A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csodaszarvas 2.0 - recept

Pintér Dóra - 2021-01-21
Az egy pont nullás verziót két napig ette a család és még maradt is alapanyag, ami az "inkább pocsékba menjen, mint kárba" mondás után egy borókabogyóval és szegfűborssal megspékelt vörösboros, olajos pácban kötött ki a hűtőben.
Csodaszarvas 2.0 - recept

Őszintén megmondva, el is feledkeztünk róla, így több mint egy hétig puhult, mire a karácsonyi maradékok eltüntetését követően a felszínre került.

Vajpuha, omlós szarvasszeleteket kaptunk, amit kívülről-belülről átjárt a fenséges pác íze és illata. Nem is maradt túl sok dolgunk, mert önmagában megsütve is különleges ebédre tehettünk volna szert, ám egy-két olyan alapanyag lapult még a hűtőben és a spájzban, ami kimondottan erre az étekre várt: kockázott bacon, csiperkegomba, sárgarépa, zeller, vöröshagyma és fokhagyma.

A baconkockákat megpirítottuk, amihez hozzákerült a felszeletelt gomba. Ezt beletöltöttünk a szarvasszeletekbe, amit aztán felgöngyöltünk és sündisznó módjára három helyen megtűztünk fogpiszkálóval, hogy a töltelék ne tudjon megszökni. A tepsibe vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert daraboltunk mellé, a maradék páclével meglocsoltuk, kevés vízzel felengedtük és 180 fokos légkeveréses üzemmódú sütőbe toltuk, ahol fólia alatt 2 óra alatt készre sült.

Olvasd el ezt a receptet is!

Csodaszarvas 1. - recept

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja