SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tudod, mit tehetsz idén ősztől egészen nyárig?

Himer Csilla [cikkei] - 2011-08-29
A múlt heti postban, amennyiben tini vagy, arra kaptál 7 tippet, honnan szerezz pénzt Magadnak ahhoz, hogy a megszokott nyári buliszínvonalat tartani tudd a suli alatt is. Már akkor is mondtam (írtam), hogy egy dolog, hogy mennyire vagy képes a bevételeidet növelni, virítani viszont csak akkor leszel képes a lóvét, ha a több bevétel mellé azt is képes vagy megtanulni, hogy hogyan tarts meg belőle minél többet. Na, érdekel? Akkor olvass még egy kicsit tovább!
Tudod, mit tehetsz idén ősztől egészen nyárig?

Úgy látszik, pénzügyek terén üldözni fognak a prímszámok (vagyis a csak eggyel és önmagukkal osztható számok), mert most is 5 tippet kapsz tőlem arra nézve, hogyan tudsz minél több pénzt megtartani abból, amit megkerestél.

  1. takarékoskodsz - igaz, az alapvető cél eddig az volt, hogy bulizhass, vagyis gyakorlatilag az, hogy szórd a pénzt. DE! Ha nem csak a mennyiség, hanem a minőség is számít, akkor lehet, hogy még Neked is megéri, hogy egy kicsit több pénzt tegyél félre egy-egy orbitálisabb bulira. Mi kell ehhez? Rendszeresen tegyél félre a megkeresett pénzedből egy bizonyos összeget. Hogy mennyit, az csak Rajtad múlik, meg azon, milyen messze van időben a kiszemelt buli, és ott mennyit akarsz költeni. Úgyhogy számolj!
  2. spórolsz - bár rokon értelmű kifejezésnek tűnhet, ebben a felállásban nem azonos a takarékoskodás (é. megtakarítás) és a spórolás (é. kiadások visszafogása) fogalma. A kiadásaid visszafogásával, átcsoportosításával nehezen hihető, de már havi szinten is sok pénzt tudsz megfogni. Egy feltétele van csak: nem szabad azonnal elkölteni az így megszerzett pénzt valami másra, hanem csapd hozzá a megtakarításaidhoz.
  3. bankbetét - ha már megtakarítasz, akkor legyen is valami plusz a dologban! A beosztás és a kiadások visszafogása magában szép, de attól még nem lesz igazán bucira tömött a pénztárcád. Bármilyen hihetetlen, de még egy tininek is lehet befektetése. A legismertebb a bankbetét, amire kamatot kapsz (igaz, általában nem eget verőt, de legalább azért a pénzért sem Neked kell dolgoznod.)
  4. vállalkozás - ha már saját “vállalkozásod” van, és abból szerzed a pénzt, akkor nem árt néha fejleszteni, vagyis visszaforgatni bele a pénzt. Általában ahogy nő a “céged”, vele együtt a bevételeid is nőnek. Persze ezt is jól meg kell tervezni, ki kell számolni, ellenben nem lehetetlen.
  5. értékpapírok - na, ehhez már azért nem árt a szülői segítség is. Viszont a mi családunkban is létezik. Ha már elég sok pénzt kalapáltál össze, akkor lehet lekötött betétbe, megtakarítási számlára, sőt akár befektetési alapba is pakolni a pénzt. Ehhez  a manőverhez általában nem árt valamelyik szülőd sem, hogy intézze az ügyeket, de nem hinném, hogy ha ezzel az ötlettel állsz elő, akkor elkezdeni kergetni az asztal körül, hogy “De hülye vagy, fiam/lányom!”

Ha jobban megnézed, ezek mind olyan lehetőségek, amiket egy felnőtt is megtehet. És Te is. Csak kicsiben. Úgyhogy van lehetőséged gyakorolni.  

És van itt még egy dolog: ezek a lehetőségek akkor szólnak igazán nagyot, ha nem az a legfőbb céljuk, hogy elszórd az így megszerzett pénzt bulira. Lehet belőle azt is, de akár alapozás is lehet belőle valami jobb életszínvonalhoz. Vagyis nem árt, ha más céllal is keresel, raksz félre, fialtatsz pénzt, mint a bulizás. Szerintem a szüleid sem fognak tiltakozni, ha beszállsz, vagy netán önállóan ki is pengeted pl. a már sokszor kért iPad, mp3-as, stb. árát.


Ennek a technikának pedig van még egy nagy előnye: a szüleid nem szólhatnak bele, hogy mire költöd azt a pénzt, amiért Te dolgoztál meg, amit Te hoztál össze.

Ez így elég vonzó, igaz?

Tudod, mit (nem) tettél az idén nyáron? -7 tipp diákoknak pénzkereséshez

Himer Csilla


Himer Csilla
Kisvállalkozások kreatív kontrollingja

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.zsebedremegyek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja