SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jó, ha tudja a kamaszod: így is teherbe lehet esni

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-09-30
Tévhit, hogy menstruáció alatt nem lehet teherbe esni. Ahogy az is, hogy nem lehet terhesség a vége az első védekezés nélküli szexuális együttlétnek. Ezekkel talán a legtöbben tisztában vagyunk, mégis van néhány meglepő mód, ahogy szintén teherbe tudunk esni. Veszélyes lehet a foggal kibontott óvszer, de a fehérneműben való előjáték is.
Jó, ha tudja a kamaszod: így is teherbe lehet esni

Tények és tévhitek a teherbeeséssel kapcsolatban

Mindenki tudja, milyen következményekkel járhat a védekezés nélküli szexuális együttlét. Sokan azonban azzal már nincsenek tisztában, hogy számos meglepő módon is teherbe lehet esni. Rengeteg tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerülhetjük el biztosan a gyermekáldást. Nem árt tisztában lenni ezekkel, és jó, ha tudja a kamaszunk is, hogy teherbe esni így is lehet…

Meglepő, de így is teherbe lehet esni:


1. Anális úton

A sperma könnyen eljuthat a hüvelyig, így ha az anális közösülés védekezés nélkül történik, akkor van esély a teherbeesésre.


2. Menstruáció alatt

Tévhit, hogy csak középidőben eshet teherbe a nő. Menstruáció alatti közösülés esetén is van esély a megtermékenyítésre, ugyanis a spermiumok több napon át életképesek maradhatnak a nő szervezetében - ezért is fontos, hogy minden esetben védekezzünk a nem kívánt terhesség elkerülése végett.


3. Előjáték alatt

Azt hinnénk, hogy teljes védelemben vagyunk akkor, ha fehérneműben hancúrozunk, pedig ez tévhit. Ha ugyanis a férfi túlságosan is élvezi az összebújást, és ejakulál vagy előváladék kerül a fehérneműre, akkor a sperma a ruhán keresztül is átjuthat.

De veszélyes lehet az is, ha a férfi ujjára sperma kerül, majd benyúl a nő hüvelyébe. Ilyenkor kérjük meg inkább, hogy mosson kezet!


4. Lejárt óvszer használatakor

Óvatosnak kell lenni az óvszerrel, használat előtt mindenképp nézzük meg, hogy sérülésmentes-e, és ellenőrizzük a lejárati idejét. Hiába szeretnénk ugyanis védekezni, ha a gumi anyaga már nem véd teljesen.


5. A csomagolás megsérülésekor

Az óvszer felbontáskor érdemes mellőzni a macsós trükköket, ha ugyanis a fiú a fogával nyitja ki, könnyen megsérülhet az anyag, ezzel növelve a teherbeesés kockázatát.


6. Rosszul felhelyezett óvszerrel

Meg kell tanítani a fiúkat arra, hogyan helyezzék fel az óvszert. Ha ugyanis a végében nem marad hely, akkor a sperma oldalt könnyen kifolyhat.


7. Óvszer használata síkosító mellett

Az olajos síkosítótól az óvszer szintén megsérülhet, ezért fontos, hogy ha óvszerrel védekezik a pár, akkor vizes alapú síkosítót használjon.


8. Szoptatás alatt

Nem csak a kamaszokat érheti meglepetés a teherbeesés kapcsán: egy tévhit a kisbabás anyukákat is érinti. Tévhit ugyanis, hogy a szoptatás időszakában nem eshetünk teherbe, ezért akkor is érdemes védekezni, ha még nem állt vissza a menstruációnk a szülés után.

Olvasd el ezt is: Nem korai még…? Mikor bújhat először ágyba a kamasz gyerekünk?

Indexkép: Pixabay fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja