SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tolerancia a transzneműséggel szemben: felvilágosult gondolkodás vagy gyermekbántalmazás?

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-02-23
Hazánkba egyelőre még csak a híre ért el a tengerentúlon egyre szélesebb körben elterjedt nézetnek, miszerint már gyerekkorban kiderül, ha valaki nem a nemének megfelelő testben él, és már egészen kicsi korában joga van ahhoz, hogy eldöntse, fiú vagy lány szeretne-e lenni. A mozgalommal azonban nem mindenki ért egyet: számtalan szakember van azon az állásponton, hogy ez ebben a formában nem más, mint gyermekbántalmazás.
Tolerancia a transzneműséggel szemben: felvilágosult gondolkodás vagy gyermekbántalmazás?

Már 14 millió megtekintésnél már az a Facebookon terjedő videó, amelyen egy 20 év praktizáló gyermekorvos ad hangot abbéli aggodalmának, hogy valami nagyon veszélyes folyamat vette kezdetét a transzneműség normális dologként való kezelésével.
Mint mondja: az, hogy férfinak vagy nőnek születünk-e, már a fogantatáskor eldől. Ezt az információt hordozza a DNS-ünk és testünk minden sejtjébe beleég. Aki rendelkezik Y-kromoszómával, az fiúként, aki nem, az lányként fejlődik. A férfiak és a nők között 6500 genetikai eltérés fedezhető fel, amelyeket semmilyen hormonkezelés és sebészeti beavatkozás nem tud megváltoztatni.

Az identitás azonban nem biológiai, hanem pszichológiai fogalom.

A gondolatok és érzések nem biológiailag determináltak. Egy érzés vagy egy gondolat lehet igaz vagy hamis. Ha egy nő ma besétál az orvosi rendelőbe, és közli, hogy ő Margaret Tatcher, akkor az orvos elmebetegnek tartja, és felírja számára a megfelelő gyógyszeres kezelést, amitől elmúlik a téveszméje. Ha azzal megy be, hogy ő férfi, az orvos gratulál neki, amiért felismerte, hogy transznemű. Senki nem vállalkozik egészséges karok és lábak amputálására, pusztán azért, mert a páciens így jobban érzi magát, egészséges melleket vagy péniszeket azonban tömegével távolítanak el.
 

A doktornő szerint senki nem születik transzneműnek.

Azok a gyerekek, akik így éreznek, valami egyéb problémával küzdenek. Illusztrációként elmeséli egy kis páciense, Andy esetét. A kisfiú 3 éves korától egyre lányosabban kezdett viselkedni, babákkal játszott, és azt mondogatta, hogy kislány. Az orvos terápiára irányította a családot, ahol hamarosan kiderült, hogy Andynek 3 éves korában beteg kishúga született. A kistestvér gondozása, fejlesztése miatt a szüleinek a kelleténél sokkal kevesebb ideje jutott Andyre. A kisfiú úgy érezte, azért hanyagolják el, mert fiú, és ha ő is lány lenne, visszaszerezhetné a szülei szeretetét.
Az eset még a transzgender lobbi térhódítása előtt történt, a kisfiú pszichológus segítségével helyrejött lelkileg és visszaszerezte normális identitását. Ma minden bizonnyal a legtöbb szakember arra biztatná a szülőket, hogy változtassák meg Andy nevét, kezeljék őt lányként, és amilyen hamar csak lehet, kezdjenek bele a hormonkezelésbe, hogy mielőbb lánnyá válhasson.

Ma az Andyhez hasonló gyerekek olyan gyógyszereket kapnak, amelyeket eredetileg a prosztatarák és a nőgyógyászati daganatok kezelésére fejlesztettek ki. Ez megakadályozza kamaszkorukban a biológiai nemüknek megfelelő hormonok termelődését, ám senki sem tesztelte korábban, hogy milyen egyéb hatással vannak a gyerekekre. Az biztos, hogy a memóriára rossz hatással vannak, a többi pedig nem érdekel senkit. Véleményük szerint, ha a gyerek nem kapja meg a kezelést, öngyilkos lesz. A nemi szerepzavarral küzdő gyerekeket egészen egyszerűen kémiai kasztrációnak vetik alá, pedig a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ha a biológiai nemük megélésében támogatja őket a környezetük, kamaszkorukra helyrejönnek.

Azok a hormonok, amelyekkel ezeket a gyerekeket kezelik, ösztrogént és tesztoszteront tartalmaznak. Bizonyítottan növelik a szívbetegség, a diabétesz, a stroke, bizonyos ráktípusok és komoly érzelmi problémák kialakulását. Miközben pedig az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia minden erejével igyekszik a tizenéveseket lebeszélni a tetoválásokról, mivel azok örökre szólnak, ugyanez a szervezet támogatja azt, hogy 16 éves lányok akár szülői beleegyezés nélkül is eltávolíttathassák mindkét mellüket.

A doktornő szerint az, hogy ma bizonyos országokban már óvodás kortól azt nevelik a gyerekekbe, hogy lehetséges az, hogy rossz testbe születtek, súlyosan torzítja a kicsik valóságról alkotott elképzelését. Kinek hihet egy gyerek, ha még a saját testének sem? Az iskolákban történő transzneműség kampány pedig nem más, mint gyermekbántalmazás, amely kémiai kasztrációhoz, meddővé tételhez és csonkításhoz vezet.

Mindezt a felvilágosult gondolkodás jegyében.

Forrás: facebook
Indexkép: flickr - Tim Pierce

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja