SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mennyire fontos a Védelem?

Horváthné Iványi Erika [cikkei] - 2015-04-28
Nagyon!
Nem csak a fizikai, hanem az energetikai védelem is. Sok gyereknél ez is sérül, amikor valamilyen trauma történik a családban, vagy az iskolában.
Mennyire fontos a Védelem?

Azt mindenki megfigyelhette már magán, hogy a gondolatokat, ötleteket érzések is kísérik. Ez lehet jó vagy rossz. Amikor példának okáért, elmész egy szülői értekezletre és ott az év végi kirándulásról beszéltek, megjelenhet egy gondolat a fejedben erről: "örülök, hogy elmennek, legalább lazítanak" de ugyanakkor egyből csatlakozik hozzá a másik negatív érzéssel tarkított gondolat "megbízhatom-e a pedagógusban annyira, hogy vigyázzon a gyerekemre?" Itt csupán arról van szó, hogy jön egy gondolat, amihez rögtön hozzáteszed a korábbi tapasztalataidat (bal agyféltekés hitrendszerből), így megakadályozod saját magadat és a hajlandóságodat arra, hogy újakat fogadj be. Ezért aztán megint a régi minta rögzül és ezután is minden hasonló ügyben ugyanezeket a köröket futod. Jelentheti ez azt is, hogy mindig kiújul egy betegséged, visszatérsz egy régi rossz szokásodhoz új környezetben is, a választék bőséges.

Ezt pedig a gyerekek is megérzik, sőt, azonosulni is tudnak vele és saját mintaként is berögzíthetik az életükbe. Később előveszi, és ugyanúgy akadályozni fogja magát, mint ahogy te teszed most. Gyakran előfordul, hogy történik egy nagyobb trauma, vagy lappang egy probléma a családban, amit mindenki igyekszik figyelmen kívül hagyni, mert nem tudnak rá megoldást, de  a gyerek, mint egy tükör, elkezd jelezni. Lehet ez bepisilés, széklet probléma, alvási zavar, zaklatottabb, agresszívabb viselkedés, szorongás és fizikai betegségek, akár sorozatosan is.

Van erre egy jó kis technika, amit meg szoktam mutatni a nálam megforduló gyerekeknek. Aura védelemnek hívom, és így néz ki:

Csukd be a szemedet és fogd meg egyik kezeddel a homlokodat, másikkal a köldöködet. Most képzeld el, hogy benne vagy egy buborékban és nézd meg milyen a színe, látsz-e rajta repedéseket, apró vagy nagyobb hibákat. Ha igen, akkor ezeket javítsd ki és színezd át az egész buborékot olyanra, amilyen neked megfelel. Meg is nagyobbíthatod. Ha ezzel készen vagy, akkor cseréld meg a kezed és csináld meg ugyanezt a buborékkal.

Ennek a kb. fél perces gyakorlatnak napi szintű végzésével akár néhány nap alatt is észrevehetsz változásokat. Nyugodtabb lehetsz, könnyebben viszonyulhatsz olyan dologhoz, amelyekhez eddig nem, talán még aludni is jobban fogsz. Szintúgy a gyerekek!

Fotó: Pezibear/Pixabay.com

Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a baba füle elfertőződhet, vagy allergiás reakció is jelentkezhet a bőrön. Továbbá a kis alkatrészek sérülés- és fulladásveszélyesek, de az sem utolsó szempont, hogy nem a baba dönt arról, hogy viselni szeretné-e az ékszert.
A szerkesztő ajánlja