SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját spermájával termékenyített meg több száz nőt egy nőgyógyász - a testvérek még mindig keresik egymást

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-06-20
Azt gondolhatnánk, hogy hasonló esetek csak a filmekben történhetnek meg. 2013-ban mutatták be az Elpuskázva című amerikai vígjátékot, ahol Vince Vaughn "véletlenül" 533 gyereknek lesz hirtelen az édesapja, ugyanis kiderül: egy aprócska hiba miatt hosszú ideig csak az ő spermáját használták a megtermékenyítés során. Valószínűleg 9 évvel ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy ez a film akár valósággá is válhat, csak egy kicsit más formában.
Saját spermájával termékenyített meg több száz nőt egy nőgyógyász - a testvérek még mindig keresik egymást

Egy véletlen DNS-teszttel indult minden

A Netflix legújabb dokumentumfilmje az Apánk (Our Father) egy bizarr eseményt mutat be. A történet egy egyszerű DNS-teszttel kezdődik, amit Jacoba Ballard rendel magának. Mindig is kilógott a családjából, így szeretett volna megbizonyosodni arról, hogy valóban közéjük tartozik-e. A félelme beigazolódott, ugyanis az apjával semmilyen egyezést nem mutatott a teszt eredménye. Elkezdett hát nyomozni, hogy honnan származhat valójában, és kutatás közben talált egy jó pár féltestvért. Szerette volna felállítani a családfáját, ám arra ő sem számított, hogy végül 94 féltestvér lesz rajta.
 

Egy közös apától származnak mindannyian

Hosszú évek kutatómunkája során megtalálta a valódi apját is, aki nem volt más, mint Dr. Cline, aki az édesanyja kezelőorvosa volt a meddőségi vizsgálatok során. Igazi nagyágyúnak számított Indianapolisban, minden nő, aki a 80-as években gyereket szeretett volna a környéken, de valamilyen oknál fogva nem jött össze, a fent említett orvost kereste meg.

Az egyeztetés során nem is gondolták volna, hogy Dr. Cline a saját irodájában önkielégített, majd a kiválasztott mintát a sajátjára cserélte. Egészen a nyugdíjba vonulásáig, vagyis 2009-ig végezte ezt a tevékenységet, tehát valószínűleg sok olyan gyerek van még a környéken, akik szintén tőle fogantak, de erről egyelőre fogalmuk sincs.

Amikor az egészre fény derült, az orvos fenyegetőzött, tagadott, majd könyörgött, hogy ne hozzák nyilvánosságra az egészet, a renoméját és a feleségét féltette.

Valójában nem tudtak vádakat felhozni ellene, hiszen erőszak egyetlen egyszer sem történt.

Az orvost végül a nyomozás akadályozása miatt tudták elítélni. Bele sem gondolt abba, hogy hány életet tett tönkre az évek során 2-3 percnyi magának szerzett örömmel.


Mi lehetett az indítéka?

A dokumentumfilmben természetesen keresik a valós okokat. Szexuális igényt elégített ki? Kutatást végzett? Vagy valami egészen más lehetett a háttérben?

A történet egy pillanatra elkalandozik teljesen más irányba is, ugyanis a vallási életben aktív orvos a saját házában is gyakran tartott keresztelkedéseket, és sokan úgy vélik, hogy egy saját, árja nemzedéket szeretett volna létrehozni (szinte az összes gyereknek szőke a haja és kék a szeme), de erre nem találtak még megfelelő bizonyítékot, így a valódi indok kiléte a mai napig rejtély.

Ami szintén furcsa a történetben, hogy a kollégái mit sem sejtettek az egészből. Ott volt ez a kedvesnek ismert orvos, aki rengeteg nőnek segített teherbe esni, ám soha nem kutatott például senki az után, hogy a „nála” fogant gyerekek nagy többségét miért diagnosztizálták ugyanazzal az autoimmun betegséggel? A spermadonorként használt embereknek ugyanis szigorú követelményeknek kell megfelelniük, Dr. Cline  azonban semmilyen vizsgálaton nem esett át, és bele sem gondolt abba, hogy az általa hordozott betegséget nagy valószínűséggel az összes gyermeke hordozza majd, és szenved tőle élete végéig.
 

Sokan megbocsátottak neki

A dokumentumfilm azért is különleges, mert a megtörtént eseményeket sokszor nem színészekkel, hanem azokkal az emberekkel játsszák el, akik átélték az egészet. Sokan megbocsátottak a doktor úrnak, mások azonban a mai napig nem tudnak úgy beszélni a történtekről, hogy ne törnének össze. Mindenesetre másfél órát mindenképpen megér az életünkből ez az alkotás, ami egyben hátborzongató, szomorú és sokkoló.
 


 

Indexkép: RODNAE Productions képe a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.
A szerkesztő ajánlja