A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítség, nem akar gyereket a férfi!

Zsoldos Ágnes - 2020-12-15
Bár a gyerekvállalás már többnyire a nőknél is kitolódik, tisztában vannak vele, hogy ketyeg a biológiai órájuk. De mit lehet tenni, ha te már úgy érzed, készen állsz az anyaságra, a férfi viszont tart az apaszereptől? Mutatjuk, milyen különböző okok lehetnek a háttérben.
Segítség, nem akar gyereket a férfi!

3 lehetséges ok

 

Félelem a szabadság elvesztésétől

Vannak, akik egyelőre még szórakozni szeretnének, meg akarják valósítani karriercéljaikat, vagy egyszerűen csak a hobbijaiknak élnek. Ők még nem állnak készen az ilyesfajta elköteleződésre. Ráadásul a nőhöz hasonlóan a férfit szintén foglalkoztathatja, mi lesz, ha gyermek érkezik, helyt tud-e állni szülőként. Attól ugyancsak félhet, hogy sokkal kevesebb időt szentelsz majd neki, sőt ez akár az intimitásra is rányomhatja a bélyegét.

 

Gyermekkori traumák

Előfordulhat, hogy olyan gyermekkori traumák állnak a háttérben, melyek miatt a férfi soha nem akar családot. Akár az is kiváltó ok lehet, ha csonka családban nőtt fel, és pozitív apakép nélkül maradt. A legjobb, amit tehetsz, hogy megpróbálod rábeszélni egy terápiára, ahol szakemberi segítséget kap az őt ért korábbi sérelmek, traumák feldolgozásához.

 

Soha nem akart gyereket

Az, hogy valaki szeretne-e gyereket, akár férfiról, akár nőről van szó, magánügy. Kapcsolat esetén viszont jó, ha időben tisztázzátok. Nem szeretnél közvetlenül rákérdezni? Kezdetben az is megteszi, ha kipuhatolózod a férfi hozzáállását. Arra viszont ügyelj, hogy semmiképpen se ess át a ló másik oldalára. A kapcsolat elején nem szükséges erről a témáról hosszasan beszélgetni – ilyenkor még egymás megismerése áll a középpontban. Bár figyelmeztető jel lehet, ha a másik fél egyértelműen nemet mond a gyerekkérdésre, ez korántsem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem változhat a véleménye.

 

Mit ne tegyél ilyenkor?

Sok nő hajlamos a legrosszabbra gondolni, ha a férfi kerüli a gyerektémát, kifogásokat keres. Ne veszekedj emiatt, mert ez idővel csak eltávolíthat a párodtól. Sokkal célravezetőbb, ha megpróbálod kideríteni, milyen ok állhat a háttérben, és igyekeztek együtt megoldást találni rá. Semmiképpen se erőltesd a gyerektémát, hiszen sokkal fájóbb, ha lesz egy kisbabád, de nem lesz hozzá társad, akivel közösen osztozhatsz a legszebb pillanatokon.

Indexkép: Free-Photos-tól a pixabay.com-on

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja