SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Izgalmas forró csoki receptek

Viktória Tóth-Szántó [cikkei] - 2020-12-11
Ha szereted a forró csokit, ne állj meg az alap receptnél, próbálj ki néhány izgalmas és új ízt!
Izgalmas forró csoki receptek

Nincs karácsony forró csoki nélkül. Ez az egyetlen dolog, ami kárpótolni tud Karácsonykor az elmaradt hóesésért, ráadásul rögtön karácsonyi hangulatba hoz. A jó forró csoki egyetlen titka, hogy mindig minőségi alapanyagokból dolgozzunk.  

 

Forró csoki alaprecept

  • 4 csésze tej (lehetőleg egész vagy 2%) 
  • 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze keserédes vagy félédes csokoládé chips vagy apróra vágott csokoládé
  • 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonat

A tejet, a kakaóport és a cukrot tedd egy kis fazékba. Melegítsük közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett, amíg felmelegszik (de nem forr). Add hozzá csokoládé chipset, és folyamatosan keverd addig, amíg a csokoládé meg nem olvad és egyenletesen eloszlik a tejben. Vanília kivonattal összekeverve tálalhatjuk is.

 

Fehér forró csoki

  • 4 csésze tej
  • 1 csésze jó minőségű fehér csokoládé chips vagy apróra vágott fehércsokoládé ,
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • csipet só  (opcionális)
  • Opcionális köretek: fehér csokoládé chips, fehér csokoládé forgács, marshmallows, tejszínhab, cukorkák

Helyezd a tejet, a fehér csokoládét, a vaníliát és a csipet sót (ha használja) egy közepes fazékba. Folyamatosan keverd közepesen hőfokon, amíg a csokoládé megolvad és a keverék sima lesz (ne forraljuk fel). Azonnal tálaljuk.

 

Nutellás forró csoki

  • 2 csésze tej
  • 1/3 csésze csokoládé mogyoró kenhető
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor , opcionális: ha erősebb csokoládé ízt szeretnénk
  • pillecukor vagy tejszínhab 

Tedd az összes hozzávalót egy tálba és folyamatosan kevergesd habverővel, míg fel nem forrósodik és szépen el nem keveredik az összes hozzávaló.

 

Mexikói forró csoki

  • 2 csésze tej
  • 1 csésze tejszín
  • 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • pár csipet cayenne bors 
  • 1/2 csésze keserédes / étcsokoládé chips
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • opionális köretek: tejszínhab, pillecukor, apróra vágott csokoládé, fahéjrudak.

A tejet, a tejszínt, a kakaóport, a cukrot, a fahéjat és a cayenne borsot habverővel keverjük össze egy fazékban. Időnként megkeverve közepes hőfokon főzzük, addig, amíg a keverék teljesen össze nem melegszik, de ne forrjon fel. Adjunk hozzá csokoládé chipset és vanília kivonatot, keverjük simára és egyenletesre. Azonnal tálaljuk a választott köretekkel.

 

Baleys forró csoki - vaníliás fahéjas

  • 2 csésze  zsíros tej 
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1/4 csésze félédes csokoládé chips
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat 
  • 1/4 csésze Baileys: vaníliás fahéjas ír krém , de más ízeket is kipróbálhatunk.
  • Választható feltétek: tejszínhab , fehérmályva és / vagy csokoládészósz

Helyezd a tejet, kakaóport, cukrot, csokoládé chipset és fahéjat egy serpenyőbe, közepes lángon.Gyakran keverjük addig, amíg a kakaópor és a cukor fel nem oldódik, a csokoládé chips megolvad és a keverék forró (ne forraljuk). Add hozzá a Baileys-t és a vanília kivonatot, és keverje át, amíg át nem melegszik. Tegyük át bögrékbe, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, tetejére tejszínhabot, pillecukrot vagy csokoládé szószt adunk.

+1 tipp: adhatunk egy kis kávét is hozzá, amitől még finomabb ízt kaphatunk.

 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja