SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lepjük meg Anyát, Apát Valentin-napra!

Pintér Dóra [cikkei] - 2021-02-08
3 ötletes ajándék, amit egy óvodással is könnyedén elkészíthetsz. Mert a legszebb ajándék mindig az, melyet saját kezűleg, szívvel-lélekkel, egy csepp kreativitással és akár egy csipetnyi bosszankodással, de mégis örömmel készítesz.
Lepjük meg Anyát, Apát Valentin-napra!

Február 14-én tartjuk az egyik legmegosztóbb "ünnepet”, a Valentin-napot. Ha megnézzük az ismerőseinket, általában a végletek embereivel találjuk szembe magunkat: van, aki szereti és ünnepli is a Valentin-napot, míg mások inkább tudomást sem vesznek róla és olyanok is akadnak, akik kifejezetten utálják. Egyesek szerint "ez is csak a pénzről szól”, "miért kell egy amerikai ünnepet megünnepelni?” és "nem csak ezen az egy napon kell szeretni egymást, hanem minden egyes nap”. Bárhogy is gondolkodunk vagy gondolkodtunk azelőtt, a jelenlegi élethelyzet teljesen más. Ne fosszuk hát meg magunkat az apró ünneplés lehetőségétől, attól, hogy ez a nap kicsit más legyen, mint a többi, hogy egy cseppnyivel több szeretet és kedvesség szoruljon belénk. A leghidegebb február közepi napokon melegítsük át szívünket s lelkünket olyan együtt készített ajándékokkal, melyek boldogsággal töltenek el bennünket, ha évek múlva újra előkerülnek a fiók mélyéről.

Ezt az apró ünnepet úgy is meg lehet tartani, hogy egy fillérünkbe se kerüljön, sőt, az alkotás örömébe még a gyerkőcöt is bevonhatjuk. Kérjük meg, hogy készítsen velünk együtt meglepi ajándékot Anyának, Apának, Mamának vagy épp az ovis barátnőknek és az óvónéniknek. Miközben a kedves kis alkotások születnek, meséljük el neki a Valentin-nap történetét, tanítsuk meg rá, hogyan udvaroltak régen és hogyan illik udvarolni manapság. A kisfiúkkal beszéljük meg, hogy mi az udvariasság, miért kell a lányokat előre engedni az ajtóban, hogyan kell lesegíteni róluk a kabátot. A kislányoknak pedig magyarázzuk el, hogy milyen udvarias mód létezik arra, hogy valaki kifejezze, ha nem tetszik neki egy kisfiú.

Az alábbiakban néhány olyan kreatív ötletet mutatunk be, amit egy óvodás korú kisgyermekkel játszva megvalósíthatunk.
 

1. Szeretetfa

Rajzoljátok körbe gyerkőcötök kezét és fessétek is be együtt az így kapott fácskát, majd a mutatóujjatokat festékbe mártva formáljatok belőle szívecskéket, amik a faleveleket szimbolizálják. Az ujjfestés során észrevétlenül fejlődik a gyerekek finom motorikája, a színek kiválasztásánál pedig csak a fantáziátok szab határt.

2. Szeretetkezecskék

A munkafolyamat kezdete ugyanaz: egy félbehajtott papírlapra tenyérformát rajzolunk úgy, hogy egy nyitható kezecskét kapjunk, amit aztán kívülről-belülről tudunk majd dekorálni. A vágással, rajzolással, ragasztással az aprócska ujjakat erősítjük, amivel később az íráskép is szépül.

3. Szeretetkavics

A lapos kavicsokat alaposan tisztítsuk meg, majd temperával fessünk rájuk mókás szívecske figurákat. (A mi ovis nagyfiunk ezt élvezte a legjobban, ugyan szívecske helyett terepmintásra pingálta a saját kövét, de annál nagyobb szeretettel nyújtotta át Apukájának saját alkotását.)
  

A Valentin-nap nem csak a szerelem, hanem a szeretet ünnepe is, így biztosan jólesne egy kedves szó egy rég nem látott családtagnak vagy barátnak. Ha tehát mégis arra gondolnánk, hogy "ez csak egy haszontalan ünnep”, jusson eszünkbe, hogy ha csak egy kedves üzenetre vagy telefonhívásra sarkall minket, már megérte, hogy létezik, hiszen közelebb hozott bennünket egymáshoz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja