A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kiborultak a diákok: öngyilkos búcsúlevél, mint iskolai tananyag

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-06-27
Az elmúlt napokban nagy port kavart egy iskolai feladat, melyet kamaszoknak adott fel irodalomtanáruk: egy öngyilkosság előtt álló személy búcsúlevelét kellett megírniuk. A szülők felháborodtak - talán nem is ok nélkül.
Kiborultak a diákok: öngyilkos búcsúlevél, mint iskolai tananyag

A londoni Thomas Tallis középiskola szülői közössége napok óta forrong. Két osztálynyi tini borult ki, amikor irodalomtanáruk azt kérte tőlük, hogy fogalmazzanak meg egy búcsúlevelet.
A botrányt egy édesanya robbantotta ki, aki tudomást szerzett lányától arról, mi folyik a suliban. Szerencsére az ő kapcsolatuk párját ritkítóan nyitott és őszinte, hiszen kamaszkorban a gyerekek inkább csendben szenvednek, semhogy segítséget kérjenek. Ezért is roppant veszélyes a feladat, amit a tanár kiszabott. A felháborodott anyuka levélben fordult az iskola vezetéséhez.

A diákok közül sokan vesztették el barátaikat öngyilkosság miatt. Annak a lánynak, akinek édesanyja panaszt tett, három barátja is öngyilkos lett, érthető módon nagyon felzaklatta a feladat.

„Mégis melyik univerzumban jó ötlet búcsúlevelet íratni kamaszokkal???” – írta levelében a lány édesanyja.

A levél megírása egyébként Shakespeare Macbeth-jéhez kapcsolódott, az öngyilkosságot elkövető Lady Macbeth szenvedése gyakori irodalmi tananyag. A feladat szerint el kellett képzelniük a tanulóknak, hogy mit érzett és gondolt a Lady, mielőtt véget vetett az életének, a búcsúlevelet az ő nevében kellett megírni.

Az iskola igazgatója, Carolyn Roberts reagált a szülői panaszokra. Elnézést kért és elmondta, megérti a szülők aggodalmát és érzéseit. Megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet és többször nem fog hasonló előfordulni.

Kép: WerbeFabrik / Pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja