A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tárkonyos karfiol leves

Szőke-Kiss Lászlóné Edina - 2011-05-16
Minden időben könnyű, és finom étel. Gyorsan elkészíthető, kevés benne a szénhidrát, és a kalória, ezért diétához kiválóan alkalmas ebéd. Jó étvágyat!
Tárkonyos karfiol leves

Hozzávalók:

  • 1 kicsi karfiol
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 3-4 szál sárga répa
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • ételízesítő 2 ek.
  • 1 húsleves kocka
  • olaj fél dl
  • liszt 2 ek.
  • tejföl 3-4. ek
  • bors egész és őrölt
  • szárított, vagy friss tárkony
  • kevés víz

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és a megpucolt, felaprított sárgarépát megdinsztelem 3-4 percig, majd 1 ek. ételízesítővel, elmorzsolt húsleveskockával, őrölt borssal, a tárkonylevéllel és kevés vízzel félpuhára párolom fedő alatt.

Majd felengedem vízzel, beleszórom a szemes borsot, beleteszem a rózsákra szedett, megmosott karfiolt, és addig főzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Kevés olajat felhevítek, és a 2 ek. liszttel rántást készítek. Majd belereszelem a fokhagymát. Berántom vele a levest, és elkeverem benne a tejfölt. 3-4 percig még forralom, és kész is.


2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja