A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

”Szeretlek apa!” – Ezek voltak az utolsó szavai telefonon a 10 éves Csulak Fannynak eltűnése előtt, édesapja kétségbeesetten keresi

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-04-23
Imád biciklizni, az erdőt járni, gombászni, táncolni és korcsolyázni. Kedvenc színe a rózsaszín, kedvenc étele a Tacos. Nagyon szeretett játszani édesapja és élettársa kutyájával, Mukival. A mindig mosolygós, csupaszív kislány Svédországban élt szüleivel.
”Szeretlek apa!” – Ezek voltak az utolsó szavai telefonon a 10 éves Csulak Fannynak eltűnése előtt, édesapja kétségbeesetten keresi

Szülei Fanny születése után nem sokkal váltak el, de a felügyeleti jog közös maradt, a kislány egy hetet az édesanyjánál, egy hetet pedig az édesapjánál töltött. Egyik napról a másikra azonban teljesen nyomuk veszett. Anya és lánya se telefonon, se Facebookon nem elérhetőek, nyomoz a rendőrség és az INTERPOL is. A titokzatos eltűnés már majdnem 1 éve történt, az édesapa azonban bízik benne, hogy életben vannak és sikerül megtalálnia lányát. 

”Segítsetek megtalálni a lányomat!” – Ezzel a felkiáltással posztol a 43 éves Csulak Levente rendszeresen az üzenőfalán. A kétségbeesett édesapa azért nyilatkozott a Családinetnek, mert reméli, hogy valaki információkkal tud szolgálni a képeken látható kislány, Csulak Fanny hollétéről.

”1990-ben költöztem ki Svédországba. 2004-ben ismerkedtem meg a kislányom anyukájával, aki abban az évben sokat jött hozzám látogatóba. 2005-ben döntöttünk úgy, hogy kiköltözik hozzám. 2009-ben Magyarországon, Székesfehérváron házasodtunk össze.” – kezdi felidézni az emlékeit Levente.

2011.április 2-án született meg kislányuk, Csulak Fanny Ilona. Az édesapa azt mondja, a szülés után kezdett megromlani a kapcsolat közte és a felesége között.

”Két úton kezdtünk el járni, de ezt sokáig nem lehetett tartani sajnos, ezért be is következett a válás. Úgy érzem, hogy mindketten hibáztunk, és már nem lehetett megmenteni a házasságunkat.”

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente

Levente azt meséli, hogy a válás után a felügyeleti jog közös maradt, Fanny egy hetet az édesanyjánál, egy hetet pedig az édesapjánál töltött. Az édesanyának azonban más elképzelései voltak. Levente azt mondja, volt felesége egy napon elé állt és arra kérte, hogy egyezzen bele abba, hogy Fannyval Stockholmba költözhessen. Ő erre nemet mondott.

”Pár hónappal később egy délután mentem az óvodába, hogy hazavigyem Fannyt, de a kislányom nem volt ott. Teljesen pánikba estem, az egész hatalmas trauma volt számomra. Ráadásul minden közös ismerőst és családtagot leblokkolt a Facebookon. Két napra rá kaptam az ügyvédjétől egy levelet, miszerint a volt feleségem elviheti a gyereket, mert én bántalmaztam Fannyt. Utána jött a rendőrségi papír, hogy fel vagyok jelentve gyerekbántalmazásért! Teljes sokkot kaptam, hiszen ebből semmi nem volt igaz, mindent azért csinált, hogy kizárólag ő nevelhesse a kislányunkat.”

Az édesapa azt mondja, másfél hónapos aggódás után tudta meg hogy Stockholm mellé, egy kisvárosba költözött a volt felesége kislányukkal. Az édesanyának új párkapcsolata is lett közben.

”Törvényszéki ügy lett belőle, de nem tudott elérni semmit, továbbra is jogom maradt ahhoz, hogy lássam a lányomat.”

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente

Teltek az évek, látszólag minden rendben volt. Fanny továbbra is egy hétig az anyukájánál, egy hétig pedig az apukájánál lakott. Aztán egy újabb különös dolog történt.

”A nyári szünet mindig úgy volt felosztva, hogy 1 hónap nálam es 1 hónap az anyukájával. Most sajnos nem nálam volt az első időszakban. Utoljára június 17-en adtam le Fannyt az iskolában es azóta nem láttam szegényt. Csak telefonon beszéltem vele minden második nap. Utolsó beszélgetésünk július 17-én volt a lányommal és utána kikapcsolta a saját és Fanny telefonját is és nyomtalanul eltűntek.”

Az édesapa azt mondja, tisztán emlékszik az utolsó telefonbeszélgetésükre.

”Nagyon furcsa volt az egész, alig akart megszólalni Fanny. Amikor kérdeztem, hogy mit csináltatok ma szívem, halkan annyit mondott, hogy otthon vannak és játszottak. Úgy köszönt el hogy szeretlek apa. Ezek voltak az utolsó szavai az eltűnése előtt.”

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente

Június 20-án kellett volna eljönnie a kislánynak a szokásos átadási helyre, de nem érkezett meg az édesanyjával. A férfi a rendőrséghez fordult.

”Körözést szabtak ki rá és Fannyra is. Egyből tudtam, hogy külföldre mentek. És persze az Interpol is keresi a lányom, mert elrabolták.  Folyamatos nyomás alatt érzem magam, mert azt sem tudom, hogy élnek vagy halnak, hiszen semmi jelt nem kaptam az eltűnés óta. Mindig ott vagyok, mint első nap. Tehát sehol.”

A 10 éves kislány tavaly kezdte volna a harmadik osztályt. Az édesapa azt mondja, se az iskolából, se a szomszédoktól, se a családtagoktól nem tudott meg semmit. Még a régi lakásukban sem volt semmi nyom. Senki nem látott semmit, senki nem tud semmit. Levente számtalanszor ült be az autóba és indult el olyan helyekre, ahol feltételezte, hogy a kislánya tartózkodik, vagy ahol úgy gondolta, hogy bármilyen információmorzsához juthat. De eddig sehol, senkinél nem járt sikerrel. A Családinethez is azért fordult, mert szeretne minden szálat megragadni. Mint mondja, sosem adja fel, hogy megtalálja a lányát.

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente

”Az elején úgy éreztem, mintha csak egy rossz álom lenne, amiből nem tudok felébredni. Az első napokban, hetekben annyira magam alatt voltam, hogy teljesen tehetetlennek éreztem magamat, azt gondoltam, soha többet nem fogom őt látni. Nehezen, de összeszedtem magam annyira, hogy bár most is csak túlélem a napokat, de legalább már dolgozom, tervezek, gondolkozom, hogy mit tehetnék, és reménykedem. Reménykedem, hogy egyszer kopogtat az ajtónkon, rám mosolyog, és azt mondja: - Szia apa! - majd megöleljük egymást. Ez a remény visz tovább mindig. Soha de soha nem adom fel a reményt, hogy megtaláljam, bízom benne, hogy életben van és egyszer majd minden olyan lesz, mint régen. Alig várom, hogy újra együtt járjuk az erdőt, gombásszunk, biciklizzünk, a kedvenc ételeidet főzzük közösen és nagyokat nevessünk.

 

Nagyon hiányzol Drága Fanny!”

 

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja