Hamis Grattan burgonya
Sallai Enikő Jutka [cikkei] - 2011-05-06
Egy gyorsan elkészíthető, könnyű köret, mégis nagyon különleges ízhatás, amivel elvarázsolhatjuk vendégeinket, vagy családunkat.

Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg penészes sajt
- 20 dkg trappista
Elkészítés:
A meghámozott krumplit egy tepsibe karikázzuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, rámorzsoljuk a penészes sajtot, felöntjük annyi tejjel, ami éppen csak ellepi, lefedjük a tepsit és kb 20 percre 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
Kivesszük, rászórjuk a reszelt trappistát, majd visszatesszük, amíg rá nem pirul a sajt.Önmagában is fogyasztható, de köretként is tálalhatjuk, sült húsok mellé.
Tipp: Nagyméretű pogácsaszaggatóval köröket vághatunk ki, így tálalva esztétikusabb
látványt nyújt.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Előző hír
Tárkonyos karfiol leves
Következő hír
Közösségi hozzászólások: