SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az elhízási genetikai teszt az egyénre szabott fogyókúra alapja

Dr. Nagy Zsolt (PhD) [cikkei] - 2010-01-27
 [X]

Az elhízás fő okai között nem csak a táplálkozási szokások, és az életmód szerepel, hanem a genetika is. A testalkat hátterében azok a génváltozatok állnak, amelyek az alapvető anyagcsere-folyamatainkat (szénhidrát- és zsír anyagcsere) irányító enzimeket kódolják.
Az elhízási genetikai teszt az egyénre szabott fogyókúra alapja

A genetikai kutatások alapján egyre jobban ismerjük azokat a génváltozatokat, amelyek hajlamossá tesznek az elhízásra. Az elhízási genetikai teszt tartalmazza mindazokat a géneket és génváltozatokat, amelyek ismeretében az egyénre szabott fogyás segíthető. Tapasztalatom szerint az elhízással és a fogyással küszködő emberek keveset tudnak az elhízás genetikai tesztről.

Az elhízási genetikai teszt megmutatja, hogy mely anyagcsere folyamatunkban hordozzuk az elhízásért felelős génváltozatunkat. Ma már a géndiagnosztika mindenki számára elérhető szolgáltatást, és a genetikai lelet alapján személyre szabott diétát és fogyókúrát lehet beállítani.

Az elhízás mind a nőknek, mind pedig a férfiaknak jelentős problémát okoz. Az elhízás genetikai tesztet bármikor el lehet végeztetni. Az elhízási genetikai tesztet elég egyszer elvégeztetni, mert az örökítőanyagunk nem változik az életünk folyamán.

Az elhízási genetikai teszt elvégzése előtt javasolt a genetikai konzultáción való részvétel. A tanácsadás során lehetőség van a széleskörű genetikai tájékoztatásra, valamint a felmerülő kérdések megválaszolására.


Az elhízás genetikai szájnyálkahártya-mintából elvégezhető. Az eljárás fájdalommentes, sebzést nem okoz, semmilyen előkészületet sem igényel, ezért a mintavétel akár otthon is elvégezhető. Ez esetben egy genetikai csomagot küldünk ki a megadott címre, amely tartalmazza a mintavételi eszközt.

Kérdezni szeretnék a meddőségi génvizsgálattal kapcsolatosan.

Időpontot szeretnék kérni.


Mit kell tudni a genetikai csomag rendeléséről?

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja