SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kedvencünk a rántott hús: így lehet még finomabb!

Családinet [cikkei] - 2022-03-29
 [X]
Egy klasszikus, ami sosem megy ki a divatból. A nagymamáé a legfinomabb, mert ő is a nagymamájától tanulta. Az étel, amiről mindenkinek a vasárnapi családi ebéd jut eszébe, és amivel a legválogatósabb gyerkőcöket is le lehet nyűgözni. A rántott húst szerettük, szeretjük és szeretni fogjuk mindig. Már csak az a kérdés, hogy hogy készíthetjük el úgy, hogy tényleg tökéletes legyen!

Minden az alapoknál kezdődik: a hús

Ahány ház, annyi szokás: ki sertésből, ki borjúból, ki pedig csirkéből szereti elkészíteni, de bármelyik is legyen a nagy kedvenc, van néhány aranyszabály, amelyek betartásával tovább tökéletesíthetjük a családi receptet. Az első rögtön a hús kiválasztásában rejlik. Mivel az olajban sütés és a panírozás önmagában egy viszonylag zsiradékos, nehéz ételt eredményez, érdemes a szárazabb húsok közül válogatni.

Ha sertés, akkor jellemzően karajból, a csirke pedig zsenge mellből készül. A borjúnál fontos, hogy gyenge húst válasszunk, példul szuper alapanyag a borjú bécsihez a dió, a frikandó vagy a felsál. A gondosan kiválasztott húst gondosan kell előkészíteni: minden esetben fél centi vékonyságúra kell klopfolni, majd a panírozás előtt ízesíteni sóval és borssal.

 

Alkalomhoz illő öltözet: a bunda

A klasszikus rántott hús jellegét az aranybarna, ropogós kabát, a bunda határozza meg. A lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatást, azaz a panírozást mindenki ismeri, azonban van néhány titok, amivel még istenibb eredmény érhető el.

Az első komponens, a finomliszt helyettesíthető bármilyen más liszttel, így izgalmas játékteret adhatunk az ízeknek. A kukoricaliszt különösen jól működik, mert nagyon ropogósra sül. A tojásba kevert egy-két csipet só, sőt akár az adott húshoz illő fűszer vagy ételízesítő is csodákra képes, a zsemlemorzsához pedig keverhetünk magvakat, pl. szezám és len magot is!

 

A tudomány itt kezdődik: sütőolaj fritőz és sütési hőfok

A hús kiválasztása és a panírozás tökéletes alapot adnak a tökéletes rántott húshoz. Azonban az igazi tudomány a sütőolaj és a sütés háza táján kezdődik. Az egyik legfontosabb itt is a minőségi alapanyag kiválasztása: számos kiváló minőségű bio sütőolaj is létezik, melyeket nyugodt lelkiismerettel használhatunk. A használt sütőolaj akár többször is felhasználható, így elkerülhetjük a pazarlást. Ebben az esetben nagyon fontos a használt sütőolaj szűrése, hogy a korábbi sütésből maradt pörzsanyagok ne szennyezzék az ételt.

A sütés természetesen fritőzben a legsikeresebb, azonban nem mindenkinek van otthon ilyen konyhai gépe. Egyszerű lábosban is kiváló eredményt érhetünk el, ha kellően bő és megfelelő hőmérsékletű olajjal dolgozunk. Az ideális 170 fokot a már egyre több helyen kapható konyhai hőmérővel ellenőrizhetjük.

LEGOLVASOTTABB

Még ma vidd orvoshoz, ha ilyen tünetei vannak - egyre gyakoribb a betegség Magyarországon

A gyerekkori cukorbetegség nem játék, és sajnos egyre több gyermeket érint Magyarországon is. Milyen élete lesz a gyereknek? Hogyan lehet jól kezelni? Elfogadják majd a társai? Ezek a kérdések ijesztőnek tűnhetnek, de vannak gyakorlati, megnyugtató megoldások, amelyek segítenek a családnak és a gyermeknek eligazodni a diabétesz útvesztőjében.

Egészséges mosoly 40 felett - modern megoldások a tartós fogpótláshoz

Ahogy belépünk a negyvenes éveinkbe, a fogak állapota egyre inkább összefügg a mindennapi szokásainkkal, az életmódunkkal és a szervezet természetes változásaival. Sokaknál megjelenik problémaként a foghiány, az íny visszahúzódása vagy gyulladása, amelyek nemcsak az étkezést, hanem a magabiztosságot is jelentősen befolyásolják. A jó hír az, hogy ma már olyan korszerű fogászati megoldások érhetők el, amelyekkel a szájüregi egészség hosszú távon is megőrizhető. Akár implantációra, akár csontpótlásra van szükség, a modern technológiák pontos, természetes hatású és tartós eredményt biztosítanak.

Rejtett válság: ezért kerülnek padlóra a kisgyermekes anyák Magyarországon

Pénzügyi hullámvasúton utaznak a magyar édesanyák: a CSED alatt még úgy tűnik, minden rendben, ám a GYES-korszakba lépve szembesülnek rendszer hiányosságaival. Rugalmas munkahelyek alig vannak, a fizetések bezuhannak, és a legtöbb anya magára marad a túlélési zsonglőrködéssel.

Egyre több gyereket érint a magas vérnyomás - ez áll a háttérben

Az elmúlt húsz évben a magas vérnyomás előfordulása a fiatalok körében szinte megduplázódott. Ez már nem csupán statisztika, hanem figyelmeztetés, hiszen a korán jelentkező vérnyomásproblémák hosszú távon szív- és érrendszeri betegségekhez vezethetnek.

Anyai és apai nagyszülők: Miért más a gyerekek kapcsolata velük?

Aki figyelmesen nézi a családi összejöveteleket, az hamar észreveheti: a gyerekek valahogy mindig az anyai nagymamához húznak. Ott bújnak hozzá, nála akarnak ülni ebédnél, őt keresik, ha valami baj van. Az apai nagyszülők persze ugyanúgy szeretik az unokákat, mégis gyakran más a dinamika. De miért van ez így?

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja