A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti kalács

- 2013-04-04
Egy könnyen elkészíthető, és nagyon finom húsvéti kalács receptjét áruljuk el nektek!
Húsvéti kalács

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 4 kanál kristálycukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só
Extra hozzávalók: koránkelés, kávé, "jegyzetfüzet"

A keverőtálba öntjük a meglangyosított tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzátesszük a sót, olajat, kristálycukrot és egy csipet sót. Várunk amíg elkezd felfutni az élesztő. Három-négy részletben hozzáadagoljuk a lisztet és a tojásokat. Szép egyenletes, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Lefedve kelesztjük. Bármilyen formában akár fonva, karikára, egyben, figurákban kisüthető 180 fokos előmelegített sütőben, közben felvert tojássárgával kenegetem a tetejét.

Én most fontam egyet és megkíséreltem egy nyulat is bár a gyerekeim szerint ez nem nagyon jött össze.

Nem lesz túl édes, így a húsvéti sonkához és tojáshoz is fogyaszthatjátok!

Jó étvágyat!

Indexkép: www.flickr.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja