SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Segítség, iskolás lesz gyermekem!

Ladosné Dobai Johanna [cikkei] - 2020-12-02
Már az őszi időszakban gőzerővel elkezdődnek az általános iskolákban az iskola bemutatkozó, iskolanyitogató programok. Ilyenkor lehetőség van informálódni egy-egy intézmény pedagógiai programjáról, oktatási nevelési koncepciójáról.
De mi a helyzet most?
Segítség, iskolás lesz gyermekem!

Segítség szülőknek az iskolaválasztáshoz

Már az őszi időszakban elkezdődnek az általános iskolákban az iskola bemutatkozó, iskolanyitogató programok. Ilyenkor lehetőség van informálódni egy-egy intézmény pedagógiai programjáról, oktatási nevelési koncepciójáról. Általában az iskolanyitogatókon az érdeklődő szülők betekinthetnek a tanórákba, különböző kreatív foglalkozásokba, szakkörökbe, megismerkedhetnek a leendő tanító nénikkel. Sokat számítanak a személyes találkozások, az ebből fakadó impulzusok, tapasztalások.

Ez mind szép és jó volt eddig. 

A jelenlegi helyzetben a járványügyi korlátozások miatt pont az említett interakciókra nincsen lehetőség, így a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb iskola igyekszik kidolgozni egy olyan csatornát, ahol tájékoztatást tud adni az érintetteknek. Nagy hangsúlyt kap minden, ami az online térben zajlik. 

Az eligazodást segítheti, ha a szülők felkeresik nemcsak a választott intézmény honlapját, de a közösségi médiás platformjait is. Persze, ha van…

Az tény, hogy a Facebookon, az Instagramon, vagy a Youtube-on megjelenő hírek, képek, videók kicsit „lazább kontextusban” követhetők. Viszont a kommentekben olvasott reakciók, vagy az iskolában zajló rendezvényekről, eseményekről hírt adó posztokhoz fűzött reagálások nem várt módon gazdagíthatják a benyomásokat. Akár pozitív, akár negatív reakciót válthatnak ki, most pedig ez is fontos tapasztalat lehet.

Nyilvánvalóan messzemenő következtetéseket ezekből sem lehet levonni, mégis fontos impresszióval szolgálhatnak. A kiszemelt iskola közösségi oldalainak nyomon követésével láthatóvá, „hallhatóvá” válik az a közeg, ami az adott intézményhez tartozik. Érdemes hát a kutatómunkát ezekre a nem elhanyagolható részletekre is kiterjeszteni. 

Egy befogadó, gyermekcentrikus, jó közösséget találni pedig nagy kincs manapság.

És mindenképpen biztonságot adhat a tudat, ilyenben tudni a csemetét.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
Terjed a lepkehimlő - egyre több óvodás betegszik meg

Terjed a lepkehimlő - egyre több óvodás betegszik meg

A lepkehimlő leggyakoribb tünetei a láz, orrfolyás, vörösség az arcon és a csipkeszerű kiütés, ami a törzs felől a végtagok felé terjed. Felnőttként a hosszan tartó ízületi fájdalom hívhatja fel a figyelmet a betegségre.
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
A szerkesztő ajánlja