A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hamis Grattan burgonya

Sallai Enikő Jutka [cikkei] - 2011-05-06
Egy gyorsan elkészíthető, könnyű köret, mégis nagyon különleges ízhatás, amivel elvarázsolhatjuk vendégeinket, vagy családunkat.
Hamis Grattan burgonya

Hozzávalók:

 

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 dl tej
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg penészes sajt
  • 20 dkg trappista

     
Elkészítés:

 
A meghámozott krumplit egy tepsibe karikázzuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, rámorzsoljuk a penészes sajtot, felöntjük annyi tejjel, ami éppen csak ellepi, lefedjük a tepsit és kb 20 percre 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
 
Kivesszük, rászórjuk a reszelt trappistát, majd visszatesszük, amíg rá nem pirul a sajt.Önmagában is fogyasztható, de köretként is tálalhatjuk, sült húsok mellé.
 
Tipp: Nagyméretű pogácsaszaggatóval köröket vághatunk ki, így tálalva esztétikusabb
látványt nyújt.
 
grattan_burgonya

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja