, miután egy csecsemőt magára hagytak a tűző napon egy ház előtti füvön

Drámai mentés, megrázó családi tragédia, hatalmas összefogás - szívszorító eseménysorozat egy kisvárosban.

"MINDEN NŐI MELL ALKALMAS A SZOPTATÁSRA" - Ez a videó megváltoztatja, amit a szoptatásról gondoltál

Ha te is azok közé tartozol, akik éjjelente azon izgulnak, hogy "mi van, ha nem lesz elég tej", "mi van, ha nem megy", vagy "mi van, ha pont úgy járok, mint anyukám"... akkor Bocskainé Irci üzenete mindent megváltoztat.

Ha ilyen popcornt vettél, ne fogyaszd el, rákkeltő lehet!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja