SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Óvd a gyermeked vezetés közben is

Családinet [cikkei] - 2024-04-05
 [X]

Az autó az egyik legkézenfekvőbb és legkomfortosabb mód eljutni A-ból B-be. Hatalmas segítséget jelent a családok számára: legyen szó a reggelenkénti iskolai fuvarról, a gyermekorvos meglátogatásáról vagy egy családi autós nyaralásról. De fontos, hogy mindent megtegyél a balesetmentes közlekedés érdekében. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tanácsokat, amelyeket minden szülőnek tudnia kell a biztonságos autózáshoz!
Óvd a gyermeked vezetés közben is

Alapvető tippek a balesetmentes közlekedéséhez

Míg a repüléstől sokan tartanak, az autós közlekedés ritkán képzi fóbia tárgyát. Pedig a közlekedésbiztonsági adatok szerint korántsem kockázatmentes autózni – különösen igaz ez, ha gyerekek is ülnek az autóban. Szerencsére a KRESZ szabályok követésével, némi extra körültekintéssel és a most következő tanácsok betartásával minimalizálható a kockázat. Következzenek a legfontosabb tudnivalók, amelyekkel növelheted a gyermekek biztonságát!

Ne feledkezz meg a gyerekülés használatáról!

A gyerekülés használata 71–82%-kal csökkenti a baleseti sérülések kockázatát, összehasonlítva a biztonsági öv önmagában történő használatával. Nem kérdéses, hogy életeket menthet!
A hatályos KRESZ szabályozás szerint kötelező gyerekülés vagy ülésmagasító használata 3 év alatt és/vagy 135 centiméternél alacsonyabb gyermekek esetén. Fontos, hogy minden esetben pontosan kövesd a gyártói előírásokat a rögzítés, a gyermek testhelyzete és az autósülés használata kapcsán, hogy maximalizáld a gyermek biztonságát és minimalizáld a sérülés veszélyét.

Kerüld a használt gyereküléseket!

Bár csábító lehet használt gyerekülést vásárolni, mert így sok tízezer forint takarítható meg, mégsem javasoljuk, hogy ezt másodkézből szerezd be. Ennek oka egyszerű: ha a gyerekülés már túl van egy baleseten, úgy könnyen lehet, hogy már nem képes megfelelő védelmet nyújtani. Továbbá lehetséges, hogy a normál használat következtében sérült vagy elhasználódott. Minden esetben új ülés vásárlását javasoljuk a maximális biztonság érdekében!

Minden alkalommal ellenőrizd a biztonsági övet!

Ha a gyermek 135 centinél magasabb és 3 évnél idősebb, akkor a KRESZ szabályok szerint a a gyermek a hátsó ülésen, becsatolt biztonsági övvel, már gyerekülés nélkül is utazhat. Tanítsd meg gyermeked a biztonsági öv fontosságára és minden indulásnál ellenőrizd, hogy be van-e csatolva.

Győződj meg arról, hogy az autó megfelelő műszaki állapotban van!

A balesetmentes közlekedéshez az egyik legfontosabb feltétel a hibátlan műszaki állapotú autó. Míg egyes meghibásodásoknak egyértelmű jelei vannak, mint például a zörgő motor vagy rosszul fogó fék, addig más műszaki problémák laikusok számára észrevehetetlenek. Így javasoljuk, hogy legalább évente egy alkalommal vidd az autót profi autószerelőhöz, aki alaposan átvizsgálja a kocsit. Ez garantálja, hogy idejekorán javíthatóak legyenek a veszélyes meghibásodások.

Kizárólag az évszaknak megfelelő abroncsokat használj!

Tudtad, hogy az évszaknak megfelelő abroncs használatával csökkenthető a féktáv és növelhető az irányíthatóság? Ezért azt tanácsoljuk, hogy minden esetben az évszaknak megfelelő abroncsokat használj!

Olyan abroncsot keresel, amely maximális biztonságot nyújt, mégsem haladja meg a családi költségvetés keretét? Akkor a Kumho nyári gumi beszerzését javasoljuk! A méltán elismert dél-koreai ipari gumi márka több mint 60 év tapasztalattal rendelkezik és évente több mint 68 millió abroncsot gyárt. Termékei ötvözik a kiváló minőséget, modern technológiát és elérhető, gazdaságos árakat. Ha olyan nyári gumi után kutatsz, amely megfizethető árú és a legmagasabb minőségi sztenderdeknek is megfelel, akkor a Kumho termékeivel lehetetlen tévedni!

+1 Biztonsági tartalék a nehéz helyzetekre

Végül pedig fontos megejteni, hogy a fenti tanácsok követése esetén is történhet műszaki hiba vagy baleset. Így nagyon fontos, hogy az autóban a KRESZ előírásoknak megfelelő felszerelés mellett, további biztonsági készlet is legyen. Egy takaró, meleg ruha, víz és tartós élelmiszer nagyon hasznos olyan helyzetben, ha az autó lerobban és a riadt gyermekeket szeretnéd megnyugtatni.

család autóban

Gumi.hu: találd meg a tökéletes abroncsokat a családi autóra!

Megbízható, gyors kiszállítást nyújtó és széles kínálatú webáruházat keresel? Akkor válaszd az Abroncs Kereskedőház (AKH) webshopját, a gumi.hu-t! A kényelmes online gumi vásárláshoz nincs más dolgod, mint ellátogatni a weblapra és az intuitív módon használható keresővel gumi tulajdonságok vagy akár autó típus alapján megtalálni a tökéletes abroncsot. A kedvező árú gumikat megrendelheted házhozszállítással, vagy az AKH országos lefedettségű szervizhálózatának bármely pontjára. Ez utóbbi esetben, igény esetén, egy kedvező szolgáltatási díj ellenében akár fel is szerelik az új gumikat.

Képek forrása: Freepik

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja